Reclamă

Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură

Pentru a-ți impresiona familia și prietenii cu un desert spectaculos și foarte gustos, îți oferim o rețetă de millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură.

Publicat: 28 ianuarie 2022, 7:07 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:17

Este un desert demn de un platou cu dulciuri festive ce va încânta atât gusturile cât și privirile. Nu necesită multe ingrediente și nici gradul de complexitate al preparării nu este ridicat. Tot ce ai de făcut este să pregătești un aluat fraged și o cremă simplă, fără fierbere. Aluatul îl întinzi într-o foaie subțire pe care o decupezi în fâșii exact cât porțiile prăjiturii. Apoi coci fâșiile de aluat și pregătești rapid o cremă cu aromă de vanilie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți opta pentru aluatul foietaj clasic, pe care îl găsești în comerț. Însă nu este deloc greu de preparat aluatul din rețeta noastră. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu un astfel de desert senzațional.

Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură – Ingrediente

Ingredientele necesare acestui desert minunat se împart în două categorii. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat fraged și ingrediente pentru cremă și decor.

Ingrediente pentru aluatul fraged:

  • 150 gr făină albă
  • 150 gr pesmet de biscuiți
  • 50 gr zahăr pudră
  • 2 ouă de mărime medie
  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • coaja răzuită de la o lămâie bio
  • 1 praf de sare
Reclamă

Ingrediente pentru crema de vanilie și decor:

  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • sucul de la 1/2 lămâie

Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură – Mod de preparare

Reclamă

Începe cu prepararea aluatului fraged pe care îl lași 30 de minute la relaxat, înainte de coacere. Între timp, prepari și crema de vanilie.

Cum prepari aluatul fraged

Pe o planșetă de lucru trece făina prin sită și adaugă peste ea pesmetul de biscuiți. Dacă nu ai acest pesmet de biscuiți îl poți pregăti rapid măcinând 150 gr de biscuiți digestivi cu ajutorul robotului de bucătărie.

Adaugă zahărul pudră, sarea, cele două ouă și untul rece, tăiat în bucăți mai mici. Frământă cu mâinile toate aceste ingrediente până când obții un aluat omogen și ușor nisipos, precum aluatul pentru tarte. Împachetează aluatul în folie de prospețime și lasă-l la relaxat 30 de minute, la loc răcoros.

După acest interval de relaxare, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde aluatul într-o foaie de dimensiunile celei mai mari tăvi de cuptor pe care o deții. Decupează cu lama unui cuțit fâșii dreptunghiulare din aluat, atât cât dorești să fie de mari porțiile de prăjitură. Aranjează aceste fâșii de aluat în tava de copt tapetată cu hârtie, la mici distanțe unele față de altele. Coace fâșiile de aluat pentru 5-6 minute la 200 de grade Celsius.

Poți coace câte două tăvi cu aluat, folosind funcția de ventilație a cuptorului.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Pasul de coacere foi de aluat pentru millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură
Se pot coace două tăvi cu foi de aluat, folosind funcția de ventilație a cuptorului / Profimedia Images

Cum prepari crema pentru millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură

Pune mascarponele într-un bol. Adaugă zahărul pudră și sucul de lămâie și amestecă intens până când ajungi la o compoziție cremoasă. Adaugă un praf de sare pentru accentuarea gustului și crema este gata.

Pune crema de vanilie într-un săculeț de decorat prăjituri și torturi, cu dui simplu la capăt. Pe fiecare fâșie de aluat, răcită, creează mici grămăjoare din cremă. Adaugă printre acestea câteva bucăți de zmeură. Suprapune grupuri de câte trei fâșii de aluat decorate în acest fel.

Pasul de asamblare a prăjiturilor millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură
Prăjiturile se asamblează în trei straturi uniforme / Profimedia Images

Aranjează prăjiturile frumos pe un platou dreptunghiular. Te vei bucura de o armonie de gusturi și culori într-un desert simplu și rapid de preparat.

Și dacă adori prăjiturile cu multe straturi, îți mai oferim și rețeta celui mai îndrăgit desert din bucătăria germană, rețeta de cremșnit cu cremă de vanilie.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Barron Trump la învestirea tatălui său
Divertisment
Barron Trump s-a întors la facultate, dar nu a revenit singur. Cine sunt bărbații care stau mereu pe urmele lui
Barron Trump s-a întors la facultate. Fiul cel mic al actualului Președinte SUA și al Melaniei Trump studiază în primul an la Universitatea din New York, dar statutul lui e diferit de al celorlalți...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și reprezintă una dintre acele zodii care nu se tem să fie cringe
Horoscop
Zodiile care nu se tem să fie „cringe”: semnele care îmbrățișează autenticitatea fără rușine
Fiecare dintre noi a avut momente „cringe” – acele situații în care comportamentul nostru pare exagerat, stânjenitor sau pur și simplu diferit de normele sociale. Dar pentru anumite semne zodiacale, aceste momente nu sunt...
3
fată frumoasă îmbrăcată în înger pe un câmp în timpul zilei
Horoscop
Numerele îngerilor pentru fiecare zodie în parte în luna februarie. Ce spun astrele
Nativii vor fi ghidați de astre și în a doua lună a anului. Află care sunt numerele îngerilor pentru fiecare zodie în parte în luna februarie. Anul 2025 este înaintea noastră, astfel că planurile...
4
îndrăgostiți care stau îmbrățișați și se iubesc într-o zi însorită
Horoscop
3 zodii care se căsătoresc cu cei mai buni prieteni. Ce spun astrele
Te-ai întrebat vreodată de ce unele cupluri se înțeleg atât de bine? Vezi care sunt cele 3 zodii care se căsătoresc cu cei mai buni prieteni și află motivul. Conexiunile ascunse între parteneri pot...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și reprezintă una dintre acele zodii care sunt de încredere
Horoscop
3 zodii care sunt de încredere. Nativii pe care te poți baza în orice situație
Acestea sunt cele 3 zodii care sunt de încredere. Astrologii susțin că nativii aceștia sunt descurcăreți și te poți baza pe ei în orice situație. Încrederea este un lucru special, ca o îmbrățișare caldă...
PARTENERI
×