Reclamă

Trucuri care pot ajuta la prevenirea demenței, conform specialiștilor. Ce poți face pentru sănătatea ta

Demența este o boală neuro-degenerativă complexă și extrem de greu de vindecat. Această boală este o condiție progresivă și afectează gândirea, comportamentul unei persoane și memoria acesteia. Boala se agravează în timp și poate distruge complet memoria. Conform OMS, Organizația Mondială a Sănătății, peste 55 de milioane de oameni din întreaga lume trăiesc cu demență. Iată câteva trucuri care te pot ajuta la prevenirea demenței, conform specialiștilor.

Publicat: 21 august 2022, 6:12

Tot Organizația Mondială a Sănătății spune că demența este a șaptea cea mai răspândită cauză de deces din lume. Înaintarea în vârstă este un alt factor care poate duce la creșterea riscului de apariție al demenței. Totuși studiile arată că există multe lucruri pe care le poți face pentru a preveni demența.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trucuri care pot ajuta la prevenirea demenței, conform specialiștilor

Schimbarea stilului de viață este un prim pas în prevenirea demenței. Un studiu publicat de Academia Americană de Neurologie a demonstrat că activitățile fizice ajută la prevenirea demenței. Vizitele și ieșirile în oraș, procesul de socializare, sunt alți factori care pot ajuta la prevenirea demenței. Deși îmbătrânirea e cel mai mare factor de apariție al demenței, este important să te uiți la stilul tău de viață și să-ți dai seama dacă este unul sănătos sau nu.

Încearcă să ai o greutate optimă

Unul din principalele trucuri care te pot ajuta la prevenirea demenței ține de controlul kilogramelor. Excesul în greutate și obezitatea pot crește tensiunea arterială și șansele de apariție al diabetului de tip 2.

Conform specialiștilor diabetul de tip 2 este de multe ori corelat cu apariția demenței în timp. O dietă echilibrată, care să includă fructe și legume îți poate crește șansele de a evita această boală. Este de preferat să eviți alimentele procesate și mâncarea de tip fast food.

Reclamă

Fă sport zilnic

Al doilea sfat din partea specialiștilor vorbește despre sport. Lipsa activității fizice poate crește șansele de a face boli de inimă, de a deveni supraponderal sau de a dezvolta diabet de tip 2. Toate aceste lucruri sunt corelate ulterior cu apariția demenței.

Adulții în vârstă care nu fac sport în mod regulat pot întâmpina probleme legate de memorie mai târziu în viață. Este important să rămâi activă și să-ți faci o rutină de exerciții. Uneori chiar și mersul pe jos te poate ajuta să-ți păstrezi sănătatea.

Reclamă

Încearcă să renunți la băuturile alcoolice

Consumul în exces de alcool poate duce la un accident vascular cerebral, boli de inimă și cancer. Acestea afectează la rândul lor sistemul nervos și creierul. În cele din urmă, cineva poate suferi de demență mai târziu în viață. Cel mai important este să limitezi consumul de alcool. Sigur, specialiștii spun că un pahar de vin roșu, consumat cu moderație, ar putea avea adevărate beneficii asupra sănătății tale.

Evită tutunul

Fumatul poate duce la îngustarea vaselor de sânge, spun specialiștii. Acest lucru duce la creșterea tensiunii arteriale și astfel te poți expune la un risc mai mare de a face boli cardiovasculare. Fumatul este un factor de risc pentru demență deoarece, în timp, poate duce la tulburări cognitive.

Stai departe de situațiile stresante

Este important să te ferești cât de mult poți de situațiile stresante. Depresia crește riscul de apariție a demenței. Tehnicile de relaxare și meditație te-ar putea ajuta în situațiile stresante. Este important să faci față stresului și să nu-l lași să-ți afecteze starea de sănătate.

Consumă alimente sănătoase

Tot pe lista de trucuri care te pot ajuta la prevenirea demenței se numără și consumul alimentelor sănătoase. O dietă sănătoasă și echilibrată îți va oferi nutrienții necesari care pot ajuta la reducerea riscului de apariție a bolilor. Fructele, legumele, cerealele integrale, acestea sunt doar câteva din exemplele principale de alimente sănătoase. Este ideal să limitezi cât mai mult consumul de dulciuri și să te axezi pe alimente benefice sănătății creierului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×