Reclamă

Cremșnit cu cremă de vanilie. Rețeta celui mai cremos desert

Dacă ești în pană de idei pentru ce desert să mai prepari la final de săptămână, îți recomandăm rețeta celui mai cremos desert și anume: rețeta de Cremșnit cu cremă de vanilie.

Publicat: 30 iulie 2021, 7:40 / Actualizat: 30 iulie 2021, 12:59

Prajitura se mai întâlnește și sub denumirile: Krémes, Cremes, Crempita, Kremschnitte, Cremeschnitte și este compusă din foi de aluat foietaj umplute cu cremă de vanilie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este o rețetă ce își are originile în Germania, fiind preluată și adaptată de multe dintre bucătăriile lumii. Aluatul se poate prepara și în casă, dar se găsesc și în comerț pachete cu foi de aluat pentru cremșnit. Îți prezentăm mai jos rețeta completă cu aluat preparat în casă și crema de vanilie delicioasă.

Prăjitura Cremșnit cu cremă de vanilie – Ingrediente

Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare decât la o rețetă clasică de prăjitură, sunt ingrediente simple, pe care le ai în frigider și cămară. Prepararea acestei rețete este destul de simplă, totuși necesită toată atenția și grija ta. Este un mod perfect de a-i surprinde pe cei dragi cu un desert delicios și răcoritor.

Ingrediente pentru aluat de cremșnit ( 3 foi de 20/20 cm):

  • 250 gr făină + puțină pentru masa de lucru
  • 2 gălbenușuri
  • 30 gr iaurt cremos
  • 100 gr unt cu 82% grăsime
  • 1 lingură oțet
  • 1 praf de sare
  • Pentru uns aluatul:
  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • 150 gr făină
Reclamă

Ingrediente pentru cremă de vanilie:

  • 1 l lapte
  • 100 gr zahăr
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 gr făină
  • un praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor

Rețetă de Cremșnit cu cremă de vanilie – Mod de preparare

Reclamă

Prăjitura Cremes se compune din două elemente care se pregătesc separat: foi de aluat foietaj și cremă de vanilie. După ce acestea sunt pregătite se poate trece la asanmblarea prăjiturii delicioase.

Cum se prepară foile de alaut foietaj pentru Cremșnit

Începi prin a pune într-un vas, sau în bolul mixerului, gălbenușurile, untul moale, ținut la temperatura camerei, sarea, iaurtul și oțetul.

Amestecă bine toate ingredientele până la omogenizare. Încorporează făina în compoziție, pe care o adaugi treptat. Frământă un aluat ușor ferm, dar nelipicios.

Lasă aluatul deoparte și pregătește compoziția pentru a unge foile de aluat. Amestecă untul moale, ținut la temperatura camerei, cu făina.

Presară puțină făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie subțire, cu ajutorul sucitorului de aluaturi.

Peste foaia de aluat întinde 2/3 din compoziția de unt cu făină. Întinde-o în strat cât mai uniform. Împăturește aluatul în trei. Treci ușor cu sucitorul de aluaturi peste aluatul împăturit bine. Întinde deasupra aluatului restul de compoziție și din nou îl împachetezi în trei.

Transferă aluatul pentru foi de cremșnit cu cremă de vanilie pe un platou, acoperă-l cu folie de prospețime și pune-l la rece pentru o oră.

După acest interval, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul din frigider și taie-l în trei părți, aproximativ egale.

Întinde prima parte de aluat pe dosul tăvii unsă cu puțin unt sau ulei și pudrată cu făină. Decupează marginile inestetice și dă-le deoparte. Coace foaia de aluat la 180 de grade, pentru 3-5 minute. Procedează în același fel și cu celelalte foi de aluat, apoi coci și decupajele. Acestea vor folosi la decor.

Cât timp aluatul se odihnește la rece poți să pregătești crema pentru umplut foile de aluat.

Cum prepari crema de vanilie pentru prăjitura Cremșnit

Amestecă făina cu puțin lapte rece. Restul de lapte îl fierbi cu un praf de sare și zahărul tos, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi făina amestecată cu laptele rece. Fierbe crema amestecând continuu până ce aceasta se îngroașă ca o budincă.

Acoperă crema cu o folie alimentară și las-o așa până se răcește complet. Când crema s-a răcit, mixează untul cu zahărul vanilinat până devine spumos. Încorporează-l în crema răcită și apoi mixează crema pentru a-i conferi cremozitatea necesară.

Întinde crema de vanilie între foile de aluat coapte și răcite. Întinde și deasupra ultimei foi un strat subțire de cremă. Presară peste aceasta decupajele de aluat coapte și sfărâmate.

Acoperă prăjitura Cremșnit cu cremă de vanilie cu hârtie de copt și o dai la rece pentru câteva ore, sau de pe o zi pe alta pentru a se frăgezi foile și a se porționa frumos.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×