Reclamă

Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură

Pentru a-ți impresiona familia și prietenii cu un desert spectaculos și foarte gustos, îți oferim o rețetă de millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură.

Publicat: 28 ianuarie 2022, 7:07

Este un desert demn de un platou cu dulciuri festive ce va încânta atât gusturile cât și privirile. Nu necesită multe ingrediente și nici gradul de complexitate al preparării nu este ridicat. Tot ce ai de făcut este să pregătești un aluat fraged și o cremă simplă, fără fierbere. Aluatul îl întinzi într-o foaie subțire pe care o decupezi în fâșii exact cât porțiile prăjiturii. Apoi coci fâșiile de aluat și pregătești rapid o cremă cu aromă de vanilie.

Poți opta pentru aluatul foietaj clasic, pe care îl găsești în comerț. Însă nu este deloc greu de preparat aluatul din rețeta noastră. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu un astfel de desert senzațional.

Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură – Ingrediente

Ingredientele necesare acestui desert minunat se împart în două categorii. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat fraged și ingrediente pentru cremă și decor.

Ingrediente pentru aluatul fraged:

  • 150 gr făină albă
  • 150 gr pesmet de biscuiți
  • 50 gr zahăr pudră
  • 2 ouă de mărime medie
  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • coaja răzuită de la o lămâie bio
  • 1 praf de sare
Reclamă

Ingrediente pentru crema de vanilie și decor:

  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • sucul de la 1/2 lămâie

Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură – Mod de preparare

Reclamă

Începe cu prepararea aluatului fraged pe care îl lași 30 de minute la relaxat, înainte de coacere. Între timp, prepari și crema de vanilie.

Cum prepari aluatul fraged

Pe o planșetă de lucru trece făina prin sită și adaugă peste ea pesmetul de biscuiți. Dacă nu ai acest pesmet de biscuiți îl poți pregăti rapid măcinând 150 gr de biscuiți digestivi cu ajutorul robotului de bucătărie.

Adaugă zahărul pudră, sarea, cele două ouă și untul rece, tăiat în bucăți mai mici. Frământă cu mâinile toate aceste ingrediente până când obții un aluat omogen și ușor nisipos, precum aluatul pentru tarte. Împachetează aluatul în folie de prospețime și lasă-l la relaxat 30 de minute, la loc răcoros.

După acest interval de relaxare, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde aluatul într-o foaie de dimensiunile celei mai mari tăvi de cuptor pe care o deții. Decupează cu lama unui cuțit fâșii dreptunghiulare din aluat, atât cât dorești să fie de mari porțiile de prăjitură. Aranjează aceste fâșii de aluat în tava de copt tapetată cu hârtie, la mici distanțe unele față de altele. Coace fâșiile de aluat pentru 5-6 minute la 200 de grade Celsius.

Poți coace câte două tăvi cu aluat, folosind funcția de ventilație a cuptorului.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Pasul de coacere foi de aluat pentru millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură
Se pot coace două tăvi cu foi de aluat, folosind funcția de ventilație a cuptorului / Profimedia Images

Cum prepari crema pentru millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură

Pune mascarponele într-un bol. Adaugă zahărul pudră și sucul de lămâie și amestecă intens până când ajungi la o compoziție cremoasă. Adaugă un praf de sare pentru accentuarea gustului și crema este gata.

Pune crema de vanilie într-un săculeț de decorat prăjituri și torturi, cu dui simplu la capăt. Pe fiecare fâșie de aluat, răcită, creează mici grămăjoare din cremă. Adaugă printre acestea câteva bucăți de zmeură. Suprapune grupuri de câte trei fâșii de aluat decorate în acest fel.

Pasul de asamblare a prăjiturilor millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură
Prăjiturile se asamblează în trei straturi uniforme / Profimedia Images

Aranjează prăjiturile frumos pe un platou dreptunghiular. Te vei bucura de o armonie de gusturi și culori într-un desert simplu și rapid de preparat.

Și dacă adori prăjiturile cu multe straturi, îți mai oferim și rețeta celui mai îndrăgit desert din bucătăria germană, rețeta de cremșnit cu cremă de vanilie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată frumoasă brunetă îmbrăcată cu o rochie roșie lungă se află pe gheață
Horoscop
Zodii ghinioniste în ziua de 25 mai 2022. Trei nativi se vor confrunta cu probleme
Cele trei zodii ghinioniste în ziua de 25 mai 2022 sunt Taurii, Gemenii și Fecioarele. Acești nativi vor avea parte de momente decisive la locul de muncă, dar și de critici din partea celor...
2
Angelina o ține în brațe pe Vivienne, la balconul unei camere, pe când fata era mică
Divertisment
Vivienne Jolie-Pitt seamănă perfect cu sora sa, Shiloh. Diferența de vârstă dintre cele două este de 2 ani
Vivienne Jolie-Pitt seamănă perfect cu sora sa, Shiloh. Vivienne și fratele ei geamăn, Knox, au fost fotografiați recent în timp ce își cumpărau înghețată în Los Angeles. Actrița a încercat mereu să-și țină copiii...
3
Două pahare și o sticlă cu socată, alături de o lămâie feliată și flori de soc
Rețete
Socată. Băutură răcoritoare tradițională românească
Luna mai este luna florilor, iar florile de soc se numără printre ele, fiind considerate unele dintre cele mai aromate. Nu ezita să profiți de proprietățile acestora, incluzându-le și în preparatele culinare. Începe cu...
4
O femeie care spală la chiuvetă o pensulă de machiaj
Sănătate
5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta. Ce nu e recomandat să faci
Igiena ta are foarte mult de-a face cu sănătatea și bunăstarea. Dacă nu știi deja, igiena precară te poate răni în mai multe feluri. Iată o listă cu 5 obiceiuri care dezvăluie multe despre...
5
Porție de cheesecake cu căpșuni pe o farfurie albă
Rețete
Cheesecake cu jeleu de căpșuni, fără coacere
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fără coacere, îți oferim o rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni, delicios și spectaculos. Deserturile sub formă de cheesecake sunt printre cele mai îndrăgite și...
PARTENERI
×