Reclamă

Salam de biscuiți cu ciocolată: rețetă delicioasă

Dacă nu știi ce să mai pregătești pentru porția de desert, simplu și rapid, cu ingrediente puține, îți recomandăm o rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată și gust de copilărie.

Publicat: 21 iunie 2021, 10:18 / Actualizat: 21 iunie 2021, 12:05

Salamul de biscuiți reprezintă pentru mulți desertul copilăriei cu care ne răsfăța mama sau bunica. Rețeta este simplă, cu ingrediente pe care le găsim în orice magazin: biscuiți, nuci, rahat, ciocolată, unt și lapte. Aromele le alege fiecare dintre noi după gust: rom, vanilie, scorțișoară sau mentă. În plus, rețeta se prepară foarte simplu și rapid, îți trebuie doar putină răbdare din momentul finalizării preparatului și până la degustare. Este necesar ca salamul de biscuiți să stea la rece, în frigider, pentru a se închega.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă te-am convins, îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii de urmat pentru a pregăti și tu un desert simplu și minunat.

Salam de biscuiți cu ciocolată – Ingrediente

  • 500 gr biscuiți simpli
  • 150 gr nucă măcinată
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 100 gr zahăr
  • 200 gr ciocolată cu peste 50% masă de cacao
  • 1 linguriță pudră de scorțișoară
  • 2 lingurițe esență de rom
  • un praf de sare
  • pudră de cacao, pentru decor
  • zahăr pudră, pentru decor

Rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată – Mod de preparare

Rupe biscuiții în bucăți mai mici și pune-i într-un bol încăpător, unde vei amesteca toate ingredientele. Macină nuca, dar nu chiar foarte fin, mai lasă și bucățele mai mari pentru gust și aspect plăcut. Amestecă nuca cu biscuiții rupți.

Reclamă

Pune într-un vas, la foc mediu, laptele. Adaugă un praf de sare, untul tăiat în cuburi, zahărul, scorțișoara și ciocolata ruptă în bucăți mici. Amestecă cu o spatulă până când se topesc ingredientele solide. Vei obține un sirop de ciocolată consistent, pe care îl lași să se tempereze 5 minute. Adaugă și esența de rom și toarnă siropul de ciocolată peste amestecul de biscuiți și nucă. Amestecă ușor toate ingredientele până se omogenizează, însă ai grijă să nu se sfărâme biscuiții. Aceștia vor da aspect plăcut salamului de biscuiți dacă se păstrează bucățile mai mari.

Lasă compoziția pentru salam de biscuiți cu ciocolată să se tempereze 10 minute, apoi împarte-o în două părți egale.

Întinde fiecare parte de compoziție pe folie de prospețime și dă-i formă de rulou, de salam. Împachetează cele două rulouri în folie de prospețime și dă-le la frigider pentru 1-2 ore, sau până se încheagă bine și se poate felia. Dacă te grăbești să savurezi deliciosul desert, poți să pui rulourile la congelator pentru 30 de minute.

Reclamă

Înainte de servire, decorează bucățile de salam de biscuiți cu pudră de cacao și cu zahăr pudră.

Salam de biscuiți cu ciocolată decorat cu pudră de cacao și cu zahăr, pe un suport de lemn
Salamul de biscuiți se poate decora cu pudră de cacao sau cu pudră de zahăr / Shutterstock

Tot din categoria deserturilor simple, cu miros și gust de copilărie, mai poți prepara rețeta de faguri cu sos de ciocolată.

Poți să mai adaugi în compoziția pentru salam de biscuiți cu ciocolată și bucăți de rahat, stafide, sau alte fructe confiate. Ca și decor mai poți folosi fulgi de cocos sau fulgi de migdale. poți pregăti acest delicios desert și sub formă de tort de biscuiți, sau sub formă de chec.

Este un desert simplu și ușor și, cu siguranță, pe placul tuturor. Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×