Este un desert demn de un platou cu dulciuri festive ce va încânta atât gusturile cât și privirile. Nu necesită multe ingrediente și nici gradul de complexitate al preparării nu este ridicat. Tot ce ai de făcut este să pregătești un aluat fraged și o cremă simplă, fără fierbere. Aluatul îl întinzi într-o foaie subțire pe care o decupezi în fâșii exact cât porțiile prăjiturii. Apoi coci fâșiile de aluat și pregătești rapid o cremă cu aromă de vanilie.
Poți opta pentru aluatul foietaj clasic, pe care îl găsești în comerț. Însă nu este deloc greu de preparat aluatul din rețeta noastră. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu un astfel de desert senzațional.
Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură – Ingrediente
Ingredientele necesare acestui desert minunat se împart în două categorii. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat fraged și ingrediente pentru cremă și decor.
Ingrediente pentru aluatul fraged:
- 150 gr făină albă
- 150 gr pesmet de biscuiți
- 50 gr zahăr pudră
- 2 ouă de mărime medie
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- coaja răzuită de la o lămâie bio
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru crema de vanilie și decor:
- 500 gr mascarpone
- 200 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 1 praf de sare
- sucul de la 1/2 lămâie