Reclamă

Pâine indiană Naan, preparată la tigaie

Dacă ți-ai propus să prepari pâine de casă, dar nu ai suficient timp să aștepți dospirea aluatului și coacerea pâinii, îți recomandăm să încerci rețeta de pâine indiana Naan, preparată la tigaie.

Publicat: 4 noiembrie 2021, 7:08 / Actualizat: 15 februarie 2023, 15:25

Este o pâine delicioasă, iar timpul de preparare este mult mai scurt decât în cazul rețetei clasice de pâine. Chiar și timpul de dospit aluatul este mai scurt, iar gustul este deosebit datorită condimentelor adăugate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara într-un mod simplu și rapid pâine de casă.

Pâine indiana Naan, preparată la tigaie – Ingrediente

Ingredientele pentru aluat de pâine Naan sunt asemănătoare cu ingredientele aluatului clasic, însă ai nevoie de un ingredient special, tipic indian, ingredient care face această pâine specială.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 gr făină
  • 50 gr iaurt natural
  • 50 ml ulei
  • 150 ml apă
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 10 gr drojdie
  • 1 linguriță de zahăr
  • ½ linguriță sare fină
  • 1 vârf de linguriță cu praf de garam masala
Reclamă

Pentru uns, opțional:

  • 3-4 căței de usturoi
  • pătrunjel tocat
  • 2 linguri de ulei

Rețetă de pâine indiana Naan – Mod de preparare

Reclamă

Pune într-un bol drojdia cu zahărul și două linguri din cantitatea de apă caldă. Amestecă-le bine și lasă compoziția la odihnit timp de 10 minute, până când se formează bule de aer deasupra.

Trece făina printr-o sită, într-un vas încăpător și amestec-o cu sarea fină și praful de garam masala. Garam masala este un amestec de condimente din bucătăria indiană, folosit la diverse preparate dulci și sărate.

Pune praful de copt în iaurt și amestecă până când acesta devine spumos. Creează o adâncitură la mijlocul făinii din vas și pune acolo mai întâi drojdia activată. Amestec-o cu puțină făină, turnând treptat și din apa caldă. Adaugă iaurtul cu praful de copt și o parte din ulei. Amestecă din nou totul cu făina din vas, turnând și o parte din apa caldă.

Frământă aluatul mai întâi în vas, apoi pe masa unsă cu restul de ulei. Transferă aluatul pentru pâine indiana Naan preparată la tigaie, din nou în vas, acoperă-l cu un ștergar de bucătărie curat și lasă-l la loc cald până când își dublează volumul.

Având în compoziție și drojdie și praf de copt, se va dezvolta mult mai rapid decât aluatul classic de pâine.

Cum se coc pâinile indiene Naan

După ce aluatul și-a dublat volumul, rupe din el bucăți de dimensiunea unei mingi de tenis și modelează-le în mâini, în formă sferică. Apoi, întinde-le pe rând pe masa presărată cu făină, în foi de dimensiunea tigăii în care urmează să le coci.

Incinge o tigaie antiaderentă la foc mediu și pune câte o foaie de aluat în ea. Acoper-o cu un capac și lasă pâinea să se rumenească pe o parte până când se formează mici bule de aer la suprafața aluatului. Apoi, ridică capacul și întoarce pâinea pe partea cealaltă.

Șterge capacul de aburii formați și așază-l din nou pe tigaie. Lasă pâinea să se rumenească pe această parte pentru 30-40 de secunde. Procedează similar cu toate bucățile de aluat.

Colaj de poze cu pașii de preparare pentru rețeta de Pâine indiana Naan preparată la tigaie
Pâinile indiene Naan se dospesc și se coc mai rapid decât pâinea clasică / Profimedia Images

Cum servești delicioasa pâine indiana Naan, preparată la tigaie

În mod tradițional, aceste pâini se servesc tartinate cu un sos de usturoi și pătrunjel verde. Cureță usturoiul, pasează-l presărat cu sare și amestecă-l cu puțin ulei. Cu acest amestec, unge pâinile când sunt calde.

Le poți savura și tartinate cu unt și miere, cu unt și gem sau simple, la micul dejun. Sunt absolut grozave atât în varianta original, cât și în celelalte variante pe care ți le-am propus.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×