Este o cremă delicioasă și consistentă ca o budincă, dar cu textură cremoasă și aerată. Se aseamănă mai degrabă cu textura unui mousse. Poți servi crema și simplă, în boluri sau cupe, dar și răsturnată frumos pe platouri. O mai poți folosi și pentru a umple eclere și choux-uri, dar și gogoși, blaturi de tort sau de prăjituri.
Nu se cunoaște cu siguranță care bucătărie a inventat-o. Dar se știe că rețeta a fost desăvârșită de Marie Antoine Carême, unul dintre faimoșii bucătari francezi ai secolului al XVIII-lea. La vremea respectivă, era o adevărată provocare în bucătărie să poți răci rapid o astfel de cremă fără frigider, doar în apă rece.
Descoperă și o rețetă de mousse de ciocolată cu lichior Sherry, o rețetă de desert la pahar. Mai jos, vei descoperi rețeta detaliată pas cu pas pentru crema bavareză.
Rețetă de cremă bavareză – Ingrediente
- 5 gălbenușuri
- 125 gr zahăr
- 100 ml lapte
- 1/2 baton vanilie
- 10 gr gelatină
- 250 gr frișcă
- 1 praf de sare.
Rețeta cremei bavareze – Mod de preparare
Mai întâi, vei pregăti toate ingredientele necesare preparării cremei, dar și vasele în care vei pune crema. Poți folosi boluri, pahare, cupe de înghețată sau borcane.
Într-un bol, pune gelatina la hidratat în apă, cât să fie bine acoperită. Separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile pune-le într-o crăticioară, pe care să o poți așeza pe baie de aburi. Albușurile nu le vei folosi, dar le poți congela pentru mai târziu. Le adaugi fie într-o pungă de congelator, fie într-o caserolă cu capac. Poți prepara din ele diferite deserturi, după decongelare.
Descoperă aici o colecție de rețete de prăjituri din albușuri.