Reclamă

Tort Richard. Tort cu foi de bezea și cremă de ciocolată

Pentru un eveniment deosebit, petrecut alături de familie și prieteni, rețeta de tort Richard poate fi alegerea ideală. Deliciosul tort va completa povestea evenimentului cu aromele sale puternice de ciocolată și nucă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 30 decembrie 2023, 6:38

Gustul desăvârșit al acestui tort și aspectul elegant sunt date de finețea cremei. Însă, aceasta este completată de textura foilor de nucă, care permit inserția cremei de ciocolată, astfel încât secțiunea de tort să devină uniformă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta nu este complicată și nici ingredientele nu sunt complexe. Este un tort preparat cu nuci, alune de pădure, ciocolată și blaturi din albușuri. Foile din bezea se prepară cu nucă amestecată cu alune de pădure, fără adaos de făină. Alunele de pădure le oferă o savoare deosebită. În contrast de culori și gusturi cu acest minunat tort, este tortul Esterhazy, din bucătăria ungurească.

Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru prepararea tortului Richard.

Tort Richard – Ingrediente

Rețeta acestui tort se compune doar din două elemente: blaturile de bezea și crema de ciocolată. Opțional, poți adăuga puțină frișcă la decor sau cremă de mascarpone, pentru un aspect mai interesant și un contrast de culori.

Reclamă

Pentru 2 blaturi de 32×43 cm fiecare:

  • 8 albușuri
  • 1 praf de sare
  • 200 gr zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Sucul de la 1/2 lămâie
  • 150 gr nuci
  • 100 gr alune de pădure
  • 50 gr pesmet alb.

Pentru cremă:

  • 4 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 50 gr pudră de cacao
  • 400 gr unt moale cu 82% grăsime.
Reclamă

Pentru decor:

  • 100 gr frișcă
  • 100 gr mascarpone
  • alune de pădure.

Rețeta de tort Richard – Mod de preparare

Începe cu prepararea cremei de cacao cu unt, care necesită un timp de fierbere pe baie de aburi și un timp de răcire. Blaturile se prepară într-un timp mai scurt pentru că sunt subțiri.

Poți prepara crema de seara, iar a doua zi doar încorporezi în ea untul moale.

Cum prepari crema de ciocolată

Pune ouăle întregi într-un bol termorezistent și amestecă-le cu zaharul, sarea și vanilia. Trece pudra de cacao prin sită, direct peste ingredientele din bol. Amestecă bine cu un tel, până când aceasta este încorporată în compoziție.

Așază bolul cu compoziția pentru cremă deasupra unei cratițe cu apă fiartă, așezată pe flacăra aragazului. Partea inferioară a bolului nu trebuie să atingă apa din cratiță. Setează flacăra aragazului la intensitate minimă și amestecă bine compoziția din bol, cu un tel, până când crema capătă consistență.

Lasă crema deoparte și pune untul moale în bolul mixerului. Pornește mixerul și amestecă untul până când devine mai cremos. Apoi, adaugă câte puțin din crema de cacao, în timp ce amesteci pentru omogenizare. Lasă crema să se răcească și prepară blaturile.

Cum prepari foile de bezea pentru tort Richard

Pentru reușita blaturilor de bezea, albușurile nu se folosesc foarte reci. Pune albușurile în bolul mixerului, presară sare peste ele și amestecă-le până când devin spumoase. Adaugă treptat zahărul, vanilia și sucul de lămâie, în timp ce amesteci energic până când obții o bezea fermă.

Încorporează ușor în bezea nucile și alunele măcinate și amestecate cu pesmetul. Împarte compoziția în două părți, pe care le întinzi în tăvile de cuptor tapetate cu hârtie de copt.

Coace foile de bezea pentru 15 minute la 180 de grade Celsius, cu funcția de ventilație setată. După coacere, lasă foile de bezea să se răcească, apoi secționează-le în câte patru părți, pe lățime.

Pentru a monta tortul, împarte crema de cacao în 8 părți. Unge foile de bezea cu câte o parte de cremă și suprapune-le uniform. Îmbracă tortul în a opta parte de cremă. Dacă nu ai un platou atât de lung pe care să așezi tortul, secționează tortul în două părți. Astfel vei avea două torturi.

Opțional, pentru a decora deliciosul tort Richard, prepară o cremă de mascarpone cu frișcă. Decorează tortul cu ea în partea superioară. Adaugă și alune de pădure și pune tortul la rece pentru cel puțin 8 ore.

Tort Richard decorat cu mascarpone și alune de pădure
Alunele de pădure în combinație cu nucile, oferă blaturilor de tort gust și textură / Shutterstock

Apoi, îl poți porționa și savura, alături de familie și prieteni.

Tort Richard porționat pe platou
Tortul se va porționa după ce va sta la rece cel puțin 8 ore / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×