Reclamă

Spirale cu șuncă și cașcaval. Un aperitiv simplu și gustos

Dacă îți plac gustările pe bază de aluat foietaj, îți oferim o rețetă simplă și delicioasă de spirale cu șuncă și cașcaval. Ai nevoie doar de câteva ingrediente principale, pentru un astfel de preparat. Restul sunt condimente pe care le poți adăuga după propriul gust.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 25 ianuarie 2024, 5:36 / Actualizat: 25 ianuarie 2024, 12:11

Ingredientele sunt dintre cele mai comune rețetelor de gustări și foarte accesibile. Aluatul foietaj îl poți procura cu ușurință din orice magazin alimentar. Pentru umplutură poți folosi șuncă presată sau șuncă crud-uscată și cașcavalul preferat. De asemeni, condimentele le poți adăuga după propriul gust. Iar, opțional, un sos pentru uns aluatul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru atunci când ai mai mult timp de stat prin bucătărie, îți oferim și o rețetă de aluat foietaj preparat în casă. Iar în continuare vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari preparării spiralelor din aluat foietaj cu șuncă și cașcaval.

Spirale cu șuncă și cașcaval – Ingrediente

  • 400 gr aluat foietaj congelat
  • 350 gr șuncă presată
  • 250 gr cașcaval
  • 2 linguri cu muștar
  • 2 linguri cu ketchup
  • semințe de chimen
  • semințe de susan alb și negru
  • oregano uscat
  • 1 ou pentru uns aluatul.
Reclamă

Rețeta spiralelor cu șuncă și cașcaval – Mod de preparare

Mai întâi vei scoate aluatul foietaj de la congelator și îl lași la decongelat, la temperatura camerei. Între timp, vei aduce pe masa de lucru și celelalte ingrediente.

Și pentru că aluatul se va decongela într-un timp relativ scurt, poți porni și cuptorul, setându-i temperatura la 200 de grade Celsius.

Pregătește și tava mare a cuptorului în care așezi hârtie de copt.

Descoperă și 3 rețete din aluat congelat pe care să le încerci când nu știi ce să mai gătești.

Reclamă

Cum prepari spirale cu șuncă și cașcaval

Când aluatul s-a decongelat, despachetează-l și întinde-l pe folia cu care a fost împachetat. Nu îl lăsa foarte mult la decongelat pentru că se va înmuia. Lasă-l doar atât cât să se poată despacheta și întinde ușor. Aplatizează ușor foaia de aluat cu ajutorul sucitorului de aluaturi. Nu întinde foaia în exces, doar aplatizeaz-o puțin. Cu ajutorul unei pensule de patiserie unge cu muștar jumătate din foaia de aluat. Peste stratul de muștar adaugă felii subțiri de șuncă.

Peste feliile de șuncă presară cașcaval răzuit. Îndoaie jumătatea de aluat liberă peste cea cu ingredientele adăugate și preseaz-o ușor cu sucitorul. Apoi, cu ajutorul unui cuțit de porționat pizza secționează fâșii de 2 cm grosime din pachetul de aluat umplut. Răsucește ușor fâșiile, oferindu-le forme de spirale. Lipește-le capetele prin presare și așază-le în tava pregătită, la distanțe de 1 cm unele față de celelalte.

Poți folosi ketchup în loc de muștar sau poți prepara o parte din spirale cu ketchup și o parte cu muștar. Unge-le cu ou bătut și presară semințe sau condimente peste ele. Vor avea un aspect mai plăcut, dar și gust aromat. Poți opta pentru semințe de chimen, de susan alb sau negru și oregano uscat.

Spirale din aluat foietaj cu șuncă și cașcaval, înainte de coacere
Spiralele se coc pentru maxim 20 de minute, la 200 de grade Celsius / Shutterstock

Introdu tava în cuptor și coace delicioasele spirale cu șuncă și cașcaval pentru 15-20 de minute, la 200 de grade Celsius. Le poți servi ușor calde sau reci, simple sau cu diferite sosuri dulci sau picante.

Spirale cu șuncă și cașcaval pe hârtie de copt, alături de roșii cherry și un bol cu condimente
Spiralele sunt delicioase servite calde sau reci, simple sau cu diferite sosuri / Shutterstock

Tot din categoria rețetelor de gustări având ca bază aluatul foietaj, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de pateuri cu brânză sărată și mărar.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×