Reclamă

Apariția demenței a fost asociată cu obezitatea sarcopenică. Ce spun cele mai recente descoperiri ale specialiștilor

Apariția demenței a fost asociată cu obezitatea sarcopenică. Acest tip de obezitate afectează în special persoanele în vârstă și este caracterizată de scăderea masei musculare și de creșterea accelerată a țesutului adipos. Sarcopenia vine și cu alte probleme de sănătate. Printre acestea se numără pierderea forței fizice, a echilibrului și apariția mersului îngreunat.

Publicat: 13 iulie 2022, 7:52

Un studiu realizat recent a arătat faptul că 15 % din japonezii care au peste 65 de ani suferă de demență. Demența scade în mod drastic calitatea vieții, în special în cazul persoanelor în vârstă. Această condiție duce la deteriorarea memoriei, gândirii și abilităților sociale. Recent, demența a fost asociată cu o altă condiție medicală. Obezitatea sarcopenică este un real pericol și este tot mai des întâlnită în rândul populației adulte. Sarcopenia apare în jurul vârstei de 40 de ani și progresează mai repede după 60 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Apariția demenței a fost asociată cu obezitatea sarcopenică

Demența este tot mai răspândită în ultimii ani și ajunge să afecteze un număr tot mai mare de persoane din lumea întreagă. Studiile au arătat că o persoană și șase, care are peste 80 de ani, poate să sufere de demență.

Demența se instalează în urma unor obiceiuri nesănătoase pe care o persoană le dezvoltă pe parcursul vieții. Spre exemplu, specialiștii au concluzionat că lipsa somnului poate crește semnificativ riscul de apariție a acestei boli.

Obiceiurile nesănătoase precum fumatul, lipsa somnului sau consumul de alcool pot duce în cele din urmă la apariția acestei boli necruțătoare. Obezitatea este o altă problemă gravă care macină populația globului în secolul XXI.

Numărul persoanelor care suferă de obezitate este în continuă creștere, iar în fiecare an se raportează noi cazuri. De multe ori obezitatea este asociată cu o masă musculară scăzută care duce în timp la apariția unei alte condiții, obezitatea sarcopenică.

Reclamă

Cele mai recente studii realizate de specialiștii au arătat faptul că apariția demenței a fost asociată cu obezitatea sarcopenică. Se pare că obezitatea sarcopenică crește în mod semnificativ rata de deteriorare a abilităților cognitive.

Studiile au fost demarate la Juntendo, Universitatea din Japonia. Acestea au fost conduse de Dr. Yoshifumi Tamura.

El a răspuns tuturor întrebărilor care au fost puse pe baza acestui studiu amplu și a publicat descoperirile sale în jurnalul Clinical Nutrition.

Reclamă

Ce concluzii au oferit cele mai recente studii demarate de specialiști

Dr. Tamura a demonstrat fatul că apariția demenței a fost asociată cu obezitatea sarcopenică. Studiul său a plecat de la mai multe premise pentru a putea pune la final câteva borne privind un posibil tratament preventiv al demenței.

Studiul demarat de specialiștii de la Universitatea din Japonia s-a efectuat pe un eșantion de 1615 de japonezi cu vârste cuprinse între 65 și 84 de ani, scriu publicațiile externe. O parte a celor implicați în studiu sufereau deja de obezitate sarcopenică.

Cercetătorii au separat persoanele în patru grupuri distincte. Un grup a fost format din persoane care sufereau de obezitate. Cel de-al doilea grup a fost format de persoanele care sufereau de sarcopenie, al treilea grup a fost format din persoanele care sufereau de obezitate sarcopenică, iar ultimul grup a fost reprezentat de persoanele care nu sufereau nici de obezitate, nci de sarcopenie.

Pe tot parcursul studiului cercetătorii au demarat ami multe teste pentru a observa relația dintre sarcopenie, obezitate și funcțiile creierului. Studiile lor au demonstrat că peste 4.7 % din populație suferă de obezitate sarcopenică.

Participanții care aveau obezitate sarcopenică aveau un risc mult mai crescut de apariție a demenței. Studiul a mai arătat că apariția demenței a fost asociată cu obezitatea sarcopenică și că riscul de apariție a demenței este mai crescut la femei decât la bărbați.

Cum studiul a stabilit legătura dintre demență și obezitatea sarcopenică, specialiștii pot demara noi cercetări pentru a stabili un potențial tratament preventiv.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×