Reclamă

Pui în sos de curry roșu. Rețetă din bucătăria thailandeză

Dacă ți-ai propus să te aventurezi în bucătărie pregătind o rețetă asiatică, îți oferim un preparat din bucătăria thailandeză de pui în sos de curry roșu. Este un preparat foarte gustos și foarte hrănitor datorită ingredientelor interesante care îl compun.

Publicat: 19 noiembrie 2021, 7:03

Salvează din timp lista de ingrediente, mergi la un magazin alimentar cu ingrediente asiatice și cumpără toate cele necesare acestei delicioase rețete asiatice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preparatele asiatice sunt pline de savoare, însă au gust diferit față de cele clasice, datorită condimentelor folosite. Aceste mâncăruri sunt preparate cu foarte multe legume și foarte multe condimente. Însă cheia succesului unei astfel de rețete este reprezentată de echilibrul dintre ingrediente.

Rețeta de pui în sos de curry roșu nu necesită mult timp. Aproximativ 10 minute de pregătire a ingredientelor și alte 15-20 de minute de preparare a acestora.

Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari, pentru a prepara și tu această rețetă delicioasă din bucătăria thailandeză.

Pui în sos de curry roșu – Ingrediente

  • 500 gr piept de pui dezosat și fără piele
  • 2 căței de usturoi
  • 1 bucată de ghimbir
  • 1 ceapă roșie
  • 3 morcovi
  • 150 gr păstăi de fasole verde
  • 1 ardei iute roșu
  • sucul de la 1 lime
  • 2 linguri de ulei
  • 400 ml lapte de cocos
  • 2 lingurițe cu sos soia dulce
  • 2-3 linguri cu pastă Thai Curry Roșu
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 1/2 linguriță lemongrass
  • muguri de legume (germeni) și frunze de coriandru pentru decor.
Reclamă

Pui în sos de curry roșu – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru a le avea la îndemână atunci când pornești aragazul. Taie pieptul de pui în fâșii. Curăță usturoiul și ghimbirul și toacă-le mărunt. Curăță ceapa și toac-o în fâșii, curăță morcovii și toacă-i rondele. Taie capetele de la fasolea verde, iar ardeiul iute curăță-l de semințe și nervuri și toacă-l mărunt.

Când ai toate aceste ingredient pregătite și toate condimentele pe masa de lucru poți porni aragazul.

Reclamă

Cum prepari rețeta de pui în sos de curry roșu

Pune uleiul într-o tigaie wok și înfierbântă-l pe flacăra aragazului, la intensitate medie. Adaugă usturoiul și ghimbirul și călește-le până când își schimbă ușor culoarea. Adaugă pasta de curry roșu și amestec-o cu ingredientele din wok.

Acum poți adăuga pieptul de pui, dar și ceapa roșie. Amestecă-le pentru a-și întrepătrunde bine gusturile. Macină puțină sare peste ingrediente și amestecă-le ușor, până când pieptul de pui este bine rumenit pe toate părțile. Adaugă rondelele de morcovi și amestecă-le bine cu celelalte ingrediente. După 2-3 minute, toarnă și laptele de cocos peste ingredientele din tigaie.

Lasă ingredientele să fiarbă în sosul format timp de aproximativ 5 minute. Adaugă sucul de la 1/2 lime, apoi sosul de soia, lemongrass, zahărul brun și ardeiul iute. Pune ardei iute atât cât consideri că suporți gustul picant. Ține cont că și ghimbirul și usturoiul sunt ușor picante, alături de sosul de curry.

Mai fierbe preparatul aproximativ 5 minute, timp în care îi mai poți asezona gustul cu sare, suc de lime, dacă mai este nevoie.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai rețetei din bucătăria thailandeză
Rețeta acestui preparat nu necesită mult timp. Aproximativ 10 minute de pregătire a ingredientelor și alte 15-20 de minute de preparare a acestora/ Profimedia Images

Poți servi mâncarea de pui în sos de curry roșu cu noodles de orez, fierți în modul clasic. Pentru decor, dar și pentru un plus de prospețime, adaugă muguri de plante și frunze de coriandru peste preparat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×