Reclamă

Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate

Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor cu mere și ești în căutarea unei rețete simple și delicioase, îți oferim o rețetă perfectă de prăjitură răsturnată cu mere caramelizate.

Publicat: 16 iunie 2021, 7:09 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:14

Printre cele mai simple rețete de prăjituri cu fructe, dar în același timp și delicioase, se numără rețetele de prăjituri cu mere. Merele sunt fructele cele mai populare, pentru că le găsim în piață în toate sezoanele. Sunt perfecte pentru a le include în diverse deserturi, de la plăcinte, la tarte, ștrudele, diverse prăjituri și torturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța pe cei dragi cu una dintre cele mai simple si delicioase prăjituri cu mere.

Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate – Ingrediente

Cu ingrediente simple și la îndemâna oricui, poți pregăti un desert savuros și spectaculos, într-un timp, relativ, scurt. Descoperă care sunt ingredientele necesare pentru prepararea acestui desert incredibil de bun și de gustos.

Pentru stratul de mere caramelizate:

  • 2 mere mari
  • 100 gr zahăr
  • 50 gr unt
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • pudră de scorțișoară
Reclamă

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 400 gr făină
  • 1 praf de sare
  • vanilie

Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate – Mod de preparare

Reclamă

Începe cu pregătirea merelor deoarece acest proces ocupă puțin mai mult timp decât pregătirea blatului. Spală bine merele și feliază-le mai grosier, în felii de aproximativ 1 centimetru grosime. Apoi îndepărtează cotoarele. Dacă ai un dispozitiv special de îndepărtat cotoare, îl poți folosi cu încredere. La final, stropește feliile de mere cu suc proaspăt de lămâie pentru a nu oxida.

Pune zahărul într-o tigaie antiaderentă, la caramelizat și amestecă intens pentru a nu se arde. Când zahărul este topit, adaugă untul și din nou amestecă până se topește și acesta. În sosul caramel de pe foc adaugă feliile de mere și lasă-le 1-2 minute în sos, întorcându-le de pe o poarte pe cealaltă. Stinge focul și lasă merele să se tempereze în sos.

Cum prepari blatul pentru prăjitură răsturnată cu mere caramelizate

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Sparge ouăle în bolul mixerului, adaugă sarea și zahărul și mixează-le până obții o compoziție spumoasă. Te oprești atunci când zahărul și sarea sunt topite, iar compoziția de ouă își mărește consistent volumul.

Adaugă pe rând, uleiul, laptele și vanilia. Poți folosi o păstaie de vanilie sau aproximativ 20 mililitri de esență de vanilie. Cerne făina împreună cu praful de copt și adaugă, treptat, acest amestec în compoziția de mai sus. Omogenizează bine compoziția.

Ia o formă rotundă, de tartă sau de tort, cu un diametru de 24-25 centimetri și tapetează-i interiorul cu puțin unt. Așază la baza acesteia feliile de mere caramelizate, împreună cu sosul caramel. Peste acestea presară puțină pudră de scorțișoară, apoi întinde uniform compoziția pentru blat.

Coace prăjitura pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius sau până se rumenește bine la suprafață. Poți apela și la testul cu scobitoarea pentru siguranța coacerii prăjiturii. După coacere, răstoarnă prăjitura imediat pe platou, pentru a nu se întări sosul caramel pe pereții formei de copt. Lasă prăjitura cu mere să se răcească înainte de a o porționa.

Dacă ți-am stârnit pofta, îți dorim spor la preparat rețeta de prăjitură răsturnată cu mere caramelizate și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×