Reclamă

Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt

Dacă te întrebi ce mai poți prepara pentru a completa meniul de dimineața, gustul cafelei sau al ceaiului, îți propunem rețeta de biscuiți Sablé, cunoscute și ca fursecuri franțuzești cu unt. Te va surprinde plăcut gustul untului aromat din biscuiți, dar și textura nisipoasă a acestora.

Publicat: 17 martie 2022, 6:46

Sablé sunt acel gen de biscuiți care dispar rapid de pe platou pentru că au un gust irezistibil. Sunt foarte fragezi și aromați, perfecți lângă o ceașcă caldă de cafea cu lapte. Aluatul acestor biscuiți este ușor sfărâmicios, dar cremos în același timp, datorită combinației de unt gras cu gălbenușuri de ouă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta biscuiților Sablé aparține bucătăriei franțuzești, bucătăria care ne oferă cele mai interesante aluaturi. A apărut prima dată în Sablé-sur-Sarthe, acolo unde, prin anul 1670, Marchizul de Sablés a dus la curtea Regelui Louis al XIV-lea acest fel de biscuiți. Regele a fost impresionat de gustul acestora și i-a cerut patiserului său să îi prepare și să-i denumească ”Petit sablés”, în onoarea marchizului.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de biscuiți. Îți garantăm că nu vei regreta și îi vei savura cu bucurie în fiecare dimineață.

Biscuiți Sablé – Ingrediente

Nu sunt necesare multe ingrediente pentru a prepara acești delicioși biscuiți, însă acordă atenție deosebită calității acestora. Ai nevoie de ingrediente pentru aluatul fraged și alte ingrediente pentru decorarea biscuiților.

Reclamă

Pentru aluatul fraged:

  • 175 gr unt cu 82 5 grăsime
  • 175 gr zahăr
  • 250 gr făină
  • 3 gălbenușuri de ouă medii
  • 1 vârf de cuțit cu sare
  • 1 linguriță cu extract de vanilie
  • 1 linguriță cu praf de copt
  • 1 linguriță cu coajă de lămâie răzuită fin.

Pentru decor:

  • 1 galbenuș + 1 linguriță de lapte
  • 50 gr zahăr granulat.
Reclamă

Rețetă de biscuiți Sablé – Mod de preparare

Înainte de a da start procesului de preparare a aluatului fraged pentru biscuiți, pregătește ingredientele. Scoate untul de la frigider și lasă-l 15 minute pe masa din bucătărie. Trece făina prin sită împreună cu praful de copt și lasă bolul cu acest amestec pe masa din bucătărie. Separă cele trei gălbenușuri într-un bol. Este important ca aceste ingrediente să se relaxeze la temperatura camerei.

Cum prepari aluat pentru fursecuri franțuzești cu unt

Pune untul moale în bolul mixerului și adaugă peste el sarea și zahărul. Pornește mixerul și amestecă ingredientele până când obții o compoziție spumoasă. Adaugă pe rând gălbenușurile și omogenizează compoziția după fiecare adăugare. Apoi, adaugă vanilia, coaja de lămâie și, la final, făina amestecată cu praful de copt.

Împachetează aluatul rezultat într-o folie de prospețime și pune-l la rece pentru 30 de minute. După acest interval de timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune pe masa de lucru o hârtie de copt sau o folie de prospețime. Așază aluatul la mijloc și acoperă-l cu o altă hârtie de copt sau o folie de prospețime. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 5 mm. Apelează la hârtia de copt sau la folie pentru că aluatul este sfărâmicios și se întinde mai greu. Crestează aluatul la suprafață cu o furculiță și creează dungi perpendiculare peste acesta. Cu un pahar sau un decupator de biscuiți, decupează rondele din aluat.

Așază biscuiții în tavă, pe hârtie de copt. Amestecă un gălbenuș de ou cu o linguriță de lapte și unge biscuiții cu acest amestec, folosind o pensulă de patiserie. Presară zahăr granulat pe deasupra și coace delicioșii biscuiți biscuiți Sablé timp de 12 minute, până când se rumenesc frumos. Lasă-i să se tempereze în tavă, apoi îi poți transfera pe un grătar de răcire.

Vezi mai multe imagini cu biscuiții Sablé accesând GALERIA FOTO!

Fursecuri franțuzești cu unt pe un grătar de răcire
Pentru un aspect plăcut, fursecurile se crestează la suprafață cu o furculiță / Shutterstock

Poți depozita biscuiții în recipiente de sticlă cu capac, recipiente metalice sau de carton. Sunt delicioși!

Dacă te încumeți să prepari mai mulți biscuiți franțuzești cu unt, îi poți folosi ulterior pentru blatul unui tort fără coacere cu ciocolată albă și fructe.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×