Reclamă

Chifle pufoase cu ricotta, perfecte pentru mic dejun

Dacă îți plac brânzeturile, mai ale servite dimineața, le poți include în diverse aluaturi, după cum poți vedea și în rețeta de chifle pufoase cu ricotta. Astfel de chifle sunt ideale pentru micul dejun, alături de un iaurt bun sau de legume proaspete.

Publicat: 29 iunie 2021, 8:18

Ricotta este un tip de brânză produsă în Italia, care se prepară, în general, din zerul laptelui după prepararea cașului. Cuvântul "ricotta" înseamnă "refiert". Este, de fapt, asociată cu urda din bucătăria românească și se prepară, în special, din lapte de oaie. Însă este la fel de gustoasă și mai slabă caloric, preparată din lapte de vaci. Este genul de brânză care se folosește la diverse preparate dulci sau sărate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și tu chifle cu ricotta în aluat, perfecte pentru mic dejun.

Rețetă de chifle pufoase cu ricotta – Ingrediente

  • 250 gr făină albă de grâu
  • 250 g ricotta
  • 150 ml apă călduță
  • 1 linguriță zahăr
  • 6 gr drojdie proaspătă sau 3 gr drojdie uscată
  • 1/2 linguriță rasă de sare
  • puțin ulei pentru uns

Chifle pufoase cu ricotta – Mod de preparare

Comparativ cu aluatul de pâine clasică, aluatului pentru chifle îi este necesar mai mult timp de dospire, pentru ca chiflele să iasă pufoase.

Reclamă

Începe prin a dilua drojdia amestecând-o cu zahărul și turnând puțină apă caldă peste amestec. Omogenizează bine acest amestec.

Cerne făina într-un vas și amestec-o bine cu sarea. Creează o adâncitură la mijlocul ei și pune acolo drojdia diluată. Acoperă vasul și lasă drojdia să se activeze 10-12 minute. După acest interval, amestecă făina cu drojdia activată, turnând în fir subțire și apa caldă. Frământă aluatul până devine compact, mai întâi în vas, apoi pe masa presărată cu făină. Pune aluatul frământat înapoi în vas, acoperă-l cu o folie de prospețime și lasă-l la loc cald aproximativ două ore.

Între timp, pune brânza într-o sită deasă, la scurs.

Reclamă

După ce au trecut cele două ore, amestecă aluatul cu brânza ricotta. Nu amesteca prea mult, pentru a nu se îngloba brânza prea mult în aluat. Las-o mai răsfirată pentru a da aspect plăcut chiflelor după coacere.

Cum modelezi și coci chiflele pufoase cu ricotta

Pentru că aluatul de chifle va avea o consistență mai lipicioasă după adaosul de brânză, te folosești de puțin ulei pentru modelarea chiflelor. Împarte aluatul în 12 părți aproximativ egale. Cu mâinile unse cu puțin ulei modelează-le în forme sferice și așază-le în tavă la distanțe de 3-4 cm una față de alta. Acoperă chiflele din nou cu folie de prospețime și lasă-le la odihnit 35-40 de minute.

Între timp, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Coace minunatele chifle pufoase cu ricotta pentru 20 de minute la 200 de grade Celsius.

Chifle pufoase cu ricotta, în tava de copt
Chiflele se așază în tavă la distanțe de 3-4 cm / Shutterstock

Nu le lăsa să se rumenească foarte mult, acestea se coc rapid la interior, deoarece ies foarte pufoase.

Lasă-le să se tempereze mai întâi în tava de copt pentru 5-6 minute. Apoi le poți transfera pe un suport de răcire și ulterior, într-un coșuleț de pâine.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
3
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
O femeie care stă la plajă sub umbrelă
Sănătate
Care sunt orele de plajă indicate. Sfaturi și recomandări pentru un bronz frumos și sănătos
Când vine vara, mulți oameni adoră să-și petreacă zilele bucurându-se de soare la plajă. Cu toate acestea, este important să știi că expunerea excesivă la soare poate fi dăunătoare. Află care sunt orele de...
PARTENERI
×