Un studiu realizat recent a arătat faptul că 15 % din japonezii care au peste 65 de ani suferă de demență. Demența scade în mod drastic calitatea vieții, în special în cazul persoanelor în vârstă. Această condiție duce la deteriorarea memoriei, gândirii și abilităților sociale. Recent, demența a fost asociată cu o altă condiție medicală. Obezitatea sarcopenică este un real pericol și este tot mai des întâlnită în rândul populației adulte. Sarcopenia apare în jurul vârstei de 40 de ani și progresează mai repede după 60 de ani.
Apariția demenței a fost asociată cu obezitatea sarcopenică
Demența este tot mai răspândită în ultimii ani și ajunge să afecteze un număr tot mai mare de persoane din lumea întreagă. Studiile au arătat că o persoană și șase, care are peste 80 de ani, poate să sufere de demență.
Demența se instalează în urma unor obiceiuri nesănătoase pe care o persoană le dezvoltă pe parcursul vieții. Spre exemplu, specialiștii au concluzionat că lipsa somnului poate crește semnificativ riscul de apariție a acestei boli.
Obiceiurile nesănătoase precum fumatul, lipsa somnului sau consumul de alcool pot duce în cele din urmă la apariția acestei boli necruțătoare. Obezitatea este o altă problemă gravă care macină populația globului în secolul XXI.
Numărul persoanelor care suferă de obezitate este în continuă creștere, iar în fiecare an se raportează noi cazuri. De multe ori obezitatea este asociată cu o masă musculară scăzută care duce în timp la apariția unei alte condiții, obezitatea sarcopenică.
Cele mai recente studii realizate de specialiștii au arătat faptul că apariția demenței a fost asociată cu obezitatea sarcopenică. Se pare că obezitatea sarcopenică crește în mod semnificativ rata de deteriorare a abilităților cognitive.
Studiile au fost demarate la Juntendo, Universitatea din Japonia. Acestea au fost conduse de Dr. Yoshifumi Tamura.
El a răspuns tuturor întrebărilor care au fost puse pe baza acestui studiu amplu și a publicat descoperirile sale în jurnalul Clinical Nutrition.