Rețetele asiatice sunt recunoscute pentru gama vastă de ingrediente aromatice. Aceste ingrediente au efecte terapeutice pentru sănătatea organismului. Bucătăria asiatică este apreciată în toată lumea, mai ales pentru timpul redus de gătire a rețetelor, prin modul de preparare la foc iute. Mai este apreciată și pentru gustul și aromele preparatelor, care combină mai multe tipuri de ingrediente, dar și de condimente.
Iar dacă adori preparatele cu carne de pui, îți mai oferim o rețetă de papricaș de pui cu găluște de griș, inspirată din bucătăria ungurească. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și tu pe ci dragi cu așa preparat gustos și hrănitor.
Pui cu mango și curry – Ingrediente
- 750 gr piept de pui dezosat
- 30 ml ulei de măsline
- 1 fruct mango, mare și bine copt
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ardei gras, roșu
- 1 felie rotunda de ghimbir, de 2 cm grosime
- puțin ardei iute, roșu
- 2 lingurițe pudră de curry
- 1 lingură zahăr
- 30 ml sos de soia
- câteva fire de pătrunjel verde
Pentru garnitură:
- 200 gr orez basmatti
- 600 ml apă
- sare și piper
- puțin curry, opțional
- 25 gr unt
Rețetă de pui cu mango și curry – Mod de preparare
Începe prin a pregăti carnea de pui și legumele. Clătește carnea cu apă rece și toac-o în cuburi potrivit de mari. Curăță fructul mango și toacă-l în cuburi aproximativ egale cu cele de pui. Ceapa toac-o solzișori, morcovul toacă-l în cuburi mari, iar ghimbirul curățat, dă-l pe răzătoare. Ardeiul gras taie-l în fâșii, iar ardeiul iute toacă-l mărunt.
Când ai toate aceste ingrediente pregătite, pune o tigaie adâncă la foc iute și adaugă uleiul. Adaugă mai întâi carnea de pui și soteaz-o rapid până se rumenește pe toate părțile și se sigilează. Adaugă legumele tocate și cuburile de mango și amestecă-le bine cu carnea de pui. Amestecă ușor pentru a se întrepătrunde bine toate aromele.