Reclamă

Pâine indiană Naan, preparată la tigaie

Dacă ți-ai propus să prepari pâine de casă, dar nu ai suficient timp să aștepți dospirea aluatului și coacerea pâinii, îți recomandăm să încerci rețeta de pâine indiana Naan, preparată la tigaie.

Publicat: 4 noiembrie 2021, 7:08 / Actualizat: 15 februarie 2023, 15:25

Este o pâine delicioasă, iar timpul de preparare este mult mai scurt decât în cazul rețetei clasice de pâine. Chiar și timpul de dospit aluatul este mai scurt, iar gustul este deosebit datorită condimentelor adăugate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara într-un mod simplu și rapid pâine de casă.

Pâine indiana Naan, preparată la tigaie – Ingrediente

Ingredientele pentru aluat de pâine Naan sunt asemănătoare cu ingredientele aluatului clasic, însă ai nevoie de un ingredient special, tipic indian, ingredient care face această pâine specială.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 gr făină
  • 50 gr iaurt natural
  • 50 ml ulei
  • 150 ml apă
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 10 gr drojdie
  • 1 linguriță de zahăr
  • ½ linguriță sare fină
  • 1 vârf de linguriță cu praf de garam masala
Reclamă

Pentru uns, opțional:

  • 3-4 căței de usturoi
  • pătrunjel tocat
  • 2 linguri de ulei

Rețetă de pâine indiana Naan – Mod de preparare

Reclamă

Pune într-un bol drojdia cu zahărul și două linguri din cantitatea de apă caldă. Amestecă-le bine și lasă compoziția la odihnit timp de 10 minute, până când se formează bule de aer deasupra.

Trece făina printr-o sită, într-un vas încăpător și amestec-o cu sarea fină și praful de garam masala. Garam masala este un amestec de condimente din bucătăria indiană, folosit la diverse preparate dulci și sărate.

Pune praful de copt în iaurt și amestecă până când acesta devine spumos. Creează o adâncitură la mijlocul făinii din vas și pune acolo mai întâi drojdia activată. Amestec-o cu puțină făină, turnând treptat și din apa caldă. Adaugă iaurtul cu praful de copt și o parte din ulei. Amestecă din nou totul cu făina din vas, turnând și o parte din apa caldă.

Frământă aluatul mai întâi în vas, apoi pe masa unsă cu restul de ulei. Transferă aluatul pentru pâine indiana Naan preparată la tigaie, din nou în vas, acoperă-l cu un ștergar de bucătărie curat și lasă-l la loc cald până când își dublează volumul.

Având în compoziție și drojdie și praf de copt, se va dezvolta mult mai rapid decât aluatul classic de pâine.

Cum se coc pâinile indiene Naan

După ce aluatul și-a dublat volumul, rupe din el bucăți de dimensiunea unei mingi de tenis și modelează-le în mâini, în formă sferică. Apoi, întinde-le pe rând pe masa presărată cu făină, în foi de dimensiunea tigăii în care urmează să le coci.

Incinge o tigaie antiaderentă la foc mediu și pune câte o foaie de aluat în ea. Acoper-o cu un capac și lasă pâinea să se rumenească pe o parte până când se formează mici bule de aer la suprafața aluatului. Apoi, ridică capacul și întoarce pâinea pe partea cealaltă.

Șterge capacul de aburii formați și așază-l din nou pe tigaie. Lasă pâinea să se rumenească pe această parte pentru 30-40 de secunde. Procedează similar cu toate bucățile de aluat.

Colaj de poze cu pașii de preparare pentru rețeta de Pâine indiana Naan preparată la tigaie
Pâinile indiene Naan se dospesc și se coc mai rapid decât pâinea clasică / Profimedia Images

Cum servești delicioasa pâine indiana Naan, preparată la tigaie

În mod tradițional, aceste pâini se servesc tartinate cu un sos de usturoi și pătrunjel verde. Cureță usturoiul, pasează-l presărat cu sare și amestecă-l cu puțin ulei. Cu acest amestec, unge pâinile când sunt calde.

Le poți savura și tartinate cu unt și miere, cu unt și gem sau simple, la micul dejun. Sunt absolut grozave atât în varianta original, cât și în celelalte variante pe care ți le-am propus.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×