Reclamă

Pui cu mango și curry: rețetă din bucătăria asiatică

Dacă sunteți iubitori ai preparatelor inspirate din bucătăria asiatică, vă oferim o delicioasă rețetă de pui cu mango și curry. Este o rețetă exotică, recunoscută pentru rafinament si fantezia de culori si arome.

Publicat: 17 mai 2021, 7:22

Rețetele asiatice sunt recunoscute pentru gama vastă de ingrediente aromatice. Aceste ingrediente au efecte terapeutice pentru sănătatea organismului. Bucătăria asiatică este apreciată în toată lumea, mai ales pentru timpul redus de gătire a rețetelor, prin modul de preparare la foc iute. Mai este apreciată și pentru gustul și aromele preparatelor, care combină mai multe tipuri de ingrediente, dar și de condimente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iar dacă adori preparatele cu carne de pui, îți mai oferim o rețetă de papricaș de pui cu găluște de griș, inspirată din bucătăria ungurească. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și tu pe ci dragi cu așa preparat gustos și hrănitor.

Pui cu mango și curry – Ingrediente

  • 750 gr piept de pui dezosat
  • 30 ml ulei de măsline
  • 1 fruct mango, mare și bine copt
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 felie rotunda de ghimbir, de 2 cm grosime
  • puțin ardei iute, roșu
  • 2 lingurițe pudră de curry
  • 1 lingură zahăr
  • 30 ml sos de soia
  • câteva fire de pătrunjel verde

Pentru garnitură:

  • 200 gr orez basmatti
  • 600 ml apă
  • sare și piper
  • puțin curry, opțional
  • 25 gr unt
Reclamă

Rețetă de pui cu mango și curry – Mod de preparare

Începe prin a pregăti carnea de pui și legumele. Clătește carnea cu apă rece și toac-o în cuburi potrivit de mari. Curăță fructul mango și toacă-l în cuburi aproximativ egale cu cele de pui. Ceapa toac-o solzișori, morcovul toacă-l în cuburi mari, iar ghimbirul curățat, dă-l pe răzătoare. Ardeiul gras taie-l în fâșii, iar ardeiul iute toacă-l mărunt.

Când ai toate aceste ingrediente pregătite, pune o tigaie adâncă la foc iute și adaugă uleiul. Adaugă mai întâi carnea de pui și soteaz-o rapid până se rumenește pe toate părțile și se sigilează. Adaugă legumele tocate și cuburile de mango și amestecă-le bine cu carnea de pui. Amestecă ușor pentru a se întrepătrunde bine toate aromele.

Reclamă

Adaugă sosul de soia, pudra de curry, ardeiul iute și zahărul. Din nou amestecă bine toate ingredientele, la foc iute. Dacă este nevoie, adaugă și puțină apă pentru a se forma sos. Pasează câteva bucăți de mango pentru a se îngroșa sosul și a-i da un gust fructat, delicios.

Între timp, prepară și o garnitură din orez basmati, în cel mai clasic mod.

Fierbe orezul în apă, în proporție de 1:3, conform rețetelor clasice. Adaugă o linguriță de sare și puțin curry, iar la final de fierbere adaugă și unt, pentru cremozitate. Fierbe orezul al dente, nu îl lăsa să se strivească. Orezul se va mai hidrata și după stingerea focului, acoperind vasul. Poți opta pentru rețeta de pilaf cu legume, dacă dorești o garnitură mai consistentă.

Servește deliciosul pui cu mango și curry decorat cu frunze de pătrunjel verde, alături de garnitura de orez. Vei ave o masă delicioasă și foarte hrănitoare.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Două ouă care se află într-o crăticioară la fiert
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc
Ouăle roșii nu vor lipsi de pe masa ta de Pește. Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari? Află și tu câte minute se țin în apă pe foc. Specialiștii în bucătărie...
5
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Toată această perioadă vine cu schimbări uriașe pentru nativii din zodiac. Horoscopul lunii mai 2024 oferă promisiuni și noi direcții, atât în viața personală cât și profesională. Este important să nu ne îndepărtăm de...
PARTENERI
×