Este desertul care adaugă un strop de rafinament mesei de sărbătoare, dar poate deveni cu ușurință acel detaliu aparte într-o seară liniștită, alături de un pahar de vin roșu și o companie dragă.
Un praf fin de zahăr pudră peste zmeură creează iluzia unui peisaj de iarnă așternut pe o catifea întunecată. Iar o frunzuliță de mentă, adăugată cu delicatețe, transformă tarta într-o imagine idilică, ca desprinsă dintr-o grădină elegantă, într-o zi răcoroasă de vară.
Descoperă și o rețetă de tartă cu aluat dospit și fructe de pădure presărate cu crumble, iar în continuare vezi lista de ingrediente și modul de preparare al tartei cu ciocolată neagră și zmeură.
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestei delicioase tarte de ingrediente pentru aluat, umplutură și decor. Urmărește mai jos care sunt acestea.
Pentru aluatul fraged :
- 250 g făină
- 125 g unt rece, tăiat cubulețe
- 1 ou
- 80 g zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 1 linguriță extract de vanilie (opțional)
- 1–2 linguri apă rece (dacă e nevoie).
Pentru umplutura de ciocolată:
- 200 g ciocolată neagră (cu minim 60% cacao)
- 200 ml smântână lichidă pentru frișcă (30-35%)
- 50 g unt
- 1 lingură zahăr (opțional, dacă vrei un gust mai puțin intens)
- 1 linguriță extract de vanilie.