„Clean Fifteen” pentru 2022
- Avocado
- Porumb dulce
- Ananas
- Ceapa
- Papaya
- Mazăre dulce (congelată)
- Sparanghel
- Pepenele galben
- Kiwi
- Varză
- Ciuperci
- Pepene galben
- Mango
- Pepene
- Cartofi dulci
Datele din acest an includ rezultate de la aproape 45.000 de mostre de produse.
Care sunt recomandările specialiștilor
Pesticidele au fost legate de multiple probleme de sănătate, inclusiv dezvoltarea creierului. Impactul lor asupra problemelor de fertilitate are cele mai solide date, a spus Alexis Temkin, toxicolog al Grupului de lucru pentru mediu, scrie eu.usa.today.com.
„Există încă, cred, o mulțime de date necunoscute”, a spus Temkin. „Dacă reduceți expunerea în primul rând, atunci probabilitatea de apariție a efectelor adverse asupra sănătății va fi mult mai mică”.
La fel ca și clienții care se bazează pe produsele cumpărate din magazin, cercetătorii USDA au curățat și decojit fructele și legumele înainte de a le testa. Experții spun că cel mai bun mod de a curăța produsele este spălarea lor doar cu apă rece. Reziduuri de pesticide au fost încă găsite pe peste 70% din produsele non-organice testate. Aproape toate nivelurile au scăzut sub limitele legale permise de reglementările guvernamentale, a spus Environmental Working Group.
Din 2004, Environmental Working Group (EWG) a lansat o listă anuală de fructe și legume pe care grupul o numește Dirty Dozen, deoarece se consideră că acestea conțin cele mai multe pesticide. Însă lista de anul acesta are câteva surprize.
În timp ce kale a fost singură pe locul 3 din 2019 – prima dată când a ajuns pe listă în 10 ani – grupul a adăugat verdeață de muștar și verdeață. Toate trei sunt cunoscute a fi sărace în calorii, bogate în fibre și au calități antioxidante. Căpșunile sunt pe locul 1, iar spanacul se află pe locul 2 pe listă.
Consumă legume
Raportul anual nu este lipsit de controverse. Ceea ce este important de reținut este că dieteticienii și experții în sănătate recomandă ca obiectivul general este ca oamenii să crească consumul de fructe și legume pentru o dietă sănătoasă și echilibrată.
Doar unul din 10 americani mănâncă zilnic suficiente fructe și legume, conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. CDC recomandă ca adulții să mănânce 2 căni de fructe și 2-3 căni de legume pe zi.
AFF indică, de asemenea, studii care au descoperit că consumul de cinci porții de fructe și legume pe zi poate reduce riscul pentru anumite boli. Un alt studiu de la Universitatea Tufts a constatat că prescrierea de fructe și legume ar preveni aproape 2 milioane de evenimente cardiovasculare, cum ar fi atacurile de cord, 350.000 de decese și ar reduce costurile de îngrijire a sănătății cu 40 de miliarde de dolari.
Acestea sunt alimentele care scad tensiunea arterială. Menținerea tensiunii arteriale sub control este importantă pentru sănătatea ta.