Reclamă

Rețetă de cremă bavareză, pentru o porție delicioasă de desert

Dacă ești în căutarea unei rețete de cremă mai stabilă și mai densă pentru prăjituri sau deserturi la pahar, îți oferim mai jos o rețetă de cremă bavareză.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 9 mai 2024, 5:42

Este o cremă delicioasă și consistentă ca o budincă, dar cu textură cremoasă și aerată. Se aseamănă mai degrabă cu textura unui mousse. Poți servi crema și simplă, în boluri sau cupe, dar și răsturnată frumos pe platouri. O mai poți folosi și pentru a umple eclere și choux-uri, dar și gogoși, blaturi de tort sau de prăjituri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu se cunoaște cu siguranță care bucătărie a inventat-o. Dar se știe că rețeta a fost desăvârșită de Marie Antoine Carême, unul dintre faimoșii bucătari francezi ai secolului al XVIII-lea. La vremea respectivă, era o adevărată provocare în bucătărie să poți răci rapid o astfel de cremă fără frigider, doar în apă rece.

Descoperă și o rețetă de mousse de ciocolată cu lichior Sherry, o rețetă de desert la pahar. Mai jos, vei descoperi rețeta detaliată pas cu pas pentru crema bavareză.

Rețetă de cremă bavareză – Ingrediente

  • 5 gălbenușuri
  • 125 gr zahăr
  • 100 ml lapte
  • 1/2 baton vanilie
  • 10 gr gelatină
  • 250 gr frișcă
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Rețeta cremei bavareze – Mod de preparare

Mai întâi, vei pregăti toate ingredientele necesare preparării cremei, dar și vasele în care vei pune crema. Poți folosi boluri, pahare, cupe de înghețată sau borcane.

Într-un bol, pune gelatina la hidratat în apă, cât să fie bine acoperită. Separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile pune-le într-o crăticioară, pe care să o poți așeza pe baie de aburi. Albușurile nu le vei folosi, dar le poți congela pentru mai târziu. Le adaugi fie într-o pungă de congelator, fie într-o caserolă cu capac. Poți prepara din ele diferite deserturi, după decongelare.

Descoperă aici o colecție de rețete de prăjituri din albușuri.

Reclamă

Cum prepari rețetă de cremă bavareză

Presară un praf de sare peste gălbenușuri, dar și zahărul, și amestecă-le până la omogenizare. Așază crăticioara pe baie de aburi și amestecă intens compoziția de gălbenușuri, până când se deschide la culoare și capătă textură spumoasă.

Încălzește laptele și adaugă vanilia în el. Apoi, toarnă laptele cald peste compoziția de gălbenușuri, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare.

Fierbe crema de gălbenușuri până când se îngroașă, apoi îndepărtează crăticioara de pe baia de aburi. Scurge gelatina hidratată și adaug-o în cremă. Amestecă intens până când aceasta se topește și este bine încorporată în cremă. Apoi, lasă crema să se răcească ușor, la temperatura camerei.

După ce s-a răcit puțin crema, adaugă în ea frișca și amestecă ușor pentru a se menține compoziția aerată. Pune crema bavareză în vasele pregătite. Introdu vasele în frigider și lasă-le acolo cel puțin o oră.

Borcan cu lingură și cremă preparată după rețetă de cremă bavareză
Crema poate fi servită în boluri, pahare, cupe sau borcane / Shutterstock

Înainte de servire, scufundă vasele în apă clocotită, pentru câteva secunde. Apoi, poți răsturna crema cu ușurință pe platouri. Decorează crema cu fructe, ciocolată sau servește-o cu sos de fructe, vanilie sau ciocolată.

Împreună cu această rețetă de cremă bavareză, mai poți prepara și câteva choux-uri pentru a le umple. Descoperă aici și rețeta de choux à la crème cu frișcă și zmeură.

Choux umplut cu cremă bavareză
Crema bavareză este ideală și pentru umplerea gogoșilor, eclerelor sau choux-urilor / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Gavin Rossdale și Xhoana X se sărută
Divertisment
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă cu fosta sa soție, Gwen Stefani
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă perfect cu fosta sa soție, Gwen Stefani. Paparazzi i-au surprins pe cei doi îndrăgostiți într-o vacanță...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Naomi Campbell într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta, în vârstă de 53 de ani,...
PARTENERI
×