Home // Lifestyle // Rețete // Tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic
Tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic
Dacă îți plac combinațiile de fructe în deserturi savuroase, rețeta de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic, te va cuceri negreșit. Un astfel de tort este și delicios, dar și spectaculos.
Tortul se decorează cu fistic, pentru un plus de aspect și culoare / Shutterstock
Pentru realizarea acestui tort va trebui să prepari un blat cu pudră de cacao în compoziție, ce va avea o textură densă și ușor umedă. Deasupra blatului vei adăuga o cremă de mango combinată cu semințe de mac, iar pentru decor vei prepara un jeleu de zmeură cu gust ușor acrișor și culoare cuceritoare.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Rețeta acestui tort poate fi preparată atât pentru un weekend petrecut cu ei dragi, cât și pentru evenimente mai deosebite în familie. Îi vei impresiona pe cei dragi cu o explozie de arome și texturi, iar contrastul de culori le va cuceri imediat privirile.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării deliciosului tort cu mango și zmeură.
Tort cu mango și mac – Ingrediente
Acest delicios tort se compune din trei elemente pe care le vei prepara separat și combina la montarea tortului. Ai nevoie de trei tipuri de ingrediente: pentru blatul umed de tort, crema de mango cu mac și jeleul de zmeură.
Ca pentru oricare altă rețetă de tort, primul pas constă în prepararea blatului. Acesta necesită un timp scurt de amestecare a ingredientelor, un timp de coacere, dar și un timp de răcire pentru a putea fi secționat. Blatul va avea o textură umedă ce nu are nevoie de însiropare.
În timp ce blatul se coace, poți prepara crema de mango, iar jeleul îl vei prepara după ce crema va deveni fermă.
Înainte de a prepara compoziția pentru blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, așază hârtie de copt într-o formă de tort cu diametrul de de 24 cm și cu inel detașabil.
Amestecă untul moale cu zahărul, până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă unul câte unul, ouăle și omogenizează după fiecare. Apoi, adaugă sarea și esența de vanilie.
Trece prin sită făina cu praful de copt și pudra de cacao și adaugă-le treptat în compoziție.
Omogenizează ușor compoziția și întinde-o uniform în interiorul formei de copt. Pune forma de copt în cuptorul încălzit și coace blatul de tort pentru 25 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, transferă-l pe un grătar de răcire.
Amestecă într-un bol crema de brânză cu smântâna pentru frișcă, folosind mixerul. Când obții o compoziție cremoasă, adaugă semințele de mac și omogenizează compoziția.
Pasează bine miezul de mango pentru a obține un piure fin. Adaugă zahărul, amestecă bine și fierbe piureul de mango doar până când se dizolvă zahărul.
Pune gelatina la hidrata în apă cât să fie acoperită, apoi scurge-o și amestec-o cu piureul de mango fierbinte. Lasă-l să se răcească bine și amestecă-l cu crema în care ai adăugat semințele de mac.
Când ai blatul răcit și crema preparată poți monta tortul.
Pune din nou blatul de tort în forma de copt spălată și ștearsă. Apoi, întinde crema de mango cu mac peste el. Pune tortul astfel format la frigider pentru cel puțin o oră.
Cum prepari jeleul pentru tort cu mango și mac
Așază o crăticioară pe flacăra aragazului și pune în ea zmeura cu zahărul și apa. Lasă ingredientele să fiarbă pentru 3-4 minute, de la primul clocot. Cu ajutorul blenderului, pasează zmeura până o transformi în piure. Trece piureul rezultat printr-o sită pentru a deveni fin.
Hidratează gelatina ca la pasul anterior, scurge-o și adaug-o în piureul de zmeură cald. Omogenizează bine și întinde imediat jeleul de zmeură peste crema de mango cu mac, după ce aceasta a devenit fermă. Pune din nou tortul la frigider pentru cel puțin o oră sau până când jeleul devine ferm.
Înainte de a-l porționa, decorează tortul cu fistic mărunțit.
Porționează-l frumos și savurează-l alături de cei dragi.
Și dacă îți plac torturile cu jeleuri de fructe, pentru data viitoare îți recomandăm o rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni, fără coacere.