Reclamă

Prăjitură de post cu mere și nuci, aromată cu scorțișoară

Dacă nu știi ce desert de post să mai pregătești, îți oferim o rețetă de prăjitură de post cu mere și nuci, aromată cu scorțișoară.

Publicat: 19 aprilie 2021, 16:43 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:16

Nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a pregăti un desert de post, extrem de gustos. Sunt ingrediente pe care le avem cu toții în cămară, sunt simple și ușor de combinat. Merele se aleg după gust, mai dulci, sau mai acrișoare. Se combină perfect, cu scorțișoara și nucile, într-un gust armonios. Iar dacă mai dispui și de câțiva fulgi de migdale, pentru decor, desertul va fi și gustos și aspectuos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos lista completă cu ingrediente și modul de preparare detaliat, pentru a pregăti și tu așa desert de post delicios.

Desert de post cu mere – Ingrediente

  • 300 gr făină albă
  • 150 gr zahăr brun
  • 125 ml ulei
  • 250 ml apă călduță
  • 4 mere mari
  • 100 gr miez nucă
  • 5 gr praf de copt
  • 5 gr scorțișoară
  • 2 gr sare
  • ulei și zahăr brun pentru tapetat tava
  • fulgi de migdale pentru decor
Reclamă

Rețetă de prăjitură de post cu mere și nuci – Mod de preparare

Începe prin a te asigura că ți-ai adus toate ingredientele pe masa de lucru. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă rotunda de copt, cu diametrul de 25 centimetri. Unge-o cu puțin ulei și presără zahăr brun pe pereții laterali, dar și la bază. Zahărul se va topi în timpul tratamentului termic și va carameliza frumos prăjitura.

Amestecă într-un bol zahărul, apa călduță și uleiul până se diluează zahărul și obții un sirop gros. Cerne făina împreună cu praful de copt, adaugă și scorțișoara și încorporează amestecul treptat, în compoziția de mai sus.

Macină miezul de nucă, dar nu foarte fin și adaugă-l și pe acesta în compoziție. Mai păstrează puțin miez de nucă și pentru decor.

Acum feliază merele, grosier, la răzătoarea tip mandolină și amestecă-le ușor în compoziție. Ar fi indicat să se dispună uniform în interiorul compoziției, pentru un aspect perfect. Mai așază câteva felii de mere și deasupra pentru un aspect mai plăcut.

Reclamă

Compoziția pentru prăjitură de post cu mere și nuci se întinde uniform în forma de copt și se dă la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Îți mai oferim o rețetă de prăjitură cu mere și cacao, tot din categoria deserturilor simple și gustoase, de post.

Se scoate forma de copt din cuptor și se lasă prăjitura la răcit în tavă, apoi se transferă pe un platou. Se mai presară pe deasupra nucă tăiată grosier, sau fulgi de migdale ușor copți.

Prăjitura de post cu mere și nuci este mai gustoasă cu zahăr brun
Prăjitură de post cu mere și nuci în formă rotundă / Profimedia Images

Veți obține o prăjitură de post cu mere și nuci delicioasă, cu o textură ușor umedă și foarte aromată.

Mai poți pregăti ulterior și o rețetă de plăcintă cu mere, la fel de gustoasă și ușor de preparat.

Spor la preparate și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×