Reclamă

Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos

Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.

Publicat: 19 octombrie 2021, 6:59 / Actualizat: 13 noiembrie 2023, 13:06

Avantajul rețetei de hummus este acela că se poate adapta după gustul și preferințele fiecăruia dintre noi. Poți adăuga diferite ingrediente pentru un plus de gust, savoare, cremozitate și culoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un exemplu de hummus gustos, cremos și cu o culoare plăcută este hummusul cu sfeclă roșie coaptă. Însă, poți înlocui sfecla roșie cu avocado, pentru o nuanță plăcută de verde.

De asemenea, morcovii, ardeii copți și multe alte ingrediente pot colora diferit preparatul și îi pot îmbunătăți considerabil gustul. 

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a realiza și tu acest aperitiv delicios cu aromă de usturoi copt.

Hummus cremos cu usturoi – Ingrediente

  • 800 gr năut fiert
  • 80 ml de ulei de măsline
  • 80 gr pastă de susan
  • sucul de la o lămâie mare
  • 1/4 linguriță de chimion
  • 1/2 linguriţă de boia de ardei dulce
  • 1 legătură de coriandru verde
  • sare şi piper după gust
  • parmezan răzuit (opțional)
  • rondele de ardei iute roșu (pentru decor)
  • 5 căpățâni mari de usturoi
  • crenguțe de cimbru proaspăt
  • ulei de măsline
Reclamă

Rețetă de Hummus cu usturoi copt – Mod de preparare

Începi cu pregătirea usturoiului, care necesită un timp de coacere și alt timp de răcire. Așază căpățânile de usturoi într-o tavă de cuptor și decupează câte puțin de la capetele acestora, astfel încât miezul să fie ușor expus tratamentului termic.

Stropește-le cu puțin ulei de măsline și așază crenguțe de cimbru proaspăt peste ele. Pune tava în cuptor la 200 de grade Celsius și coace usturoiul timp de 15-20 de minute.

Reclamă

Al doilea pas constă în scurgerea boabelor de năut din lichidul în care au stat. Clătește-le cu apă rece și pune-le în recipientul unui blender electric. Nu arunca lichidul din conservă deoarece vei mai folosi din el pentru a potrivi textura hummusului.

Pentru ]nceput, adaugă usturoiul copt doar de la o căpățână. Pe măsură ce amesteci ingredientele, gustă preparatul și mai adaugă treptat usturoi. Tot în recipientul blenderului, peste celelalte ingrediente adaugă pasta de susan, sucul de la 1/2 lămâie, puțin ulei de măsline și frunzele de coriandru, tocate mărunt. Pasta de susan o poți prepara în casă urmând această rețetă.

Procesează ingredientele cu ajutorul blenderului până când obții o pastă omogenă. Potrivește gustul hummusului adăugând treptat condimentele: piper, chimion, usturoi copt, suc de lămâie și sare.

Potrivește și textura adăugând ulei de măsline, suc de lămâie și din lichidul în care a fost conservat năutul.

Colaj de poze cu pașii de preparare hummus cu usturoi copt
Frunzele de coriandru verde dau oferă aromă plăcută și un plus de prospețime hummusului / Profimedia Images

Când obții gustul optim și textura cremoasă, transferă deliciosul hummus cu usturoi copt în bolul de servire. Decorează-l cu ulei de măsline, rondele de ardei iute și frunze de coriandru.

Servește hummusul fix așa cum îți place: cu lipii de casă tartinate cu usturoi copt sau cu diferite aluaturi crocante.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×