Reclamă

Pateuri cu brânză sărată și mărar. Rețetă simplă și rapidă

Dacă te întrebi ce poți să mai prepari simplu și rapid pentru gustările zilnice, îți oferim o rețetă de pateuri cu brânză sărată și mărar.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 9 ianuarie 2023, 6:32 / Actualizat: 25 ianuarie 2023, 10:39

Nu ai nevoie nici de ingrediente multe nici de timp îndelungat pentru a prepara pateurile. Poți folosi aluat foietaj din comerț, pe care îl găsești în toate magazinele alimentare. Însă, dacă ai timp și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți prepara aluatul acasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici rețeta clasică pentru aluat foietaj preparat în casă. Este rețeta aluatului franțuzesc pe care îl poți folosi și la rețeta de croissante. Același aluat îl poți folosi și la rețete de plăcinte, de ștrudele sau diferite aperitive. Poți prepara o cantitate mai mare de aluat și congelezi din el pentru a-l folosi mai târziu. Îți oferim în continuare rețeta pateurilor delicioase cu brânză și mărar, pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu ele.

Pateuri cu brânză sărată și mărar – Ingrediente

  • 400 gr de aluat foietaj
  • 200 gr brânză sărată
  • 75 gr cremă de brânză sau smântână acră
  • 1 legătură de mărar verde.

Rețeta pateurilor cu brânză și mărar – Mod de preparare

Tot ce ai de făcut pentru a prepara aceste delicioase gustări, este să amesteci brânzeturile cu mărarul și să formezi pateurile.

Reclamă

Dacă optezi pentru aluatul foietaj congelat, lasă-l să se decongeleze pe masa din bucătărie. Nu este necesar să se decongeleze definitiv ci doar atât cât să poată și despachetat și întins într-o foaie mai subțire.

În timp ce aluatul foietaj se decongelează, poți pregăti umplutura. Pune brânza sărată într-un bol și strivește-o bine cu furculița.

Adaugă crema de brânză și mărarul verde, tocat fin. Amestecă bine ingredientele până când obții o compoziție omogenă.

Reclamă

Cum formezi și coci delicioasele pateuri cu brânză sărată și mărar

Înainte de a începe să formezi pateurile pornește cuptorul la 220 de grade Celsius.

Când aluatul foietaj este decongelat întinde-l pe masa de lucru și trece ușor cu sucitorul de aluaturi peste el. Nu îl întinde în exces, ci doar puțin pentru a-l uniformiza. Cu un cuțit, sau un decupator de pizza secționează foaia de aluat în forme pătrate cu latura de aproximativ 9-10 cm.

Ia câte o linguriță din compoziția de brânză cu mărar și pune peste fiecare pătrat de aluat.

Aluat foietaj secționat în forme pătrate cu umplutură de brânză și mărar
Pe fiecare pătrat de aluat se pune câte o linguriță din amestecul de brânză cu mărar / Rețetefeldefel.ro

Cu o pensulă, umezește ușor marginile pătratelor cu apă. Îndoaie pătratele de aluat pe jumătate, peste cremă, unind colțurile și marginile laturilor. Cu o furculiță presează marginile unite pentru a se lipi. Astfel pateurile nu se vor desface în timpul coacerii.

Pateurile formate și așezate în tava de copt
Pentru a nu se desface pateurile în timpul coacerii, marginile aluatului se presează cu o furculiță / Rețetefeldefel.ro

Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului și transferă pateurile cu brânză în tavă. Așază-le la distanțe de aproximativ 2 cm pentru a le lăsa loc să se dezvolte.

Pune tava în cuptor și coace delicioasele pateuri cu brânză sărată și mărar pentru 15-20 de minute la 220 de grade Celsius. Pateurile se vor rumeni frumos la exterior și aluatul va deveni crocant.

Sunt delicioase savurate calde, alături de un pahar cu lapte sau unul cu iaurt.

Opțional, înainte de coacere poți unge pateurile cu ou și presăra peste ele diferite semințe sau condimente.

Iar dacă îți plac astfel de gustări rapide pe bază de brânză, pentru data viitoare îți recomandăm să prepari o rețetă de clătite aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
2
O femeie frumoasă cu ochii căprui și părul brunet pentru a ilustra ce culori de păr întineresc
Frumusețe
Culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Ce spun specialiștii în beauty
Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Alegerea celei mai bune culori de păr pentru ochii căprui poate fi o provocare. Există...
3
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
4
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie în bol alb cu furculiță
Rețete
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Pentru o masă de prânz simplă, dar delicioasă sau chiar pentru cină, merită preparată o salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie. Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când timpul...
5
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și aplică unul dintre trucurile simple de frumusețe pentru femeiele care au peste 40 de ani
Frumusețe
Trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Sfaturi de la specialiștii în beauty
Frumusețea nu are vârstă. Specialiști în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Iată cum poți să-ți evidențiezi...
PARTENERI
×