Sablé sunt acel gen de biscuiți care dispar rapid de pe platou pentru că au un gust irezistibil. Sunt foarte fragezi și aromați, perfecți lângă o ceașcă caldă de cafea cu lapte. Aluatul acestor biscuiți este ușor sfărâmicios, dar cremos în același timp, datorită combinației de unt gras cu gălbenușuri de ouă.
Rețeta biscuiților Sablé aparține bucătăriei franțuzești, bucătăria care ne oferă cele mai interesante aluaturi. A apărut prima dată în Sablé-sur-Sarthe, acolo unde, prin anul 1670, Marchizul de Sablés a dus la curtea Regelui Louis al XIV-lea acest fel de biscuiți. Regele a fost impresionat de gustul acestora și i-a cerut patiserului său să îi prepare și să-i denumească ”Petit sablés”, în onoarea marchizului.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de biscuiți. Îți garantăm că nu vei regreta și îi vei savura cu bucurie în fiecare dimineață.
Biscuiți Sablé – Ingrediente
Nu sunt necesare multe ingrediente pentru a prepara acești delicioși biscuiți, însă acordă atenție deosebită calității acestora. Ai nevoie de ingrediente pentru aluatul fraged și alte ingrediente pentru decorarea biscuiților.
Pentru aluatul fraged:
- 175 gr unt cu 82 5 grăsime
- 175 gr zahăr
- 250 gr făină
- 3 gălbenușuri de ouă medii
- 1 vârf de cuțit cu sare
- 1 linguriță cu extract de vanilie
- 1 linguriță cu praf de copt
- 1 linguriță cu coajă de lămâie răzuită fin.
Pentru decor:
- 1 galbenuș + 1 linguriță de lapte
- 50 gr zahăr granulat.