Reclamă

Efectul surprinzător al consumului de ciocolată neagră. Ce a dezvăluit un nou studiu

Inima îți va mulțumi dacă ții cont de aceste rezultate apărute în urma unui nou studiu. Iată care e efectul surprinzător al consumului de ciocolată neagră. Ce trebuie să știi dacă ești fan al acestui desert cu gust irezistibil.

Publicat: 30 martie 2022, 7:51 / Actualizat: 6 aprilie 2022, 11:03

Sunt mulți cei care se gândesc la ciocolată ca la un aliment "nesănătos". Cu toate acestea, ciocolata neagră poate avea de fapt beneficii pentru orice parte a corpului. De la starea de spirit până la piele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În timp ce consumul zilnic a unui baton de ciocolată cu lapte umplut cu caramel nu este probabil cea mai hrănitoare alegere, a consuma câteva pătrate de ciocolată neagră poate fi exact ceea ce a comandat medicul, scrie eatthis.com.

Efectul surprinzător al consumului de ciocolată neagră

Recent, un nou studiu a dezvăluit că suplimentarea dietei zilnice cu extract de cacao este legată de un risc mai scăzut de a dezvolva boli de inimă.

În studiul publicat la începutul acestei luni în The American Journal of Clinical Nutrition, cercetătorii au examinat mai mult de 20.000 de adulți din SUA cu vârsta de 60 de ani. Aceștia au fost urmăriți timp de câțiva ani. În dieta lor zilnică a fost suplimentat extractul de cacao.

Cei care au primit suplimentul au avut un risc scăzut semnificativ de a dezvolta boli cardiovasculare.

Reclamă

„Am descoperit că suplimentarea cu flavonol de cacao poate reduce evenimentele cardiovasculare clinice. S-a înregistrat inclusiv o reducere semnificativă statistic cu 27% a decesului prin boli cardiovasculare (CVD)”, spune autorul studiului Howard D. Sesso pentru Eat This, Not That!.

Mai presus de asta, ciocolata neagră conține o mulțime de nutrienți. Cu cât ciocolata este mai închisă la culoare, cu atât este mai bine. Acest lucru înseamnă că are în compoziție un procent mai mare de cacao.

Orice ciocolată cu 70% cacao sau mai mult, conține antioxidanți, fier, potasiu, calciu, cupru și magneziu.

Reclamă

Ce sunt flavonolii din ciocolată

Flavonolii sunt un grup de molecule care aparțin grupei de flavonoide. Știința modernă a studiat flavonolii într-o mare măsură, cele mai cercetate exemple fiind kaempferolul, quercitina, miricetina și fisetina.

Flavonolii sunt compuși găsiți în pudra de cacao, ciocolată și alte alimente și au o serie de beneficii pentru sănătate. Un studiu din 2014 privind flavonolii din cacao, publicat și în The American Journal of Clinical Nutrition, a constatat că aceștia ar putea juca un rol în protejarea de declinul cognitiv pe măsură ce îmbătrânești.

În plus, un studiu din 2005 publicat în Jurnalul de Hipertensiune al Asociației Americane a Inimii a găsit dovezi că flavonolii din ciocolată pot reduce tensiunea arterială.

„Flavonolii nu se găsesc doar în boabele de cacao. Ei sunt prezenți și în fructe de pădure, ceai și struguri, printre alte fructe și legume care rămân o parte esențială a unei diete sănătoase pentru sănătatea generală”, spune Sesso. Acesta nu a fost un proces doar asupra ciocolatei. Ci mai degrabă un studiu de testare a unui supliment cu extract de cacao.”

El a adăugat că înțelegerea exactă a modului în care flavonolii de cacao afectează sănătatea cardiovasculară „necesită cercetări suplimentare”. Totuși, având în vedere beneficiile dovedite pentru sănătate ale ciocolatei negre, ai putea să cumperi un baton la următoarele cumpărături de la magazin, mai ales dacă îți place gustul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×