Chiar dacă nu deții un aparat de vafe sub formă de inimioară, poți decupa vafele după coacere. Folosești decupajele clasice pentru biscuiți. Aluatul pentru se prepară în mod clasic, precum al celebrilor faguri din copilărie. Însă va fi mai consistent pentru ca vafele să iasă crocante. După coacere, decupezi interiorul de la jumătate din vafe, folosind tot un decupator în formă de inimioară, dar mai micuți. Astfel, lași să se vadă spectaculos jeleul de zmeură cu care umpli vafele.
Poți înlocui jeleul de zmeură cu gem sau cu un altfel de jeleu. Este perfect și un gem de căpșuni aromatizat cu mentă. Urmărește în continuare rețeta detaliată pentru a prepara și tu delicioasele vafe și a-ți răsfăța familia cu gustul delicios al vafelor.
Vafe inimioare cu jeleu de zmeură – Ingrediente
- 3 ouă de mărime medie
- 125 gr unt topit, cu 82% grăsime
- 300 ml de lapte
- 125 gr de zahăr
- 1 praf de sare
- 1 linguriță cu praf de copt
- 1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 50 gr de iaurt
- 450 gr de făină
- 200 gr de gem de zmeură fără semințe
Rețeta vafelor cu jeleu de zmeură – Mod de preparare
Începe cu aducerea pe masa de lucru a tuturor ingredientelor și ustensilelor necesare preparării vafelor. Ai nevoie de un bol, un tel sau un mixer și de aparatul pentru vafe. După ce vei prepara aluatul, îl vei lăsa să se odihnească 10 minute, apoi conectezi aparatul de vafe la sursa de tensiune.
Cum prepari aluatul pentru vafe inimioare cu jeleu de zmeură
Topește untul în cuptorul cu microunde, sau într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului, apoi lasă-l la răcit.
Sparge ouăle în bol și adaugă zahărul și un praf de sare peste ele. Amestecă-le cu telul sau cu mixerul până când devin cremoase, iar granulele de zahăr sunt dizolvate.