Reclamă

Prăjitura Krantz. Un desert spectaculos cu nuci caramelizate

Dacă ți-ai propus să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert absolut delicios și spectaculos, prăjitura Krantz poate fi alegerea ideală. Este o prăjitură divină, ce combină straturi alternative de blaturi din bezea cu nucă și cremă delicioasă de gălbenușuri, dar și nuci caramelizate și sfărâmate. Are un aspect spectaculos de la kranțul de nuci cu zahăr ars, ce se răsfață peste crema de gălbenușuri frumos colorată.

Publicat: 25 august 2021, 7:12 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:12

Chiar dacă rețeta pare puțin complicată, cu listă mare de ingrediente și mod de preparare laborios, rezultatul final merită orice efort.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un desert spectaculos și delicios, cu nuci caramelizate.

Prăjitura Krantz – Ingrediente

Prăjitura este compusă din trei elemente pentru care ai nevoie de listă separată de ingrediente: blaturi din albușuri cu nuci, cremă de gălbenușuri cu lămâie și krantzul propriu-zis din nuci caramelizate.

Ingrediente pentru 3 blaturi cu dimensiuni de 23/36 cm:

  • 10 albușuri de ouă medii
  • 200 gr zahăr
  • 300 gr nucă măcinată
  • 100 gr făină
  • un praf sare
  • 1 păstaie de vanilie, sau 1 linguriță extract
  • sucul de la 1/2 lămâie
Reclamă

Ingrediente pentru crema de gălbenușuri:

  • 10 gălbenușuri
  • 200 gr zahăr
  • un praf sare
  • 2 linguri de lapte
  • sucul și coaja de la o lămâie
  • 400 gr unt cu 82 % grăsime
  • 30 gr zahăr pudră, vanilinat

Ingrediente pentru krantz:

Reclamă
  • 100 gr zahăr
  • 100 gr miez de nucă

Prăjitura Krantz – Mod de preparare

Înainte de a începe procesul de preparare al rețetei de desert spectaculos cu nuci caramelizate, separă albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și lasă-le la temperatura camerei cel puțin 10 minute. Acest procedeu ajută la reușita blaturilor de prăjitură.

Cum prepari blaturile din albușuri cu nuci

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Mixează albușurile până devin cristaline. Adaugă zahărul treptat, alternâmd cu sucul de lămâie și mixează în continuare, până obții o bezea fermă. Scoate mixerul și folosește o spatulă de silicon.

Măcină nuca foarte fin și încorporeaz-o treptat în bezeaua fermă. Amestecă compoziția cu mișcări circulare, de jos în sus, pentru a se menține aerată. Adaugă vanilia și făina, lingură cu lingură, amestecând cu aceleași mișcări circulare.

Împarte compoziția în trei părți egale. Întinde pe rând fiecare parte în tava tapetată cu hârtie de copt. Coace separat cele trei blaturi pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius. Între timp, ocupă-te de restul elementelor care compun prăjitura.

Cum prepari crema de gălbenușuri pentru prăjitura Krantz

Scoate untul de la rece și lasă-l la temperatura camerei până când fierbi compoziția de gălbenușuri.

Amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul, până când devin spumoase. Adaugă și 2 linguri de lapte, apoi fierbe crema la bain-marie, amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă. Acoperă crema, direct la contact, cu folie de prospețime și las-o la răcit. Când este complet răcită, mixează untul moale cu zahărul vanilat și încorporează-l în crema răcită, adăugând și sucul de lămâie. Omogenizează bine crema de gălbenușuri și las-o la rece până când ai toate preparatele gata pentru asamblarea prăjiturii.

Cum pregătești nucile caramelizate

Așază pe masa de lucru o foaie mai mare din hârtie de copt. Pune zahărul într-un vas, pe foc și amestecă continuu, pentru a nu se arde. Când zahărul este diluat complet, adaugă miezul de nuci și amestecă-l bine cu zahărul ars.

Întinde imediat nucile caramelizate pe hârtia de copt, cât mai răsfirate. Lasă-le să se răcească bine, apoi le macini mai grosier, cu aparatul de măcinat nuci sau cu cel pentru cafea.

Cum asamblezi prăjitura Krantz

Împarte crema în trei părți egale și întinde-o între cele trei blaturi de albușuri cu nucă, dar și deasupra lor. Peste cremă, presără krantzul măcinat, dar păstrează o cantitate generoasă și pentru partea de sus a prăjiturii.

Pune prăjitura la rece pentru aproximativ 2 ore, înainte de a o porționa. În acest fel, blaturile se vor hidrata ușor de la umiditatea cremei și vei putea porționa mai ușor prăjitura.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×