Dacă dorești să transformi momentele petrecute alături de familie sau de prieteni în momente magice, răsfață-i cu deserturi delicioase și spectaculoase. Îți oferim mai jos o rețetă de prăjitură cu caise și bezea perfectă pentru astfel de ocazii speciale.
Rețetă de prăjitură cu caise și bezea – Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului fraged cu cacao, care necesită un timp de pregătire, un timp de relaxare la rece și un alt timp de coacere.
Cum prepari aluat fraged cu cacao
Pune o sită deasupra unui bol și adaugă în ea făina, praful de copt și pudra de cacao. Trece toate aceste ingrediente prin sită și amestecă-le bine în bol. Adaugă sarea și zahărul, apoi gălbenușurile și untul rece, tăiat în cuburi. Cu vârfurile degetelor amestecă bine toate ingredientele din bol, până când obții un aluat sfărâmicios. Adaugă câte puțină apă rece pentru a potrivi textura aluatului și a-l pute întinde ulterior.
Acoperă aluatul fraged cu o folie și pune-l la rece pentru 30-40 de minute. După acest interval de timp pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pune hârtie de copt într-o tavă de 20/30 cm. Scoate aluatul fraged de la rece. Cu ajutorul sucitorului întinde-l pe masa presărată cu făină într-o foaie dreptunghiulară de 20/30 cm. Transferă aluatul pentru prăjitură cu caise și bezea în tavă și înțeapă-l din loc în loc cu o furculiță. Pune tava la cuptor și coace aluatul pentru 10-12 minute. Nu va fi copt definitiv pentru că va mai suporta o etapă de coacere.
Cum prepari bezeaua pentru prăjitură
În timp ce aluatul se coace la cuptor, te vei ocupa de celelalte elemente care compun prăjitura. Speli caisele și le secționezi în jumătăți, apoi îndepărtezi sâmburii.
Pentru a prepara bezeaua, pune albușurile în bolul mixerului și presară puțină sare peste ele. Mixează-le până când devin spumoase. Adaugă zahărul treptat în timp ce mixezi energic. Adaugă și sucul de lămâie care va ajuta ca bezeaua să devină mai fermă. În același timp, va mai diminua și din gustul dulce al bezelei, dar o va și aromatiza.
Cum montezi delicioasa prăjitură cu caise și bezea
După ce ai pregătit bezeaua, iar aluatul este copt, întinde un strat din gemul de caise peste aluat. Așază peste acesta jumătăți de caise cu partea decupată în jos.
Vezi mai multe imagini din timpul preparării prăjiturii în GALERIA FOTO!
Întinde bezeaua peste caise și niveleaz-o uniform cu o spatulă de tort. Pune din nou prăjitura la cuptor pentru alte 10-12 minute, la 180 de grade Celsius.
Lasă prăjitura să se răcească bine înainte de a o porționa. Decorează fiecare porție cu frișcă și caise, pentru un aspect spectaculos.
Spor și poftă bună!
Și dacă îți plac deserturile cu fructe și bezea îți mai oferim o rețetă de tartă cu prune și bezea, foarte gustoasă și spectaculoasă.