Salvează din timp lista de ingrediente, mergi la un magazin alimentar cu ingrediente asiatice și cumpără toate cele necesare acestei delicioase rețete asiatice.
Preparatele asiatice sunt pline de savoare, însă au gust diferit față de cele clasice, datorită condimentelor folosite. Aceste mâncăruri sunt preparate cu foarte multe legume și foarte multe condimente. Însă cheia succesului unei astfel de rețete este reprezentată de echilibrul dintre ingrediente.
Rețeta de pui în sos de curry roșu nu necesită mult timp. Aproximativ 10 minute de pregătire a ingredientelor și alte 15-20 de minute de preparare a acestora.
Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari, pentru a prepara și tu această rețetă delicioasă din bucătăria thailandeză.
Pui în sos de curry roșu – Ingrediente
- 500 gr piept de pui dezosat și fără piele
- 2 căței de usturoi
- 1 bucată de ghimbir
- 1 ceapă roșie
- 3 morcovi
- 150 gr păstăi de fasole verde
- 1 ardei iute roșu
- sucul de la 1 lime
- 2 linguri de ulei
- 400 ml lapte de cocos
- 2 lingurițe cu sos soia dulce
- 2-3 linguri cu pastă Thai Curry Roșu
- 1 linguriță zahăr brun
- 1/2 linguriță lemongrass
- muguri de legume (germeni) și frunze de coriandru pentru decor.
Pui în sos de curry roșu – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru a le avea la îndemână atunci când pornești aragazul. Taie pieptul de pui în fâșii. Curăță usturoiul și ghimbirul și toacă-le mărunt. Curăță ceapa și toac-o în fâșii, curăță morcovii și toacă-i rondele. Taie capetele de la fasolea verde, iar ardeiul iute curăță-l de semințe și nervuri și toacă-l mărunt.
Când ai toate aceste ingredient pregătite și toate condimentele pe masa de lucru poți porni aragazul.