Sunt mulți cei care se gândesc la ciocolată ca la un aliment "nesănătos". Cu toate acestea, ciocolata neagră poate avea de fapt beneficii pentru orice parte a corpului. De la starea de spirit până la piele.
În timp ce consumul zilnic a unui baton de ciocolată cu lapte umplut cu caramel nu este probabil cea mai hrănitoare alegere, a consuma câteva pătrate de ciocolată neagră poate fi exact ceea ce a comandat medicul, scrie eatthis.com.
Efectul surprinzător al consumului de ciocolată neagră
Recent, un nou studiu a dezvăluit că suplimentarea dietei zilnice cu extract de cacao este legată de un risc mai scăzut de a dezvolva boli de inimă.
În studiul publicat la începutul acestei luni în The American Journal of Clinical Nutrition, cercetătorii au examinat mai mult de 20.000 de adulți din SUA cu vârsta de 60 de ani. Aceștia au fost urmăriți timp de câțiva ani. În dieta lor zilnică a fost suplimentat extractul de cacao.
Cei care au primit suplimentul au avut un risc scăzut semnificativ de a dezvolta boli cardiovasculare.
„Am descoperit că suplimentarea cu flavonol de cacao poate reduce evenimentele cardiovasculare clinice. S-a înregistrat inclusiv o reducere semnificativă statistic cu 27% a decesului prin boli cardiovasculare (CVD)”, spune autorul studiului Howard D. Sesso pentru Eat This, Not That!.
Mai presus de asta, ciocolata neagră conține o mulțime de nutrienți. Cu cât ciocolata este mai închisă la culoare, cu atât este mai bine. Acest lucru înseamnă că are în compoziție un procent mai mare de cacao.
Orice ciocolată cu 70% cacao sau mai mult, conține antioxidanți, fier, potasiu, calciu, cupru și magneziu.