Reclamă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic ceai de ghimbir: beneficii pentru organism

Ceaiul de ghimbir a fost folosit de secole ca un remediu natural pentru o gamă largă de afecțiuni. Totuși, s-ar putea să nu îl asociezi cu o băutură pe care să o bei în fiecare dimineață. Cu toate acestea, află ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic ceai de ghimbir.

Publicat: 13 aprilie 2022, 7:49

Deși mulți oameni se bucură la început de zi cu o cafea, sunt și persoane care consumă dimineața ceai. De la ceai negru la ceaiul verde, te poți bucura de o varietate de arome, fie într-o cană aburintă, fie rece cu gheață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir, în special, are un gust plăcut, dulce, care trezește papilele gustative și oferă o curățare respirației. Cu siguranță și tu ai nevoie de așa ceva dimineața.

Indiferent dacă bei o ceașcă sau consumi ceai de ghimbir în mod regulat, probabil te-ai întrebat care sunt efectele pe care le are asupra sănătății.

Îți vei întări imunitatea dacă bei ceaiul de ghimbir în fiecare zi

Dacă ești în căutarea unei modalități naturale de a stimula sistemul imunitar, îți recomandăm să adăugi ceai de ghimbir în dieta ta zilnică. Ghimbirul are proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice. Acesta conține și o cantitatea mare de vitamina C. E un remediu natural excelent pentru susținerea unui sistem imunitar sănătos.

Reclamă

Rădăcina de ghimbir conține compuși numiți gingeroli, shogaol și paradoli. Aceștia sunt capabili să susțină lupta corpului împotriva inflamației și a radicalilor liberi. Deși consumul de ceai de ghimbir nu este un remediu absolut, cu siguranță nu poate strica să ai un adjuvant natural în dieta ta.

Respirația proaspătă cu ajutorul ghimbirului

Igiena orală este, după cum știi, foarte importantă. Motiv pentru care trebuie să îți speli dinții de două ori pe zi timp de două minute, să folosești periuța potrivită, să ai tehnica adecvată și să ai grijă să folosești ața dentară în fiecare zi, conform Clinicii Mayo. Procedând astfel, te vei putea proteja împotriva cariilor dentare și a bolilor gingiilor, ambele putând afecta destul de mult dantura. Controalele regulate la dentist sunt, de asemenea, vitale pentru o gură sănătoasă, la fel ca și renunțarea la fumat.

Reclamă

Dar, dacă faci deja toate aceste lucruri, pur și simplu adaugă un alt strat de protecție regimului tău de igienă orală. Consumă ceai de ghimbir în fiecare zi. Henry Hackney, doctor în medicină stomatologică, a declarat pentru The List: „Proprietățile sale antiinflamatorii și antimicrobiene ucid germenii dăunători. Ca rezultat, țin cariile departe. În plus, folosirea zilnică a ghimbirului sprijină reducerea plăcii și îți întărește gingiile”.

Consumul zilnic de ceai de ghimbir te poate ajuta la indigestie

Cei mai mulți oameni știu că disconfortul vine la pachet cu consumul unei mese prea consistente. Dar dacă te trezești cu arsuri la stomac de mai mult de două ori pe săptămână, atunci e timpul să iei măsuri.

Dacă te încadrezi în această categorie, s-ar putea să descoperi că consumul de ceai de ghimbir în fiecare zi te ajută să lupți împotriva acestei probleme. Unul dintre beneficiile ceaiului de ghimbir este că te va ajuta la accelerarea procesului de digestie. Ceaiul de ghimbir este complet natural, așa că dacă funcționează pentru tine, e minunat! Dacă nu te ajută, discută cu medicul pentru a vedea ce opțiuni medicale sunt disponibile.

Consumul zilnic de ceai de ghimbir te poate ajuta să luptați împotriva inflamației cronice

Când te tai la mâna sau îți sucești glezna, probabil vei observa că corpul tău reacționează prin inflamație. De ce? Pentru a facilita procesul de vindecare. Și deși acesta este un răspuns normal și sănătos la răni, nu toate inflamațiile sunt benefice pentru organism. Mai exact, inflamația cronică, la nivel scăzut, poate duce la un risc crescut de boli precum diabetul și depresia.

Dacă ești îngrijorată de nivelul inflamației din corpul tău și vrei să încerci să lupți cu ea în mod natural, specialiștii te sfătuiesc să bei ceai de ghimbir în fiecare zi. Cel mai mare câștig din consumul de ceai de ghimbir este el acționează ca un răspuns inflamator natural. Aceasta poate reduce riscul de îmbolnăvire.

Este posibil să slăbești dacă bei ceai de ghimbir în fiecare zi

Potrivit revistei Time, 49% dintre oameni încearcă să slăbească, practic unul din doi oameni, ceea ce este o statistică destul de surprinzătoare. În plus, aceștia fac acest lucru fie mâncând mai puțin, făcând mai mult exerciții fizice, evitând mâncarea fast-food și junk food, bând mai multă apă sau o combinație a acestora.

Dacă vrei să slăbești, consumă ceai de ghimbir în fiecare zi. Rădăcina de ghimbir conține proprietăți cunoscute sub numele de gingeroli și shogaoli, care ajută la activitățile biologice ale organismului. Cu alte cuvinte, acesta accelerează metabolismul și lucrează pentru a-ți reduce nivelul de colesterol.

Dacă adaugi ceai de ghimbir în dieta ta zilnică, însoțit de tipul corect de fitness și plan de nutriție, acesta poate fi de mare ajutor pentru a-ți atinge obiectivele, spun specialiștii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×