Sunt fursecuri fragede cu unt și ciocolată în compoziție. Au interiorul moale și aromat, iar crusta este crăpată, cu aspect foarte plăcut, datorită zahărului pudră care imită zăpada. Acest aspect crăpat se datorează dezvoltării aluatului de fursecuri în timpul tratamentului termic. Rețeta fursecurilor este inspirată din bucătăria americană, dar a fost preluată și de bucătăriile altor țări și a devenit chiar o tradiție să fie preparată cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Rețeta de fursecuri este extrem de simplă și rapidă, ți-o oferim mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Fursecuri cu ciocolată – Ingrediente
- 200 gr ciocolată de calitate cu peste 50% masă de cacao
- 100 gr zahăr
- 2 ouă de mărime medie
- 200 gr de făină
- 50 gr de unt cu 82% grăsime
- 1 linguriță cu praf de copt
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 1-2 lingurițe cu esență sau extract de vanilie
- 200 gr zahăr pudră pentru decor.
Fursecuri cu ciocolată sau Chocolate Crinkles – Mod de preparare
Pentru reușita fursecurilor, sunt necesare ingrediente de calitate și respectarea câtorva pași simpli de preparare.
Începe cu pregătirea compoziției de ciocolată. Rupe ciocolata în bucăți mici și adaugă-le într-un bol termorezistent sau într-o crăticioară. Adaugă și untul tăiat în bucăți mici.
Pune un vas cu apă pe flacăra aragazului, în care să încapă bolul cu ciocolată și unt. Asigură-te că bolul nu atinge apa din vas. Lasă apa să fiarbă până când ingredientele din bol încep să se topească. Cu o spatulă, amestecă ciocolata cu untul pentru a se omogeniza în timp ce se topesc.
Scoate vasul cu compoziția de ciocolată din cel cu apă și lasă compoziția să se tempereze, dar urmărește să nu se răcească complet.