Reclamă

Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt

Dacă te întrebi ce mai poți prepara pentru a completa meniul de dimineața, gustul cafelei sau al ceaiului, îți propunem rețeta de biscuiți Sablé, cunoscute și ca fursecuri franțuzești cu unt. Te va surprinde plăcut gustul untului aromat din biscuiți, dar și textura nisipoasă a acestora.

Publicat: 17 martie 2022, 6:46

Sablé sunt acel gen de biscuiți care dispar rapid de pe platou pentru că au un gust irezistibil. Sunt foarte fragezi și aromați, perfecți lângă o ceașcă caldă de cafea cu lapte. Aluatul acestor biscuiți este ușor sfărâmicios, dar cremos în același timp, datorită combinației de unt gras cu gălbenușuri de ouă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta biscuiților Sablé aparține bucătăriei franțuzești, bucătăria care ne oferă cele mai interesante aluaturi. A apărut prima dată în Sablé-sur-Sarthe, acolo unde, prin anul 1670, Marchizul de Sablés a dus la curtea Regelui Louis al XIV-lea acest fel de biscuiți. Regele a fost impresionat de gustul acestora și i-a cerut patiserului său să îi prepare și să-i denumească ”Petit sablés”, în onoarea marchizului.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de biscuiți. Îți garantăm că nu vei regreta și îi vei savura cu bucurie în fiecare dimineață.

Biscuiți Sablé – Ingrediente

Nu sunt necesare multe ingrediente pentru a prepara acești delicioși biscuiți, însă acordă atenție deosebită calității acestora. Ai nevoie de ingrediente pentru aluatul fraged și alte ingrediente pentru decorarea biscuiților.

Reclamă

Pentru aluatul fraged:

  • 175 gr unt cu 82 5 grăsime
  • 175 gr zahăr
  • 250 gr făină
  • 3 gălbenușuri de ouă medii
  • 1 vârf de cuțit cu sare
  • 1 linguriță cu extract de vanilie
  • 1 linguriță cu praf de copt
  • 1 linguriță cu coajă de lămâie răzuită fin.

Pentru decor:

  • 1 galbenuș + 1 linguriță de lapte
  • 50 gr zahăr granulat.
Reclamă

Rețetă de biscuiți Sablé – Mod de preparare

Înainte de a da start procesului de preparare a aluatului fraged pentru biscuiți, pregătește ingredientele. Scoate untul de la frigider și lasă-l 15 minute pe masa din bucătărie. Trece făina prin sită împreună cu praful de copt și lasă bolul cu acest amestec pe masa din bucătărie. Separă cele trei gălbenușuri într-un bol. Este important ca aceste ingrediente să se relaxeze la temperatura camerei.

Cum prepari aluat pentru fursecuri franțuzești cu unt

Pune untul moale în bolul mixerului și adaugă peste el sarea și zahărul. Pornește mixerul și amestecă ingredientele până când obții o compoziție spumoasă. Adaugă pe rând gălbenușurile și omogenizează compoziția după fiecare adăugare. Apoi, adaugă vanilia, coaja de lămâie și, la final, făina amestecată cu praful de copt.

Împachetează aluatul rezultat într-o folie de prospețime și pune-l la rece pentru 30 de minute. După acest interval de timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune pe masa de lucru o hârtie de copt sau o folie de prospețime. Așază aluatul la mijloc și acoperă-l cu o altă hârtie de copt sau o folie de prospețime. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 5 mm. Apelează la hârtia de copt sau la folie pentru că aluatul este sfărâmicios și se întinde mai greu. Crestează aluatul la suprafață cu o furculiță și creează dungi perpendiculare peste acesta. Cu un pahar sau un decupator de biscuiți, decupează rondele din aluat.

Așază biscuiții în tavă, pe hârtie de copt. Amestecă un gălbenuș de ou cu o linguriță de lapte și unge biscuiții cu acest amestec, folosind o pensulă de patiserie. Presară zahăr granulat pe deasupra și coace delicioșii biscuiți biscuiți Sablé timp de 12 minute, până când se rumenesc frumos. Lasă-i să se tempereze în tavă, apoi îi poți transfera pe un grătar de răcire.

Vezi mai multe imagini cu biscuiții Sablé accesând GALERIA FOTO!

Fursecuri franțuzești cu unt pe un grătar de răcire
Pentru un aspect plăcut, fursecurile se crestează la suprafață cu o furculiță / Shutterstock

Poți depozita biscuiții în recipiente de sticlă cu capac, recipiente metalice sau de carton. Sunt delicioși!

Dacă te încumeți să prepari mai mulți biscuiți franțuzești cu unt, îi poți folosi ulterior pentru blatul unui tort fără coacere cu ciocolată albă și fructe.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×