Reclamă

Vafe inimioare cu jeleu de zmeură, perfecte lângă o limonadă rece

Dacă ai acasă un aparat de preparat vafe, atunci îți oferim o rețetă simplă și delicioasă de vafe inimioare cu jeleu de zmeură. Vafele se prepară ușor și sunt ideale servite alături de o limonadă rece.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 14 iunie 2023, 6:20

Chiar dacă nu deții un aparat de vafe sub formă de inimioară, poți decupa vafele după coacere. Folosești decupajele clasice pentru biscuiți. Aluatul pentru se prepară în mod clasic, precum al celebrilor faguri din copilărie. Însă va fi mai consistent pentru ca vafele să iasă crocante. După coacere, decupezi interiorul de la jumătate din vafe, folosind tot un decupator în formă de inimioară, dar mai micuți. Astfel, lași să se vadă spectaculos jeleul de zmeură cu care umpli vafele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți înlocui jeleul de zmeură cu gem sau cu un altfel de jeleu. Este perfect și un gem de căpșuni aromatizat cu mentă. Urmărește în continuare rețeta detaliată pentru a prepara și tu delicioasele vafe și a-ți răsfăța familia cu gustul delicios al vafelor.

Vafe inimioare cu jeleu de zmeură – Ingrediente

  • 3 ouă de mărime medie
  • 125 gr unt topit, cu 82% grăsime
  • 300 ml de lapte
  • 125 gr de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță cu praf de copt
  • 1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 50 gr de iaurt
  • 450 gr de făină
  • 200 gr de gem de zmeură fără semințe
Reclamă

Rețeta vafelor cu jeleu de zmeură – Mod de preparare

Începe cu aducerea pe masa de lucru a tuturor ingredientelor și ustensilelor necesare preparării vafelor. Ai nevoie de un bol, un tel sau un mixer și de aparatul pentru vafe. După ce vei prepara aluatul, îl vei lăsa să se odihnească 10 minute, apoi conectezi aparatul de vafe la sursa de tensiune.

Cum prepari aluatul pentru vafe inimioare cu jeleu de zmeură

Topește untul în cuptorul cu microunde, sau într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului, apoi lasă-l la răcit.

Sparge ouăle în bol și adaugă zahărul și un praf de sare peste ele. Amestecă-le cu telul sau cu mixerul până când devin cremoase, iar granulele de zahăr sunt dizolvate.

Reclamă

Adaugă untul topit și răcorit și omogenizează compoziția. Adaugă și laptele și din nou omogenizează compoziția. 

Amestecăm bicarbonatul cu iaurtul și lasă-l câteva secunde să se activeze până când începe să se dezvolte amestecul. Adaugă-l în compoziția pentru vafe. Amestecă făina cu praful de copt, trece-le prin sită și încorporează-le în compoziție. Trebuie să obții un aluat mult mai consistent decât aluatul de clătite, ca o ciulama mai groasă.

Apoi lasă aluatul pentru vafe inimioare cu jeleu de zmeură la odihnit timp de 10 minute. După acest interval de timp conectează aparatul de vafe la sursa de curent și lasă-l să se încălzească. Te va avertiza ledul corespunzător când acesta este încălzit.

Pune un polonic din compoziție pe placa aparatului.

Pasul de adăugare a compoziției de vafe cu polonicul în aparat
Aluatul pentru vafe va fi mai consistent decât cel de clătite / Shutterstock

Închide aparatul și coace vafele până când devin crocante.

Vafe coapte în aparatul electric
Vafele se rumenesc până când devin crocante / Shutterstock

Lasă-le să se răcească și decupează inimioarele din interiorul a jumătate din acestea.

Vafe inimioare pe o farfurie, alături de un bol cu fructe de pădure și un bol cu jeleu
Jumătate din vafe se vor decupa la mijloc / Shutterstock

Unge cu un strat din jeleul de zmeură vafele nedecupate și așază peste ele pe cele decupate.

Vor arăta spectaculos și pe un platou cu fursecuri festive. Iar dacă mai dorești și alte rețete asemănătoare, descoperă aici cele mai cunoscute tipuri de vafe.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×