Reclamă

Cremă de vanilie cu unt. Cum prepari delicioasa Mousseline

Dacă nu mai știi ce cremă să prepari pentru umplerea prăjiturilor sau torturilor îți recomandăm rețeta de cremă de vanilie cu unt, denumită Mousseline.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 20 septembrie 2024, 6:23

Crema Mousseline este o variantă a cremei clasice de patiserie (crème pâtissière), îmbogățită cu unt pentru a obține o textură mai fină și mai aerată. Aceasta este utilizată frecvent în deserturi precum eclere, torturi, choux-uri și prăjituri, precum Paris-Brest.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Untul adaugă o finețe aparte, făcând crema mai bogată și mai catifelată. Denumirea „Mousseline” se traduce prin muselină, o țesătură fină, făcând referire la textura delicată a cremei. Această tehnică a devenit populară în secolul al XIX-lea, în perioada Belle Époque, când deserturile rafinate erau în vogă în Franța.

Crema Mousseline este un element esențial în multe deserturi tradiționale și continuă să fie folosită datorită versatilității și gustului său deosebit. Una dintre rețetele de prăjituri pentru care o poți prepara cu succes este cea de eclere cu glazură de ciocolată.

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al delicioasei creme Mousseline.

Reclamă

Cremă de vanilie cu unt – Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 120 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 4 gălbenușuri
  • 40 g amidon de porumb
  • 1 păstaie de vanilie (sau esență de vanilie)
  • 200 g unt la temperatura camerei.

Rețeta pentru crema Mousseline – Mod de preparare

Modul de preparare al cremei este unul clasic, folosit frecvent în cazul cremelor fierte. Se prepară mai întâi o cremă de patiserie, prin fierberea ingredientelor, mai puțin a untului. După fierbere, crema se lasă la răcit, iar apoi se încorporează untul.

Descoperă aici și rețeta pentru crema de lămâie, fină și aromată.

Reclamă

Cum prepari cremă de vanilie cu unt

Ia o cratiță mare și pune în ea laptele împreună cu păstaia de vanilie despicată sau adaugă esența de vanilie în lapte.

Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la temperatură medie și încălzește laptele până când devine aromat de la vanilie. Nu este necesar ca laptele să atingă punctul de fierbere.

Într-un bol separat, amestecă gălbenușurile cu zahărul până când se deschid la culoare și devin cremoase. Apoi adaugă amidonul de porumb și omogenizează compoziția. Toarnă treptat laptele fierbinte peste compoziția de ouă cu amidon, amestecând intens până la omogenizare.

Transferă totul înapoi în cratiță și gătește crema de vanilie la foc mediu, amestecând continuu, până când se îngroașă și începe să fiarbă ușor. Adaugă și un praf de sare pentru a se intensifica gustul cremei.

Odată ce crema a fiert și are consistența dorită, ia-o de pe foc și las-o să se răcească complet, acoperind-o cu folie alimentară la contact, pentru a preveni formarea unei cruste.

Urmează adăugarea untului. După ce crema de patiserie s-a răcit complet, bate untul moale cu ajutorul mixerului până când devine spumos. Apoi încorporează-l treptat în crema răcită, amestecând bine până când obții o compoziție fină și omogenă.

Crema Mousseline este ideală pentru umplerea prăjiturilor, tartelor sau rulourilor. Poate fi păstrată la frigider pentru câteva zile, însă înainte de utilizare trebuie adusă la temperatura camerei și amestecată puțin cu mixerul pentru a reveni la consistența aerată.

Dacă vrei să folosești crema și pentru umplerea unui tort, îți recomandăm să încerci rețeta de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fată care zâmbește și ține bani în mână și aruncă cu ei pe un fundal roz
Horoscop
Zodii norocoase până pe 22 septembrie. Nativii care au parte de miracole
Toamna vine cu vești bune pentru trei dintre nativi. Află care sunt acele zodii norocoase până pe 22 septembrie și vezi dacă te numeri printre ele. Datorită anumitor poziționări ale astrelor, se vor întâmpla...
2
Două zâne într-o pădure, una dintre ele pe un cal
Horoscop
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Dacă te-ai confruntat cu o doză de noroc în ultima vreme, ar putea fi timpul să arunci o privire la ce se întâmplă în stele. Din cauza mai multor tranzite astrologice stresante pe care...
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
Două borcane și un pahar cu compot de struguri
CaTine
Compot de struguri. Cea mai simplă metodă de a conserva aroma strugurilor
S-au copt strugurii de toamnă și te gândești să le conservi aroma pentru iarnă, dar nu ai idei de rețete? Nimic mai simplu decât rețeta de compot de struguri pe care ți-o oferim mai...
5
Jennifer Lopez și Matt Damon se țin de mână și povestesc la Festivalul de Film de la Toronto
Divertisment
Jennifer Lopez s-a ținut de mână cu cel mai bun prieten al lui Ben Affleck. Cântăreața a purtat o conversație intimă la premiera filmului Unstoppable
Jennifer Lopez s-a ținut de mână cu cel mai bun prieten al lui Ben Affleck. Cântăreața a purtat o conversație intimă la premiera filmului Unstoppable. Totul s-a întâmplat în cadrul Festivalului Internațional de Film...
PARTENERI
×