Reclamă

Tort din vafe cu ciocolată și mascarpone. Rețetă de desert rapid

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort mai rapidă și ușoară, prepară rețeta de tort din vafe cu ciocolată și mascarpone. Te vei bucura de un desert și gustos, dar și spectaculos.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 27 noiembrie 2023, 6:30

Vafele oferă un aspect interesant tortului, mai ales dacă deții un aparat de vafe cu formă rotundă. Poți utiliza și unul cu forme de inimioare. Aspectul tortului va fi chiar cuceritor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În cazul în care nu ai în recuzita bucătăriei tale un aparat de vafe, poți apela la rețeta de clătite americane, pufoase și delicioase. Chiar dacă aspectul acestora nu va fi atât de spectaculos, gustul va fi la fel de delicios.

Aluatul se prepară în același mod atât pentru vafe, cât și pentru pancakes. Diferența între acestea va fi textura. Clătitele se vor dezvolta mai mult și vor și pufoase, iar vafele vor fi mai dense, dar fragede. Descoperă și o rețetă de pancakes cu dovleac plăcintar în aluat. În continuare, poți urmări rețeta detaliată pentru tortul din vafe.

Tort din vafe cu ciocolată și mascarpone – Ingrediente

Împarte de la început ingredientele în funcție de elementele care compun rețeta de tort. Ai nevoie de ingrediente pentru aluatul de vafe, pentru glazura de ciocolată și pentru crema de mascarpone și decor.

Reclamă

Pentru aluat vafe:

  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 100 ml lapte
  • 25 gr unt cu 82% grăsime
  • 2 ouă medii
  • 1 praf sare
  • 150 gr făină
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță cu esență de rom.

Pentru glazura de ciocolată:

  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 175 ml frișcă lichidă
  • 1/2 linguriță cu esență de rom
  • 25 gr unt gras.
Reclamă

Pentru cremă și decor:

  • 250 gr mascarpone
  • 150 ml frișcă lichidă
  • 150 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • zmeură.

Tort din vafe cu ciocolată și mascarpone – Mod de preparare

Începe cu pregătirea compoziției de ciocolată, necesară aluatului de vafe. Mărunțește ciocolata și adaug-o într-un bol așezat pe baie de aburi, în care mai adaugi și untul tăiat în bucăți mai mici, dar și laptele. Amestecă continuu în bolul cu ingrediente, până când compoziția devine omogenă. Apoi, las-o să se răcească și ocupă-te de celelalte ingrediente.

Cum prepari aluatul pentru vafe

Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri în ele. Bate albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adaugă puțin câte puțin din zahăr, amestecând energic, până când bezeaua capătă fermitate.

Gălbenușurile încorporează-le în compoziția de ciocolată, împreună cu esența. Apoi, adaugă amestecul rezultat peste bezeaua de albușuri, amestecând ușor pentru omogenizare.

La final, adaugă făina trecută prin sită, împreună cu bicarbonatul de sodiu.

Conectează aparatul de vafe la sursa de curent. Lasă-l să se încălzească și coace în el cinci vafe cu ciocolată.

Pentru glazură, încălzește frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere și topește ciocolata mărunțită în ea. Adaugă și untul, dar și esența și amestecă energic pentru a obține o glazură omogenă. După ce se răcesc, vafele le vei glazura pe fiecare cu un strat generos de ciocolată.

Cum prepari crema pentru tort din vafe cu ciocolată și mascarpone

Scoate frișca de la rece și pune-o în bolul mixerului. Amestec-o până când capătă cremozitate. Apoi, adaugă treptat zahărul și continuă mixarea până când frișca devine ușor fermă. Adaugă mascarponele și un praf de sare și omogenizează crema.

Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone cu nucă de cocos.

Cum formezi deliciosul tort din vafe

Așază prima vafă pe un platou de tort și întinde pe toată suprafața ei un strat uniform din glazura de ciocolată. Folosind un săculeț de decorat torturi, adăugă din loc în loc cremă de mascarpone peste vafa glazurată. Așază a doua vafă, glazureaz-o cu ciocolată și continuă cu stratul de cremă. Repetă procedeul până la epuizarea ingredientelor.

Femeie glazurînd vafele cu ciocolată
Vafele se glazurează cu ciocolată pe măsură ce se adaugă la tort / Profimedia Images

Adaugă cremă de mascarpone și deasupra deliciosului tort din vafe cu ciocolată și mascarpone și presară zmeură din loc în loc.

Femeie decorând tortul cu zmeură
Contrastul de culori dintre ciocolată, cremă și zmeură oferă tortului un aspect spectaculos / Profimedia Images

Pune tortul la rece pentru cel puțin o oră înainte de a-l porționa. Vafele se vor frăgezi mai bine, iar tortul se va putea porționa perfect. Descoperă și o rețetă de vafe cu dovleac copt și nuci, simplă și ușor de preparat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×