Pâinea este alimentul de bază, în special al românilor. Cu toate că o găsești în toate magazinele alimentare, în diferite variante, nimic nu se compară cu gustul pâinii de casă. Iar mirosul de pâine coaptă, ce inundă toată casa și, mai ales, papilele gustative, te învăluie instant cu o stare de bine.
Pâinea de casă se prepară din cele mai simple și accesibile ingrediente. Făina este ingredientul de bază pentru pâine. Iar cel mai important aspect în reușita pâinii este alegerea tipului de făină. Cea mai recomandată de specialiștii în panificație este făina tip 650, care are un procent mai ridicat de gluten.
Descoperă și cum să păstrezi făina proaspătă pentru mai mut timp, conform sfaturilor oferite de specialiștii în patiserie.
Atunci când timpul îți permite, este chiar ideal să-ți prepari pâinea în casă. Este mai gustoasă și mai sănătoasă. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea celei mai simple pâini de casă.
Aluat pentru pâine de casă – Ingrediente
- 500 gr făină albă
- 250 ml apă
- 20 gr drojdie proaspătă
- 1/2 linguriță de zahăr
- 1 linguriță sare
- 20 ml ulei
- puțină făină pentru pudrat masa de lucru
Rețetă de pâine – Mod de preparare
Începe prin a cerne făina într-un vas încăpător și las-o la temperature camerei 20-30 de minute. După acest interval de timp, adaugă sarea și mai cerne făina odată, pentru a fi aerată și bine amestecată cu sarea. Acum încălzește apa, dar fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere.