Una dintre cele mai înfricoșătoare părți ale îmbătrânirii este legată de întrebarea cum se va schimba creierul în timp. Întrebarea e și mai dură, mai ales dacă ai văzut oameni din familie care au suferit pierderi semnificative de memorie după o anumită vârstă.
Una dintre cele mai frecvente moduri prin care oamenii experimentează modificări ale memoriei pe măsură ce îmbătrânesc este prin demență, scrie eatthis.com.
Ce înseamnă pentru organism să sari peste micul dejun
Demența nu este o boală specifică, așa cum cred unii oameni. Este un termen folosit pentru o scădere a anumitor funcții cognitive, cum ar fi memoria. Aceasta afectează viața de zi cu zi mai mult decât orice altceva.
Demența este destul de comună și afectează aproximativ 6 milioane de oameni. Aceasta este mai gravă decât pierderea ușoară a memoriei care poate apărea odată cu procesul natural de îmbătrânire.
Există mulți factori care îți pot afecta riscul de a dezvolta demență mai târziu în viață. Lucruri precum obiceiurile alimentare, sportul, vârsta și genetica pot juca un rol în riscul de a dezvolta demență.
Și conform unui studiu publicat în Jurnalul Japonez de Științe Umane ale Serviciilor Sociale de Sănătate, faptul că sari peste micul dejun este un obicei zilnic care îți poate crește riscul de patru ori.
Studiul japonez, care a fost realizat pe o perioadă de șase ani. El a urmărit îndeaproape o comunitate rurală de fermieri din Japonia. La acest studiu au participat peste 500 de adulți, iar toți aveau 65 de ani la momentul începerii studiului.
Mai multe obiceiuri au fost examinate îndeaproape de cei care au inițiat studiul. Inclusiv faptul că săreau peste micul dejun, că nu aveau o gustare în timpul zilei. S-a ținut cont și de consumul de sare sau de nutrienții consumați.