Reclamă

Ganache de ciocolată. Rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri

Dacă te-ai hotărât să le prepari celor dragi un desert și nu știi cu ce cremă să îl combini, îți recomandăm rețeta de cremă ganache de ciocolată. Este rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri. Nu ai nevoie decât de două ingrediente principale plus aromele preferate.

Publicat: 18 octombrie 2021, 7:08 / Actualizat: 18 octombrie 2021, 13:20

Timpul de preparare este extrem de scurt, însă necesită puțin timp de așteptare pentru răcire și procesare. Ceea ce este important pentru reușita unei creme perfecte, este alegerea ingredientelor de calitate. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea unei creme fine și delicate de ciocolată, pentru prăjituri și torturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ganache de ciocolată – Ingrediente

  • 400 gr ciocolată de calitate;
  • 450 ml frișcă lichidă, îndulcită;
  • 1 praf de sare;
  • aromă la alegere: vanilie, rom, mentă, etc;
  • 50 gr de unt, opțional.

Rețeta celei mai simple creme de ciocolată – Mod de preparare

Înainte de a te apuca de preparat crema de ciocolată trebuie să știi câteva amănunte despre ingrediente. Poți opta pentru alegerea unui tip de ciocolată amăruie cu masă de cacao între 55 – 75%. Este mde calitate, însă va fi necesară adăugarea unei mici cantități de zahăr.

Alege frișca lichidă de calitate cu un procent de peste 30% grăsime. Vei obține o cremă de ciocolată cu o textură fină și delicată. În funcție de procentul de cacao din ciocolată vei obține și culoarea cremei, iar untul adăugat îi va conferi textură cremoasă și lucioasă.

Reclamă

Cum prepari crema ganache de ciocolată

Pune frișca lichidă într-un vas cu pereți dubli, la foc de intensitate mică spre medie. Pereții dubli ai vasului sunt importanți pentru o fierbere mai lentă a cremelor. În acest mod, cremele nu se ard și nici nu se lipesc de pereții vaselor.

Lasă frișca lichidă să se încălzească, dar urmărește să nu atingă punctul de fierbere pentru a nu-și pierde proprietățile. Rupe ciocolata în bucăți mici, dacă folosești ciocolată sub formă de tabletă. Stinge focul de sub vasul cu frișcă și adaugă ciocolata ruptă, un praf de sare, aroma preferată și untul. Poți folosi ciocolată la kilogram, sub formă de bănuți. Important este să o cântărești.

Reclamă

Amestecă intens ingredientele din vas până obții o compoziție omogenă și ușor cursivă. Lasă compoziția de ciocolată la răcit, mai întâi pe masa de lucru, apoi la frigider.

Este important să fie foarte rece compoziția de ciocolată pentru a o putea transforma într-o cremă cu textură perfectă. Când este bine răcită, introduci mixerul în compoziție și o amesteci folosind treapta superioară a mixerului până capătă volum și cremozitate.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Ganache de ciocolată amestecată cu telul în bolul mixerului
Crema de ciocolată se lasă la răcit înainte de a o mixa pentru a-i conferi cremozitate / Shutterstock

Nu trebuie s-o mixezi nici în exces pentru că atunci va deveni foarte fermă și greu de întins.

Rețeta pentru crema ganache de ciocolată este una dintre cele mai simple rețete de cremă care se pot prepara. O poți folosi la torturi, prăjituri, fursecuri sau biscuiți, dar și la deserturi la pahar.

Dacă te-ai hotărât să o folosești la o rețetă de tort îți recomandăm rețeta de tort cu nectarine și cremă de ciocolată.

Spor la preparat cremă de ciocolată și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
3
O femeie frumoasă care bea un pahar plin cu apă pentru a se hidrata
Sănătate
Câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Specialiștii au dezvăluit cantitatea necesară pentru a te hidrata
Află câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Pentru o bună funcționare a organismului este important să menții nivelul optim de hidratare. Corpul este alcătuit în proporție de peste 60% din apă. Așadar, apa...
4
O femeie care poartă o rochie albă și stă într-o pădure pentru a ilustra trăsăturile mai puțin cunoscute despre zodii
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
5
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
PARTENERI
×