Reclamă

Ganache de ciocolată. Rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri

Dacă te-ai hotărât să le prepari celor dragi un desert și nu știi cu ce cremă să îl combini, îți recomandăm rețeta de cremă ganache de ciocolată. Este rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri. Nu ai nevoie decât de două ingrediente principale plus aromele preferate.

Publicat: 18 octombrie 2021, 7:08 / Actualizat: 18 octombrie 2021, 13:20

Timpul de preparare este extrem de scurt, însă necesită puțin timp de așteptare pentru răcire și procesare. Ceea ce este important pentru reușita unei creme perfecte, este alegerea ingredientelor de calitate. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea unei creme fine și delicate de ciocolată, pentru prăjituri și torturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ganache de ciocolată – Ingrediente

  • 400 gr ciocolată de calitate;
  • 450 ml frișcă lichidă, îndulcită;
  • 1 praf de sare;
  • aromă la alegere: vanilie, rom, mentă, etc;
  • 50 gr de unt, opțional.

Rețeta celei mai simple creme de ciocolată – Mod de preparare

Înainte de a te apuca de preparat crema de ciocolată trebuie să știi câteva amănunte despre ingrediente. Poți opta pentru alegerea unui tip de ciocolată amăruie cu masă de cacao între 55 – 75%. Este mde calitate, însă va fi necesară adăugarea unei mici cantități de zahăr.

Alege frișca lichidă de calitate cu un procent de peste 30% grăsime. Vei obține o cremă de ciocolată cu o textură fină și delicată. În funcție de procentul de cacao din ciocolată vei obține și culoarea cremei, iar untul adăugat îi va conferi textură cremoasă și lucioasă.

Reclamă

Cum prepari crema ganache de ciocolată

Pune frișca lichidă într-un vas cu pereți dubli, la foc de intensitate mică spre medie. Pereții dubli ai vasului sunt importanți pentru o fierbere mai lentă a cremelor. În acest mod, cremele nu se ard și nici nu se lipesc de pereții vaselor.

Lasă frișca lichidă să se încălzească, dar urmărește să nu atingă punctul de fierbere pentru a nu-și pierde proprietățile. Rupe ciocolata în bucăți mici, dacă folosești ciocolată sub formă de tabletă. Stinge focul de sub vasul cu frișcă și adaugă ciocolata ruptă, un praf de sare, aroma preferată și untul. Poți folosi ciocolată la kilogram, sub formă de bănuți. Important este să o cântărești.

Reclamă

Amestecă intens ingredientele din vas până obții o compoziție omogenă și ușor cursivă. Lasă compoziția de ciocolată la răcit, mai întâi pe masa de lucru, apoi la frigider.

Este important să fie foarte rece compoziția de ciocolată pentru a o putea transforma într-o cremă cu textură perfectă. Când este bine răcită, introduci mixerul în compoziție și o amesteci folosind treapta superioară a mixerului până capătă volum și cremozitate.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Ganache de ciocolată amestecată cu telul în bolul mixerului
Crema de ciocolată se lasă la răcit înainte de a o mixa pentru a-i conferi cremozitate / Shutterstock

Nu trebuie s-o mixezi nici în exces pentru că atunci va deveni foarte fermă și greu de întins.

Rețeta pentru crema ganache de ciocolată este una dintre cele mai simple rețete de cremă care se pot prepara. O poți folosi la torturi, prăjituri, fursecuri sau biscuiți, dar și la deserturi la pahar.

Dacă te-ai hotărât să o folosești la o rețetă de tort îți recomandăm rețeta de tort cu nectarine și cremă de ciocolată.

Spor la preparat cremă de ciocolată și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×