Reclamă

Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos

Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.

Publicat: 19 octombrie 2021, 6:59 / Actualizat: 13 noiembrie 2023, 13:06

Avantajul rețetei de hummus este acela că se poate adapta după gustul și preferințele fiecăruia dintre noi. Poți adăuga diferite ingrediente pentru un plus de gust, savoare, cremozitate și culoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un exemplu de hummus gustos, cremos și cu o culoare plăcută este hummusul cu sfeclă roșie coaptă. Însă, poți înlocui sfecla roșie cu avocado, pentru o nuanță plăcută de verde.

De asemenea, morcovii, ardeii copți și multe alte ingrediente pot colora diferit preparatul și îi pot îmbunătăți considerabil gustul. 

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a realiza și tu acest aperitiv delicios cu aromă de usturoi copt.

Hummus cremos cu usturoi – Ingrediente

  • 800 gr năut fiert
  • 80 ml de ulei de măsline
  • 80 gr pastă de susan
  • sucul de la o lămâie mare
  • 1/4 linguriță de chimion
  • 1/2 linguriţă de boia de ardei dulce
  • 1 legătură de coriandru verde
  • sare şi piper după gust
  • parmezan răzuit (opțional)
  • rondele de ardei iute roșu (pentru decor)
  • 5 căpățâni mari de usturoi
  • crenguțe de cimbru proaspăt
  • ulei de măsline
Reclamă

Rețetă de Hummus cu usturoi copt – Mod de preparare

Începi cu pregătirea usturoiului, care necesită un timp de coacere și alt timp de răcire. Așază căpățânile de usturoi într-o tavă de cuptor și decupează câte puțin de la capetele acestora, astfel încât miezul să fie ușor expus tratamentului termic.

Stropește-le cu puțin ulei de măsline și așază crenguțe de cimbru proaspăt peste ele. Pune tava în cuptor la 200 de grade Celsius și coace usturoiul timp de 15-20 de minute.

Reclamă

Al doilea pas constă în scurgerea boabelor de năut din lichidul în care au stat. Clătește-le cu apă rece și pune-le în recipientul unui blender electric. Nu arunca lichidul din conservă deoarece vei mai folosi din el pentru a potrivi textura hummusului.

Pentru ]nceput, adaugă usturoiul copt doar de la o căpățână. Pe măsură ce amesteci ingredientele, gustă preparatul și mai adaugă treptat usturoi. Tot în recipientul blenderului, peste celelalte ingrediente adaugă pasta de susan, sucul de la 1/2 lămâie, puțin ulei de măsline și frunzele de coriandru, tocate mărunt. Pasta de susan o poți prepara în casă urmând această rețetă.

Procesează ingredientele cu ajutorul blenderului până când obții o pastă omogenă. Potrivește gustul hummusului adăugând treptat condimentele: piper, chimion, usturoi copt, suc de lămâie și sare.

Potrivește și textura adăugând ulei de măsline, suc de lămâie și din lichidul în care a fost conservat năutul.

Colaj de poze cu pașii de preparare hummus cu usturoi copt
Frunzele de coriandru verde dau oferă aromă plăcută și un plus de prospețime hummusului / Profimedia Images

Când obții gustul optim și textura cremoasă, transferă deliciosul hummus cu usturoi copt în bolul de servire. Decorează-l cu ulei de măsline, rondele de ardei iute și frunze de coriandru.

Servește hummusul fix așa cum îți place: cu lipii de casă tartinate cu usturoi copt sau cu diferite aluaturi crocante.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×