Reclamă

Nectarine galette. Rețetă de tartă rustică cu nectarine

Pentru momentele dulci, când se adună familia și prietenii în vizită, îți oferim o rețetă de tartă franțuzească, numită nectarine galette. Este o rețetă de tartă rustică cu o cremă delicioasă de fistic și nectarine feliate.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 12 septembrie 2022, 6:22

Galette este denumirea unei tarte franțuzești, cu blat format dintr-o crustă foarte crocantă și interior cremos cu fructe. Interesantă este forma acestei tarte, care este întinsă, deschisă la mijloc și cu aluatul adunat spre interior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Umpluturile acestor deserturi pot fi din fructe sau din diferite creme de patiserie. Poți pune fructe proaspete, fructe din compot sau dulceață, dar poți pune și umpluturi sărate din brânzeturi, legume sau carne.

Urmărește mai jos rețeta completă cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Nectarine galette – Ingrediente

Pentru a prepara această minunată tartă ai nevoie de ingrediente pentru aluat și de ingrediente pentru umplutură și decor.

Reclamă

Pentru aluat de tartă:

  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 400 gr făină
  • 1 ou de mărime medie
  • 3-4 linguri de apă rece
  • 50 gr zahăr pudră
  • 1 praf de sare.

Pentru umplutură:

  • 200 gr de fistic măcinat fin
  • 50 gr unt cu 82% grăsime
  • 100 gr zahăr pudră
  • 1 ou + 1 albuș
  • 20 gr amidon
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Pentru decor:

  • 1 gălbenuș de ou
  • fulgi de migdale
  • frunze de mentă.

Rețeta de nectarine galette – Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului pentru crusta tartei. Acesta necesită un timp de preparare, dar și un timp de relaxare la rece.

Cum prepari aluat pentru tartă rustică

Adaugă în recipientul unui robot de bucătărie făina, zahărul pudră, sarea și untul rece tăiat în cuburi. Amestecă ingredientele folosind o treaptă inferioară a robotului. Amestecă-le până când obții niște firimituri mai mari. Adaugă apoi oul și apa rece și omogenizezi aluatul. Nu îl frământa în exces, doar până când devine compact. În lipsa robotului, poți amesteca ingredientele într-un bol, frământându-le cu vârfurile degetelor.

Dă formă sferică aluatului și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Între timp, ocupă-te de umplutură.

Pune pe listă pentru data viitoare și o rețetă mai simplă, dar delicioasă de tartă cu prune.

Cum prepari crema de fistic pentru rețeta de nectarine galette

Pune untul moale într-un bol. Adaugă zahărul pudră peste unt și amestecă ingredientele cu ajutorul mixerului. Amestecă-le până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă oul întreg și albușul și continuă să amesteci până la omogenizarea compoziției.

Amestecă în alt bol fisticul mărunțit cu un praf de sare și amidonul. Adaugă acest amestec peste untul cremos și omogenizează bine compoziția.

Cum montezi și coci tarta rustică cu nectarine

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Scoate aluatul de la rece și așază-l pe o hârtie de copt. Întinde-l într-o foaie de aproximativ 5 mm grosime. Transferă hârtia de copt cu aluatul în tava mare a cuptorului.

Întinde la mijlocul aluatului crema de fistic, în strat uniform. Lasă aproximativ 5 cm liber de la cremă până la marginea aluatului. Apoi așază felii de nectarine peste cremă și adună marginile aluatului peste acestea, petrecându-le din loc în loc. Unge marginile aluatului cu gălbenuș de ou și presară fulgi de migdale.

Vezi mai multe imagini cu delicioasa tartă în GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de preparare ai tartei rustice cu nectarine / Profimedia Images
Combinația dintre aluatul crocant, crema de fistic și nectarine este pe cât de interesantă, pe atât de delicioasă / Profimedia Images

Așază de jur împrejur un inel metalic și coace delicioasa tartă nectarine galette pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească bine înainte de a o porționa, pentru a nu se deforma stratul de cremă din interior.

Decoreaz-o cu frunze de mentă pentru un plus de aromă și de culoare.

Și tot pentru o zi specială petrecută alături de cei dragi, îți recomandăm să testezi și o rețetă de tort cu nectarine și cremă de ciocolată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×