Reclamă

Prăjitura Tosca, unul dintre cele mai populare deserturi

Dacă ești în căutarea unei prăjituri delicioase și spectaculoase pentru o ocazie specială, îți recomandăm să încerci prăjitura Tosca, din categoria deserturilor populare de colecție. Este o prăjitură cu gust bun și aspect plăcut, dar și cu succes garantat în rândul celor ce o vor savura.

Publicat: 7 iunie 2021, 15:32 / Actualizat: 23 martie 2023, 11:47

Chiar dacă la prima vedere pare complicată, rețeta se prepară destul de simplu și ușor. Nici ingredientele nu sunt greu accesibile, sunt dintre cele pe care, cu siguranță, le depozitezi în cămară sau dulapul cu provizii. Blatul este simplu, din albușuri cu mac, iar crema din gălbenușuri cu aromă de vanilie. Mai ai nevoie de un strat de biscuiți și o glazură de ciocolată care vor completa perfect gustul și aspectul prăjiturii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă te-am convins, urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea unei prăjituri ce te va cuceri instant.

Prăjitura Tosca – Ingrediente

Lista de ingrediente este calculată pentru o tavă cu dimensiunile de 25/35 cm, pentru ca prăjitura să iasă înaltă și aspectuoasă.

Pentru blat cu mac:

  • 8 albușuri de ouă medii
  • 175 gr zahăr
  • 100 gr semințe de mac
  • 100 gr făină
  • 2 gr sare
  • 5 gr praf de copt
Reclamă

Pentru crema de vanilie:

  • 8 gălbenușuri
  • 150 gr zahăr tos
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • 750 ml lapte
  • 75 g amidon de porumb
  • 200 g unt cu peste 80% grăsime
  • 1 păstaie de vanilie
  • un praf de sare

Pentru stratul de biscuiți:

Reclamă
  • 1 pachet de biscuiți simpli (fără cremă)
  • 20 ml cafea tare

Pentru glazura de ciocolată:

  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 100 ml smântână pentru frișca
  • 50 gr unt

Prăjitura Tosca – Mod de preparare

Este important să ai în vedere un aspect important înainte de a te apuca de lucru: lasă ouăle la temperatura camerei pentru cel puțin 15 minute.

Cum prepari blat de prăjitură cu mac

Începe prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius.

După ce ai separat albușurile de gălbenușuri, presară puțină sare peste albușuri și amestecă-le până devin spumoase, cu ajutorul mixerului. Adaugă, treptat, zahărul tos și pe cel vanilinat și mixează continuu până obții o bezea fermă.

Acum, îndepărtează mixerul și folosește o spatulă de silicon. Încorporează încet macul, amestecând de jos în sus, cu mișcări circulare. Încorporează în blat și făina amestecată cu praful de copt, folosind aceleași mișcări circulare, de jos în sus.

Tapetează tava cu hârtie de copt și întinde în ea compoziția pentru blat cu mac. Coace blatul cu mac la 180 de grade Celsius, pentru 35 de minute sau până trece testul scobitorii.

Cum prepari crema de vanilie

Pune într-o crăticioară gălbenușurile, presară sare peste ele și amestecă-le până se omogenizează. Sarea va accentua culoarea galbenă acestora. Adaugă zahărul și amestecă intens până obții o compoziție spumoasă. Adaugă și amidonul și toarnă, treptat, laptele, amestecând intens până se diluează compoziția. Pune și interiorul unei păstăi de vanilie și transferă crăticioara la foc mediu. Fierbe crema de vanilie amestecând continuu până se îngroașă consistent, ca o budincă. Stinge focul, lasă crema să se tempereze 5 minute și adaugă untul tăiat în cuburi. Amestecă până acesta se topește și se încorporează uniform în cremă.

Cum prepari glazura de ciocolată

Pune smântâna lichidă într-un vas, la foc mic și las-o până se încălzește bine. Nu trebuie să atingă punctul de fierbere, pentru a nu-și pierde proprietățile. Stinge focul și adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici și untul. Amestecă intens până obții o compoziție lucioasă și uniformă.

Cum se asamblează prăjitura Tosca

Peste blatul din tavă, răcit, întinde în strat uniform crema de vanilie, ușor caldă. peste cremă, așază unul câte unul, biscuiții trecuți pentru o fracțiune de secundă prin cafeaua fiartă și răcită.

Întinde glazura de ciocolată, ușor fierbinte, peste stratul de biscuiți și niveleaz-o uniform cu o spatulă de tort.

Colaj de poze cu pașii de preparare pentru prăjitura Tosca
Peste blat cu mac se întinde crema de vanilie, apoi biscuiții și glazura de ciocolată / Rețetefeldefel.ro

Lasă prăjitura la loc răcoros până se temperează glazura de ciocolată, apoi dă-o la frigider pentru 2-3 ore. Este necesar ca prăitura să se odihnească câteva ore la rece, pentru a se porționa frumos.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×