Avantajul rețetei de hummus este acela că se poate adapta după gustul și preferințele fiecăruia dintre noi. Poți adăuga diferite ingrediente pentru un plus de gust, savoare, cremozitate și culoare.
Un exemplu de hummus gustos, cremos și cu o culoare plăcută este hummusul cu sfeclă roșie coaptă. Însă, poți înlocui sfecla roșie cu avocado, pentru o nuanță plăcută de verde.
De asemenea, morcovii, ardeii copți și multe alte ingrediente pot colora diferit preparatul și îi pot îmbunătăți considerabil gustul.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a realiza și tu acest aperitiv delicios cu aromă de usturoi copt.
Hummus cremos cu usturoi – Ingrediente
- 800 gr năut fiert
- 80 ml de ulei de măsline
- 80 gr pastă de susan
- sucul de la o lămâie mare
- 1/4 linguriță de chimion
- 1/2 linguriţă de boia de ardei dulce
- 1 legătură de coriandru verde
- sare şi piper după gust
- parmezan răzuit (opțional)
- rondele de ardei iute roșu (pentru decor)
- 5 căpățâni mari de usturoi
- crenguțe de cimbru proaspăt
- ulei de măsline
Rețetă de Hummus cu usturoi copt – Mod de preparare
Începi cu pregătirea usturoiului, care necesită un timp de coacere și alt timp de răcire. Așază căpățânile de usturoi într-o tavă de cuptor și decupează câte puțin de la capetele acestora, astfel încât miezul să fie ușor expus tratamentului termic.
Stropește-le cu puțin ulei de măsline și așază crenguțe de cimbru proaspăt peste ele. Pune tava în cuptor la 200 de grade Celsius și coace usturoiul timp de 15-20 de minute.