Nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a pregăti un desert de post, extrem de gustos. Sunt ingrediente pe care le avem cu toții în cămară, sunt simple și ușor de combinat. Merele se aleg după gust, mai dulci, sau mai acrișoare. Se combină perfect, cu scorțișoara și nucile, într-un gust armonios. Iar dacă mai dispui și de câțiva fulgi de migdale, pentru decor, desertul va fi și gustos și aspectuos.
Îți oferim mai jos lista completă cu ingrediente și modul de preparare detaliat, pentru a pregăti și tu așa desert de post delicios.
Desert de post cu mere – Ingrediente
- 300 gr făină albă
- 150 gr zahăr brun
- 125 ml ulei
- 250 ml apă călduță
- 4 mere mari
- 100 gr miez nucă
- 5 gr praf de copt
- 5 gr scorțișoară
- 2 gr sare
- ulei și zahăr brun pentru tapetat tava
- fulgi de migdale pentru decor
Rețetă de prăjitură de post cu mere și nuci – Mod de preparare
Începe prin a te asigura că ți-ai adus toate ingredientele pe masa de lucru. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă rotunda de copt, cu diametrul de 25 centimetri. Unge-o cu puțin ulei și presără zahăr brun pe pereții laterali, dar și la bază. Zahărul se va topi în timpul tratamentului termic și va carameliza frumos prăjitura.
Amestecă într-un bol zahărul, apa călduță și uleiul până se diluează zahărul și obții un sirop gros. Cerne făina împreună cu praful de copt, adaugă și scorțișoara și încorporează amestecul treptat, în compoziția de mai sus.
Macină miezul de nucă, dar nu foarte fin și adaugă-l și pe acesta în compoziție. Mai păstrează puțin miez de nucă și pentru decor.
Acum feliază merele, grosier, la răzătoarea tip mandolină și amestecă-le ușor în compoziție. Ar fi indicat să se dispună uniform în interiorul compoziției, pentru un aspect perfect. Mai așază câteva felii de mere și deasupra pentru un aspect mai plăcut.