Reclamă

Apariția demenței a fost asociată cu obezitatea sarcopenică. Ce spun cele mai recente descoperiri ale specialiștilor

Apariția demenței a fost asociată cu obezitatea sarcopenică. Acest tip de obezitate afectează în special persoanele în vârstă și este caracterizată de scăderea masei musculare și de creșterea accelerată a țesutului adipos. Sarcopenia vine și cu alte probleme de sănătate. Printre acestea se numără pierderea forței fizice, a echilibrului și apariția mersului îngreunat.

Publicat: 13 iulie 2022, 7:52

Un studiu realizat recent a arătat faptul că 15 % din japonezii care au peste 65 de ani suferă de demență. Demența scade în mod drastic calitatea vieții, în special în cazul persoanelor în vârstă. Această condiție duce la deteriorarea memoriei, gândirii și abilităților sociale. Recent, demența a fost asociată cu o altă condiție medicală. Obezitatea sarcopenică este un real pericol și este tot mai des întâlnită în rândul populației adulte. Sarcopenia apare în jurul vârstei de 40 de ani și progresează mai repede după 60 de ani.

Apariția demenței a fost asociată cu obezitatea sarcopenică

Demența este tot mai răspândită în ultimii ani și ajunge să afecteze un număr tot mai mare de persoane din lumea întreagă. Studiile au arătat că o persoană și șase, care are peste 80 de ani, poate să sufere de demență.

Demența se instalează în urma unor obiceiuri nesănătoase pe care o persoană le dezvoltă pe parcursul vieții. Spre exemplu, specialiștii au concluzionat că lipsa somnului poate crește semnificativ riscul de apariție a acestei boli.

Obiceiurile nesănătoase precum fumatul, lipsa somnului sau consumul de alcool pot duce în cele din urmă la apariția acestei boli necruțătoare. Obezitatea este o altă problemă gravă care macină populația globului în secolul XXI.

Numărul persoanelor care suferă de obezitate este în continuă creștere, iar în fiecare an se raportează noi cazuri. De multe ori obezitatea este asociată cu o masă musculară scăzută care duce în timp la apariția unei alte condiții, obezitatea sarcopenică.

Reclamă

Cele mai recente studii realizate de specialiștii au arătat faptul că apariția demenței a fost asociată cu obezitatea sarcopenică. Se pare că obezitatea sarcopenică crește în mod semnificativ rata de deteriorare a abilităților cognitive.

Studiile au fost demarate la Juntendo, Universitatea din Japonia. Acestea au fost conduse de Dr. Yoshifumi Tamura.

El a răspuns tuturor întrebărilor care au fost puse pe baza acestui studiu amplu și a publicat descoperirile sale în jurnalul Clinical Nutrition.

Reclamă

Ce concluzii au oferit cele mai recente studii demarate de specialiști

Dr. Tamura a demonstrat fatul că apariția demenței a fost asociată cu obezitatea sarcopenică. Studiul său a plecat de la mai multe premise pentru a putea pune la final câteva borne privind un posibil tratament preventiv al demenței.

Studiul demarat de specialiștii de la Universitatea din Japonia s-a efectuat pe un eșantion de 1615 de japonezi cu vârste cuprinse între 65 și 84 de ani, scriu publicațiile externe. O parte a celor implicați în studiu sufereau deja de obezitate sarcopenică.

Cercetătorii au separat persoanele în patru grupuri distincte. Un grup a fost format din persoane care sufereau de obezitate. Cel de-al doilea grup a fost format de persoanele care sufereau de sarcopenie, al treilea grup a fost format din persoanele care sufereau de obezitate sarcopenică, iar ultimul grup a fost reprezentat de persoanele care nu sufereau nici de obezitate, nci de sarcopenie.

Pe tot parcursul studiului cercetătorii au demarat ami multe teste pentru a observa relația dintre sarcopenie, obezitate și funcțiile creierului. Studiile lor au demonstrat că peste 4.7 % din populație suferă de obezitate sarcopenică.

Participanții care aveau obezitate sarcopenică aveau un risc mult mai crescut de apariție a demenței. Studiul a mai arătat că apariția demenței a fost asociată cu obezitatea sarcopenică și că riscul de apariție a demenței este mai crescut la femei decât la bărbați.

Cum studiul a stabilit legătura dintre demență și obezitatea sarcopenică, specialiștii pot demara noi cercetări pentru a stabili un potențial tratament preventiv.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Lily Rose își sarută cu pasiune iubitul
Divertisment
Lily-Rose Depp îl sărută cu pasiune pe 070 Shake pe aeroportul din Los Angeles. Fiica lui Johnny Depp este de ceva timp pe prima pagină a tabloidelor
Lily-Rose Depp o sărută cu pasiune pe 070 Shake pe aeroportul din Los Angeles. Fiica lui Johnny Depp este de ceva timp pe prima pagină a tabloidelor. Lily-Rose Depp a ieșit din aeroport și...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie lungă, roșie, pentru a ilustra una dintre cele trei zodii ghinioniste în ziua de 29 mai 2023
Horoscop
Zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Nativii din zodiac se vor confrunta cu probleme. Trei dintre ei vor fi puși în situații dificile. Ei trebuie să învețe să...
3
O femeie frumoasă, cu părul blond și subțire, care are una dintre coafurile recomandate pentru femeile cu părul rar și subțire
Frumusețe
5 coafuri pe care să le încerci dacă ai părul rar și subțire. Ce look poți să alegi pentru vara aceasta
Coafura poate spune foarte multe lucruri despre o persoană. Chiar dacă pare superficial, prima impresie este extrem de importantă atunci când întâlnești o nouă persoană. Unghiile, machiajul, ținuta și coafura vor ieși imediat în...
4
JLo, fotografiată în timp ce întră cu cei doi copii ai săi într-un magazin
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck au mers cu copiii la cumpărături în Beverly Hills. Cei doi soți au avut momente tandre în public
Jennifer Lopez și Ben Affleck au mers cu copiii la cumpărături în Beverly Hills. Cei doi soți au fost văzuți în timp ce se sărutau după ce și-au bucurat copiii cu o sesiune de...
5
Jennifer Garner în timp ce discută cu Ben Affleck
Divertisment
Ben Affleck și Jennifer Garner au fost surprinși împreună în Santa Monica. Ce relație are actorul cu fosta sa soție
Ben Affleck și Jennifer Garner au fost surprinși împreună în Santa Monica. Actorul a mers să se întâlnească cu fosta sa soție pentru a discuta despre viitorul copiilor lor. Cei doi au o relație...
PARTENERI
×