Reclamă

Ciocolată de casă cu fistic: rețetă din copilărie

Pentru iubitorii deserturilor cu gust și miros de copilărie, avem o rețetă perfectă de ciocolată de casă cu fistic și merișoare. Compoziția ciocolatei de casă este așa cum o preparau mamele și bunicile în trecut, cu lapte praf, cacao și unt. Fisticul și merișoarele adăugate sunt opționale.

Publicat: 22 iunie 2021, 8:33

Poți adăuga ingredientele preferate: alune, nuci, stafide sau orice fructe deshidratate. Important este să respecți cantitățile compoziției de ciocolată. Aromele sunt la alegere, însă aroma de rom era nelipsită în rețetele de odinioară. Pentru reușita unei texturi perfecte a ciocolatei de casă, nici prea fermă sau casantă, dar nici fluidă, trebuie să optezi pentru ingrediente de calitate. Pudra de cacao și untul au rol esențial în reușita perfectă a desertului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și tu celor dragi un desert delicios și spectaculos.

Ciocolată de casă cu fistic – Ingrediente

  • 250 gr lapte praf,
  • 40 gr pudră de cacao
  • 125 ml apă
  • 175 gr zahăr tos
  • 125 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 2-3 lingurițe esență de rom
  • un praf de sare
  • 150 gr fistic nesărat
  • 50 gr merișoare deshidratate

Rețeta ciocolatei de casă cu fistic – Mod de preparare

Începe prin a tăia untul în cuburi mai mici și lasă-l 10 minute la temperatura camerei. untul nu trebuie să fie rece de la frigider pentru a nu influența negativ, textura siropului.

Reclamă

Între timp, pregătește restul ingredientelor. Cerne laptele praf, dar și pudra de cacao, separat. Pune la hidratat în apă călduță merișoarele, sau stafidele, dacă optezi pentru acestea. Curăță fisticul și toacă-l în bucăți mai mari.

Într-un vas cu pereți mai înalți, pune apa cu zahărul și lasă-le la foc încet. Amestecă constant până se topește tot zahărul. lasă siropul să fiarbă aproximativ 3 minute de la primul clocot. Siropul pentru ciocolată va căpăta consistență în acest interval. Nu trebuie să fierbi siropul foarte mult, pentru a nu ieși ciocolata casantă. Însă nici foarte fluid nu trebuie să fie, pentru a nu ieși ciocolata prea moale.

Stinge focul, adaugă cuburile de unt și amestecă până se topesc. Apoi adaugi, pe rând: laptele praf, pudra de cacao, esența și un praf de sare. Sarea va accentua gustul delicios al ciocolatei, însă mare atenție la cantitate. Adaugă fisticul tocat și merișoarele bine scurse și omogenizează compoziția.

Reclamă

Tapetează cu folie alimentară o tavă de 20/20 cm,, sau o formă de ceramică, o tavă de chec, etc. Toarnă compoziția pentru ciocolată de casă cu fistic și merișoare în ea și niveleaz-o frumos. Pune tava la frigider pentru câteva ore, până se întărește ciocolata și se poate porționa.

Răstoarnă ciocolata pe o planșetă tapetată cu hârtie de copt și presărată cu pudră de cacao. Porționeaz-o cu un cuțit cu lamă subțire, pe care îl treci de fiecare dată prin apă rece.

Ciocolată de casă cu fistic și merișoare, porționată pe un suport
Ciocolata de casă se poate umple cu fistic, alune, sau fructe uscate / Shutterstock

Papilele celor dragi vor dansa de fericire, la degustarea unui asemenea desert delicios, care te duce cu gândul de copilărie.

Din aceeași categorie a rețetelor vechi, din caietul îngălbenit de vreme al mamei, sau al bunicii, mai poți încerca și rețeta de salam de biscuiți cu ciocolată.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×