Nu trebuie să aștepți sezonul fructelor de pădure pentru a o prepara. merg la fel de bine și fructele congelate, sau chiar o dulceață din fructe de pădure. Iar dacă te întrebi de ce ai nevoie de aluat dospit pentru o tartă și nu de unul clasic, aluatul dospit are avantajul că se dezvoltă frumos pe margini, dacă este lăsat liber. Nu mai este nevoie să modelezi tu aluatul pe pereții tartei. Lași aluatul dospit mai grosier pe margini și se va înălța frumos deasupra umpluturii.
Și dacă, totuși dorești să renunți la aluatul dospit în avantajul celui clasic, îți oferim și o rețetă pentru aluat fraged de tartă. Iar mai jos, poți urmări rețeta tartei cu fructe de pădure și deliciosul crumble.
Tartă cu aluat dospit și fructe de pădure – Ingrediente
Pentru această delicioasă tartă vei pregăti separat trei elemente: aluatul dospit, fructele și aluatul crumble. Împarte lista de ingrediente în funcție de aceste elemente pentru a-ți ușura munca.
Pentru aluat dospit:
- 1 ou
- 25-30 gr zahăr
- 125 gr unt cu 82% grăsime
- 25 ml lapte
- 350 gr făină
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță drojdie uscată
- 1 ou pentru uns aluatul.
Pentru toppingul de fructe:
Îți sugerăm să alegi fructe proaspete de pădure.
- 300 gr fructe de pădure.