Oprah Winfrey, de la abuzuri sexuale, la căutarea exprimării sinelui

Oprah Winfrey a fost un copil înzestrat cu o inteligență peste medie care, în ciuda  repetatelor abuzuri la care a fost supusă, nu a renunțat niciodată la visul de a atinge celebritatea.

Adelina Miron
Publicat: 23 ianuarie 2021, 23:01 / Actualizat: 11 februarie 2021, 17:11

Inteligența, perseverența și pasiunea pentru oameni și poveștile lor au ajutat-o să devină unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune la nivel internațional. Parcursul Oprahei Winfrey este o poveste de succes.

Primii ani din viață au fost marcați de abuzuri

Oprah Winfrey s-a născut în 1954 în Mississippi. Primii șase ani din viață a fost crescută de bunica ei care nu și-ar fi putut imagina vreodată ascensiunea specaculoasă a Oprahei.

O femeie de culoare în America anilor 60’ cu greu putea spera să își depășească condiția de îngrijitoare. “Sper că vei întâlni niște oameni albi care să te trateze bine atunci când vei crește”, își amintește Oprah vorbele bunicii ei. 

La vârsta de nouă ani a fost violată de verișorul ei. Abuzurile sexuale au continuat până la 14 ani când s-a mutat cu tatăl ei în Nashville. În urma experiențelor traumatizante Oprah a născut un băiat care a murit la scurt timp după naștere. 

Tatăl și mama vitregă s-au îngrijit de viitorul ei și i-au oferit o educație. La 17 ani a câștigat un concurs de frumusețe sponsorizat de un post local de radio.

Carieră fulminantă în televiziune

Participarea la concursul de frumusețe a marcat începutul unei cariere de peste 30 de ani în televiziune. Postul local de radio i-a oferit un loc de muncă part-time.

După doi ani de zile a ajuns într-o televiziune din Baltimore. A început prin a realiza interviuri și reportaje în cartierele orașului pentru ca mai târziu să devină prezentatoare de știri. Chemarea pentru emisiunile de tip talk-show a descoperit-o când a fost numită gazdă a emisiunii matinale People Are Talking.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Colega ei de platou, Sher, a povestit că tranziția Oprahei de la prezentatoare de știri la realizatoare de talk-show a fost una firească. Oprah empatiza foarte mult cu poveștile oamenilor și plângea la fiecare relatare despre crime sau abuz. Îi era dificil să își păstreze obiectivitatea.

Emisiunea People Are Talking a atins culmile succesului, iar Oprah ”a devenit o senzație”, își amintește Sher, potrivit The Guardian. Din acel moment, cariera Oprahei de realizatoare de talk-show a evoluat către un fenomen la nivel internațional. Emisiunea matinală a postului WS-TV din Chicago a devenit The Oprah Winfrey Show și s-a difuzat peste tot în SUA. 

Oprah Winfrey alături de Christina Aguilera în timpul emisiunii ”The Oprah Winfrey Show” / Profimedia Images

Oprah a reușit să devină o voce în industria de divertisment datorită talentului oratoric, compasiunii, dar și curajului de a aborda subiecte sensibile. Divorțul, stima de sine, abuzul în copilărie sau dependența erau câteva dintre temele pe care Oprah le dezbătea cu invitații ei. În momentul în care emisiunea s-a încheiat în anul 2011, devenise deja miliardară.

O prezentatoare de miliarde de dolari

Averea Oprahei Winfrey este pe măsura succesului ei. Devenită un star internațional, se află acum în topul celor mai bogați oameni din lume. Câștigurile ei financiare sunt estimate la 2,6 miliarde de dolari, scrie Business Insider. Topul Forbes 2020 al celor mai bine plătite celebrități o încadrează pe Oprah pe locul 91. 

Averea impresionantă i-a garantat Oprahei cândva un copil sărac, o viață de lux. Deține numeroase proprietăți și terenuri, printre care o casă de 52 de milioane de dolari cu șase dormitoare în California. 

Vila Oprahei Winfrey din California / Profimedia Images

Acte de caritate

Oprah Winfrey își investește câștigurile nu numai în bunuri personale, dar și în oamenii care au cea mai mare nevoie de ajutor. În 1998 a creat Oprah Angel Network, o organizație care a reușit să strângă peste 50 de milioane de dolari.

Banii au fost donați victimelor uraganului Katrina. De asemenea, a pus pe picioare organizațiile The Oprah Winfrey Foundation și The Oprah Winfrey Operating Foundation. Toate acestea i-au adus titlul de cea mai filantropică persoană afro-americană din toate timpurile. 

Oprah Winfrey oferă un autograf pe afișul filmului The Color Purple
În 1986 a fost nominalizată la Oscar la categoria cea mai bună actriță într-un rol secundar pentru apariția în filmul The Color Purple / Profimedia Images

Cum s-ar putea rezuma povestea de viață a Oprahei într-o singură propoziție? Răspunsul a fost formulat tot de celebra vedetă: „Căutarea exprimării depline a sinelui„.

Dacă nu ar fi făcut carieră cu emisiunile de tip talk-show, cel mai probabil Oprah Winfrey ar fi fost o bună actriță. În 1986 a fost nominalizată la Oscar la categoria cea mai bună actriță într-un rol secundar pentru apariția în filmul The Color Purple.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Jennifer LOpez, într-o emisiune televizată / Getty Images
Divertisment
Jennifer Lopez, surprinsă într-o ținută lejeră, la cumpărături. Ce a purtat vedeta care nu își arată vârsta
Jennifer Lopez a fost surprinsă într-o ținută lejeră, în timpul unei ieșiri la cumpărături, în Beverly Hills, alături de fiica ei de 13 ani, Emme. Cântăreața și actrița, în vârstă de 51 de ani,...
2
Pilar Rubio și Sergio Ramos, împreună, la ședința foto, de dinaintea nunții, în Sevilla, în 2019
Divertisment
Pilar Rubio a publicat o imagine sexy pe Instagram. Cum s-a pozat soția lui Sergio Ramos
Pilar Rubio a publicat o imagine sexy pe Instagram. Soția lui Sergio Ramos a fost la o ședință foto și le-a oferit fanilor imagini din culise. Imaginea în carea apare fără haine a fost...
3
Portret al actriței Megan Fox care poartă un sacou roșu și privește într-o parte la premiera filmului This Is 40 de la Hollywood în anul 2012
Divertisment
Megan Fox a purtat o bluză transparentă din plasă. Cum a fost fotografiată pe străzile din Los Angeles
Actrița în vârstă de doar 35 de ani nu se teme să-și pună în evidență trupul superb. Aceasta a fost fotografiată pe străzile din Los Angeles într-un mod cu totul inedit. Megan Fox a...
4
Angelina Jolie, la masă, la Critics' Choice Awards, în 2018, în timp ce ascultă un discurs
Divertisment
Angelina Jolie are un tatuaj nou. Semnificația desenului permanent după ce Brad Pitt a câștigat custodia copiilor
Angelina Jolie a fost văzută din nou în New York, în timp ce se bucură de o călătorie prelungită pe Coasta de Est. Actrița a fost fotografiată în vizită la muzee, a mers la...
5
Alex Rodriguez s-a fotografiat recent alături de fosta sa soție
Divertisment
Femeia alături de care Alex Rodriguez s-a fotografiat, după despărțirea de Jennifer Lopez
Femeia alături de care Alex Rodriguez s-a fotografiat, după despărțirea de Jennifer Lopez. Fosta lui logodnică, Jennifer Lopez s-a reîmpăcat cu Ben Affleck, la aproape 20 de ani de la despărțire. Alex Rodriguez a...
PARTENERI
×