Reclamă

Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate

Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor cu mere și ești în căutarea unei rețete simple și delicioase, îți oferim o rețetă perfectă de prăjitură răsturnată cu mere caramelizate.

Publicat: 16 iunie 2021, 7:09 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:14

Printre cele mai simple rețete de prăjituri cu fructe, dar în același timp și delicioase, se numără rețetele de prăjituri cu mere. Merele sunt fructele cele mai populare, pentru că le găsim în piață în toate sezoanele. Sunt perfecte pentru a le include în diverse deserturi, de la plăcinte, la tarte, ștrudele, diverse prăjituri și torturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța pe cei dragi cu una dintre cele mai simple si delicioase prăjituri cu mere.

Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate – Ingrediente

Cu ingrediente simple și la îndemâna oricui, poți pregăti un desert savuros și spectaculos, într-un timp, relativ, scurt. Descoperă care sunt ingredientele necesare pentru prepararea acestui desert incredibil de bun și de gustos.

Pentru stratul de mere caramelizate:

  • 2 mere mari
  • 100 gr zahăr
  • 50 gr unt
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • pudră de scorțișoară
Reclamă

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 400 gr făină
  • 1 praf de sare
  • vanilie

Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate – Mod de preparare

Reclamă

Începe cu pregătirea merelor deoarece acest proces ocupă puțin mai mult timp decât pregătirea blatului. Spală bine merele și feliază-le mai grosier, în felii de aproximativ 1 centimetru grosime. Apoi îndepărtează cotoarele. Dacă ai un dispozitiv special de îndepărtat cotoare, îl poți folosi cu încredere. La final, stropește feliile de mere cu suc proaspăt de lămâie pentru a nu oxida.

Pune zahărul într-o tigaie antiaderentă, la caramelizat și amestecă intens pentru a nu se arde. Când zahărul este topit, adaugă untul și din nou amestecă până se topește și acesta. În sosul caramel de pe foc adaugă feliile de mere și lasă-le 1-2 minute în sos, întorcându-le de pe o poarte pe cealaltă. Stinge focul și lasă merele să se tempereze în sos.

Cum prepari blatul pentru prăjitură răsturnată cu mere caramelizate

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Sparge ouăle în bolul mixerului, adaugă sarea și zahărul și mixează-le până obții o compoziție spumoasă. Te oprești atunci când zahărul și sarea sunt topite, iar compoziția de ouă își mărește consistent volumul.

Adaugă pe rând, uleiul, laptele și vanilia. Poți folosi o păstaie de vanilie sau aproximativ 20 mililitri de esență de vanilie. Cerne făina împreună cu praful de copt și adaugă, treptat, acest amestec în compoziția de mai sus. Omogenizează bine compoziția.

Ia o formă rotundă, de tartă sau de tort, cu un diametru de 24-25 centimetri și tapetează-i interiorul cu puțin unt. Așază la baza acesteia feliile de mere caramelizate, împreună cu sosul caramel. Peste acestea presară puțină pudră de scorțișoară, apoi întinde uniform compoziția pentru blat.

Coace prăjitura pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius sau până se rumenește bine la suprafață. Poți apela și la testul cu scobitoarea pentru siguranța coacerii prăjiturii. După coacere, răstoarnă prăjitura imediat pe platou, pentru a nu se întări sosul caramel pe pereții formei de copt. Lasă prăjitura cu mere să se răcească înainte de a o porționa.

Dacă ți-am stârnit pofta, îți dorim spor la preparat rețeta de prăjitură răsturnată cu mere caramelizate și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×