Reclamă

Pateuri cu brânză sărată și mărar. Rețetă simplă și rapidă

Dacă te întrebi ce poți să mai prepari simplu și rapid pentru gustările zilnice, îți oferim o rețetă de pateuri cu brânză sărată și mărar.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 9 ianuarie 2023, 6:32 / Actualizat: 25 ianuarie 2023, 10:39

Nu ai nevoie nici de ingrediente multe nici de timp îndelungat pentru a prepara pateurile. Poți folosi aluat foietaj din comerț, pe care îl găsești în toate magazinele alimentare. Însă, dacă ai timp și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți prepara aluatul acasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici rețeta clasică pentru aluat foietaj preparat în casă. Este rețeta aluatului franțuzesc pe care îl poți folosi și la rețeta de croissante. Același aluat îl poți folosi și la rețete de plăcinte, de ștrudele sau diferite aperitive. Poți prepara o cantitate mai mare de aluat și congelezi din el pentru a-l folosi mai târziu. Îți oferim în continuare rețeta pateurilor delicioase cu brânză și mărar, pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu ele.

Pateuri cu brânză sărată și mărar – Ingrediente

  • 400 gr de aluat foietaj
  • 200 gr brânză sărată
  • 75 gr cremă de brânză sau smântână acră
  • 1 legătură de mărar verde.

Rețeta pateurilor cu brânză și mărar – Mod de preparare

Tot ce ai de făcut pentru a prepara aceste delicioase gustări, este să amesteci brânzeturile cu mărarul și să formezi pateurile.

Reclamă

Dacă optezi pentru aluatul foietaj congelat, lasă-l să se decongeleze pe masa din bucătărie. Nu este necesar să se decongeleze definitiv ci doar atât cât să poată și despachetat și întins într-o foaie mai subțire.

În timp ce aluatul foietaj se decongelează, poți pregăti umplutura. Pune brânza sărată într-un bol și strivește-o bine cu furculița.

Adaugă crema de brânză și mărarul verde, tocat fin. Amestecă bine ingredientele până când obții o compoziție omogenă.

Reclamă

Cum formezi și coci delicioasele pateuri cu brânză sărată și mărar

Înainte de a începe să formezi pateurile pornește cuptorul la 220 de grade Celsius.

Când aluatul foietaj este decongelat întinde-l pe masa de lucru și trece ușor cu sucitorul de aluaturi peste el. Nu îl întinde în exces, ci doar puțin pentru a-l uniformiza. Cu un cuțit, sau un decupator de pizza secționează foaia de aluat în forme pătrate cu latura de aproximativ 9-10 cm.

Ia câte o linguriță din compoziția de brânză cu mărar și pune peste fiecare pătrat de aluat.

Aluat foietaj secționat în forme pătrate cu umplutură de brânză și mărar
Pe fiecare pătrat de aluat se pune câte o linguriță din amestecul de brânză cu mărar / Rețetefeldefel.ro

Cu o pensulă, umezește ușor marginile pătratelor cu apă. Îndoaie pătratele de aluat pe jumătate, peste cremă, unind colțurile și marginile laturilor. Cu o furculiță presează marginile unite pentru a se lipi. Astfel pateurile nu se vor desface în timpul coacerii.

Pateurile formate și așezate în tava de copt
Pentru a nu se desface pateurile în timpul coacerii, marginile aluatului se presează cu o furculiță / Rețetefeldefel.ro

Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului și transferă pateurile cu brânză în tavă. Așază-le la distanțe de aproximativ 2 cm pentru a le lăsa loc să se dezvolte.

Pune tava în cuptor și coace delicioasele pateuri cu brânză sărată și mărar pentru 15-20 de minute la 220 de grade Celsius. Pateurile se vor rumeni frumos la exterior și aluatul va deveni crocant.

Sunt delicioase savurate calde, alături de un pahar cu lapte sau unul cu iaurt.

Opțional, înainte de coacere poți unge pateurile cu ou și presăra peste ele diferite semințe sau condimente.

Iar dacă îți plac astfel de gustări rapide pe bază de brânză, pentru data viitoare îți recomandăm să prepari o rețetă de clătite aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×