Reclamă

Tort Richard. Tort cu foi de bezea și cremă de ciocolată

Pentru un eveniment deosebit, petrecut alături de familie și prieteni, rețeta de tort Richard poate fi alegerea ideală. Deliciosul tort va completa povestea evenimentului cu aromele sale puternice de ciocolată și nucă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 30 decembrie 2023, 6:38

Gustul desăvârșit al acestui tort și aspectul elegant sunt date de finețea cremei. Însă, aceasta este completată de textura foilor de nucă, care permit inserția cremei de ciocolată, astfel încât secțiunea de tort să devină uniformă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta nu este complicată și nici ingredientele nu sunt complexe. Este un tort preparat cu nuci, alune de pădure, ciocolată și blaturi din albușuri. Foile din bezea se prepară cu nucă amestecată cu alune de pădure, fără adaos de făină. Alunele de pădure le oferă o savoare deosebită. În contrast de culori și gusturi cu acest minunat tort, este tortul Esterhazy, din bucătăria ungurească.

Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru prepararea tortului Richard.

Tort Richard – Ingrediente

Rețeta acestui tort se compune doar din două elemente: blaturile de bezea și crema de ciocolată. Opțional, poți adăuga puțină frișcă la decor sau cremă de mascarpone, pentru un aspect mai interesant și un contrast de culori.

Reclamă

Pentru 2 blaturi de 32×43 cm fiecare:

  • 8 albușuri
  • 1 praf de sare
  • 200 gr zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Sucul de la 1/2 lămâie
  • 150 gr nuci
  • 100 gr alune de pădure
  • 50 gr pesmet alb.

Pentru cremă:

  • 4 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 50 gr pudră de cacao
  • 400 gr unt moale cu 82% grăsime.
Reclamă

Pentru decor:

  • 100 gr frișcă
  • 100 gr mascarpone
  • alune de pădure.

Rețeta de tort Richard – Mod de preparare

Începe cu prepararea cremei de cacao cu unt, care necesită un timp de fierbere pe baie de aburi și un timp de răcire. Blaturile se prepară într-un timp mai scurt pentru că sunt subțiri.

Poți prepara crema de seara, iar a doua zi doar încorporezi în ea untul moale.

Cum prepari crema de ciocolată

Pune ouăle întregi într-un bol termorezistent și amestecă-le cu zaharul, sarea și vanilia. Trece pudra de cacao prin sită, direct peste ingredientele din bol. Amestecă bine cu un tel, până când aceasta este încorporată în compoziție.

Așază bolul cu compoziția pentru cremă deasupra unei cratițe cu apă fiartă, așezată pe flacăra aragazului. Partea inferioară a bolului nu trebuie să atingă apa din cratiță. Setează flacăra aragazului la intensitate minimă și amestecă bine compoziția din bol, cu un tel, până când crema capătă consistență.

Lasă crema deoparte și pune untul moale în bolul mixerului. Pornește mixerul și amestecă untul până când devine mai cremos. Apoi, adaugă câte puțin din crema de cacao, în timp ce amesteci pentru omogenizare. Lasă crema să se răcească și prepară blaturile.

Cum prepari foile de bezea pentru tort Richard

Pentru reușita blaturilor de bezea, albușurile nu se folosesc foarte reci. Pune albușurile în bolul mixerului, presară sare peste ele și amestecă-le până când devin spumoase. Adaugă treptat zahărul, vanilia și sucul de lămâie, în timp ce amesteci energic până când obții o bezea fermă.

Încorporează ușor în bezea nucile și alunele măcinate și amestecate cu pesmetul. Împarte compoziția în două părți, pe care le întinzi în tăvile de cuptor tapetate cu hârtie de copt.

Coace foile de bezea pentru 15 minute la 180 de grade Celsius, cu funcția de ventilație setată. După coacere, lasă foile de bezea să se răcească, apoi secționează-le în câte patru părți, pe lățime.

Pentru a monta tortul, împarte crema de cacao în 8 părți. Unge foile de bezea cu câte o parte de cremă și suprapune-le uniform. Îmbracă tortul în a opta parte de cremă. Dacă nu ai un platou atât de lung pe care să așezi tortul, secționează tortul în două părți. Astfel vei avea două torturi.

Opțional, pentru a decora deliciosul tort Richard, prepară o cremă de mascarpone cu frișcă. Decorează tortul cu ea în partea superioară. Adaugă și alune de pădure și pune tortul la rece pentru cel puțin 8 ore.

Tort Richard decorat cu mascarpone și alune de pădure
Alunele de pădure în combinație cu nucile, oferă blaturilor de tort gust și textură / Shutterstock

Apoi, îl poți porționa și savura, alături de familie și prieteni.

Tort Richard porționat pe platou
Tortul se va porționa după ce va sta la rece cel puțin 8 ore / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×