Reclamă

Cușcuș cu legume la cuptor: un preparat simplu și ușor

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, îți oferim o rețetă de cușcuș cu legume la cuptor, un preparat simplu și ușor. În plus, este și hrănitor și foarte rapid de preparat, iar legumele le poți alege după preferințe.

Publicat: 14 mai 2021, 16:37

Cușcușul este un aliment din categoria pastelor făinoase ce se obține din grâu dur, numit şi semolină. Este perfect pentru a da consistență mâncărurilor, ca și orezul, sau pastele. Este un aliment cu un conținut bogat în fibre, minerale și vitamine. Dintre acestea amintim seleniu, tiamina, niacina, acid folic și mangan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Seleniul este un mineral esențial pentru sănătatea organismului, greu de găsit în sursele de hrană. O porție de cușcuș asigură aproximativ 60% din doza zilnică de seleniu, necesară corpului uman. Seleniul are un puternic rol antioxidant care protejează organismul de afecțiuni precum ateroscleroza, infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Un alt mineral, potasiul conținut de cușcuș, are rolul de a regla tensiunea arterială. Acestea sunt doar câteva din beneficiile consumului de cușcuș, deci ai toate motivele să îl incluzi în alimentație.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de prepararea al delicioasei rețete pe bază de legume și cușcuș.

Cușcuș cu legume la cuptor – Ingrediente

  • 250 gr cușcuș
  • 350 ml supă de legume
  • 1 lingură cremă de oțet balsamic
  • 250 gr ciuperci
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras, roșu
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 200 gr roșii cherry
  • 3 fire de sparanghel verde
  • sare și piper
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 30 gr unt
  • 1 crenguță de rozmarin
  • 4-5 frunze de busuioc
Reclamă

Rețetă de cușcuș cu legume – Mod de preparare

Începe prin a curăța legumele și a le tăia în bucăți mai mari. Ciupercile șterge-le bine cu prosoape de hârtie umezite și taie-le în jumătăți. Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pune toate legumele într-o tavă încăpătoare, unsă cu unt și stropește-le cu ulei de măsline. Poți renunța la unt și dubla cantitatea de ulei. Presară peste legumele din tavă sare, piper și oregano uscat. Adaugă și o crenguță de rozmarin și dă tava la cuptor pentru 30 de minute.

Reclamă

Între timp, pune cușcușul într-un vas. Încălzește supa de legume până la punctul de fierbere și toarn-o peste cușcuș. Acoperă vasul și lasă cușcușul să se hidrateze până absoarbe toată supa. Poți folosi supă de pui sau de vită, dar la fel de bine poți folosi și apă fiartă, ușor sărată. Mai amestecă din când în când cușcușul pentru a-l aera.

După ce au stat legumele la cuptor 20 de minute, amestecă cușcușul cu crema de oțet balsamic și frunze de busuioc rupte mărunt. Adaugă peste legumele din tavă, cușcușul hidratat. Amestecă bine toate ingredientele. Mai lasă tava cu cușcuș cu legume la cuptor 10 minute, cu intensitatea redusă la 175 de grade Celsius.

Poți servi preparatul pe bază de cușcuș și legume simplu, la masa de prânz sau la cină.

Cușcușcu legume într-un bol gri, gata de servit
Cușcușul se hidratează cu supă fierbine și se amestecă cu legumele de la cuptor / Shutterstock

Însă poți adăuga și sos de roșii, ketchup dulce sau picant. Dacă nu ești la dietă, poți servi preparatul cu o lingură de smântână, sau un sos din brânzeturi.

Iar dacă după așa masă delicioasă poftești și la ceva dulce, poți pregăti rapid o rețetă de trandafiri din mere cu aluat foietaj.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×