Reclamă

Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă

Rețeta de tort Malakoff poate fi alegerea potrivită pentru un eveniment deosebit în familie sau pur și simplu pentru a-i impresiona pe cei dragi. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 27 septembrie 2024, 5:47

Tortul Malakoff este un desert clasic, al cărui nume este inspirat de Bătălia de la Malakoff, o luptă importantă din timpul Războiului Crimeii (1853-1856). Se spune că tortul a fost creat în onoarea generalului francez Aimable Pélissier, duce de Malakoff. Acesta a condus atacul final asupra fortăreței Malakoff, decisivă pentru victoria francezilor în acest război.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tortul a fost creat fie de patiserii francezi în cinstea generalului, fie de cei austrieci, unde a devenit popular în secolul al XIX-lea. Este un desert elegant, asemănător tortului tiramisu, dar folosind în special crema de unt și pișcoturi îmbibate în lichior sau cafea.

Tortul a câștigat rapid popularitate în saloanele de patiserie europene, devenind un simbol al eleganței și rafinamentului. De-a lungul anilor, rețeta a cunoscut numeroase adaptări, dar esența sa a rămas aceeași: un tort delicat, cu pișcoturi și o cremă bogată de unt, ideal pentru ocazii speciale și sărbători.

Descoperă aici și rețeta de tort Tiramisu cu fistic, un desert rafinat și aromat. Acesta combină textura cremoasă și ușoară a mascarpone-ului cu gustul inconfundabil al fisticului. 

Reclamă

Mai jos, descoperă rețeta detaliată pentru a prepara tortul Malakoff.

Tort Malakoff – Ingrediente

Ca pentru oricare altă rețetă de tort și pentru tortul Malakoff vei împărți lista de ingrediente în funcție de elementele ce compun tortul. Ai nevoie de ingrediente pentru baza tortului, pentru cremă și pentru decor, după com vei constata mai jos.

Pentru baza tortului:

  • 250 g pișcoturi de șampanie (savoiardi)
  • 100 ml cafea tare
  • 1 linguriță lichior de migdale.
Reclamă

Pentru crema de unt:

  • 250 g unt cu peste 80 % grăsime
  • 150 g zahăr pudră
  • 150 g migdale măcinate fin
  • 4 gălbenușuri
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1 praf de sare.

Pentru decor:

  • puțină cremă de unt
  • câteva pișcoturi glazurate cu ciocolată.

Tort Malakoff – Mod de preparare

Vei începe cu prepararea cafelei, care necesită răcire înainte de a siropa pișcoturile cu ea. Prepară cafeaua după propriul gust, la filtru, la espressor sau la ibric. Apoi las-o să se răcească și adaugă lichiorul.

În intervalul de timp în care cafeaua se răcește, poți prepara crema. Descoperă aici și o rețetă de cremă din mascarpone cu nucă de cocos.

Cum prepari crema de unt

Amestecă într-un bol untul moale cu zahărul pudră până când obții o compoziție spumoasă și arerată. Adaugă treptat gălbenușurile și esența de vanilie, continuând să mixezi intens.

Dacă dorești să adaugi migdale măcinate, încorporează-le acum, pentru a obține o cremă cu o textură ușor crocantă.

Separat, bate frișca lichidă până obții o textură fermă. Apoi încorporeaz-o ușor în crema de unt, cu mișcări delicate, pentru a păstra compoziția aerată.

Cum montezi deliciosul tort Malakoff

Pregătește o formă de tort rotundă cu pereți detașabili, având diametrul de 24-25 cm. Înmoaie rapid pișcoturile în cafea cu lichior de migdale, dar nu prea mult, ca să nu se înmoaie excesiv. Așază un strat de pișcoturi la baza tăvii, dar și un rând de pișcoturi de jur împrejur, lipite de lateralele tăvii.

Întinde un strat generos de cremă de unt peste pișcoturile de la bază.

Continuă cu un alt strat de pișcoturi înmuiate și încă un strat de cremă peste ele. Repetă straturile până la terminarea ingredientelor. De obicei, tortul Malakoff are 2-3 straturi de pișcoturi și cremă.

Pune tortul la rece pentru 5-6 ore pentru ca straturile sale să se așeze. Înainte de servire, decorează tortul cu cremă și cu pișcoturi glazurate cu ciocolată. Descoperă și o rețetă de glazură de ciocolată pentru tort, eclere sau alte prăjituri. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Patrick Schwarzenegger o sărută tandru pe logodnica sa
Divertisment
Patrick Schwarzenegger face un gest îndrăzneț față de logodnica sa. Cum au fost cei doi pozați în public
Patrick Schwarzenegger face un gest îndrăzneț față de logodnica sa. Fiul lui Arnold a fost surprins în timp ce își săruta romantic logodnica, înainte de a o apuca jucăuș de posterior în public. Fiul...
2
O femeie care ține în mână o ladă cu legume proaspet, care conțin mai mult potasiu decât peștele
Sănătate
Leguma care are mai mult potasiu decât peștele. De ce recomandă nutriționiștii să o incluzi în dieta ta
Nutriționiștii au dezvăluit care este leguma care are mai mult potasiu decât peștele. Ei recomandă să o incluzi cât mai des în dieta zilnică. Potasiul este necesar pentru funcționarea normală a tuturor celulelor. El...
3
O femeie frumoasă care reprezintă una dinte cele zodii pentru care viața este mai bună în ziua de 23 martie 2025
Horoscop
Viața este mai bună pentru aceste trei semne zodiacale în ziua de 23 martie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Viața este mai bună pentru aceste trei semne zodiacale în ziua de 23 martie 2025. Acești nativi din zodiac au parte de multe surprize plăcute în această perioadă. Pe 23 martie 2025, viața devine...
4
David Hasselhoff, alături de Pamela Bach, pe vremea când formau un cuplu
Divertisment
David Hasselhoff a slăbit mult și pare devastat, după sinuciderea fostei soții, Pamela Bach. Cum a fost fotografiat recent actorul
David Hasselhoff a slăbit mult și pare devastat, după sinuciderea fostei soții, Pamela Bach. Actorul pare vizibil afectat după vestea sinuciderii fostei sale partenere. Pamela Bach a renunțat la viață la vârsta de 61...
5
Hilaria Baldwin, alături de soțul ei, la un eveniment
Divertisment
Hilaria Baldwin se răstește la soțul ei pe covorul roșu. Chiar și fanii au spus că e un moment greu de privit
Hilaria Baldwin se răstește la soțul ei pe covorul roșu. Totul s-a întâmplat în timpul unui interviu, un moment care a devenit rapid viral pe rețelele sociale. Personalitatea TV, în vârstă de 41 de...
PARTENERI
×