Reclamă

Pateuri cu brânză sărată și mărar. Rețetă simplă și rapidă

Dacă te întrebi ce poți să mai prepari simplu și rapid pentru gustările zilnice, îți oferim o rețetă de pateuri cu brânză sărată și mărar.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 9 ianuarie 2023, 6:32 / Actualizat: 25 ianuarie 2023, 10:39

Nu ai nevoie nici de ingrediente multe nici de timp îndelungat pentru a prepara pateurile. Poți folosi aluat foietaj din comerț, pe care îl găsești în toate magazinele alimentare. Însă, dacă ai timp și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți prepara aluatul acasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici rețeta clasică pentru aluat foietaj preparat în casă. Este rețeta aluatului franțuzesc pe care îl poți folosi și la rețeta de croissante. Același aluat îl poți folosi și la rețete de plăcinte, de ștrudele sau diferite aperitive. Poți prepara o cantitate mai mare de aluat și congelezi din el pentru a-l folosi mai târziu. Îți oferim în continuare rețeta pateurilor delicioase cu brânză și mărar, pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu ele.

Pateuri cu brânză sărată și mărar – Ingrediente

  • 400 gr de aluat foietaj
  • 200 gr brânză sărată
  • 75 gr cremă de brânză sau smântână acră
  • 1 legătură de mărar verde.

Rețeta pateurilor cu brânză și mărar – Mod de preparare

Tot ce ai de făcut pentru a prepara aceste delicioase gustări, este să amesteci brânzeturile cu mărarul și să formezi pateurile.

Reclamă

Dacă optezi pentru aluatul foietaj congelat, lasă-l să se decongeleze pe masa din bucătărie. Nu este necesar să se decongeleze definitiv ci doar atât cât să poată și despachetat și întins într-o foaie mai subțire.

În timp ce aluatul foietaj se decongelează, poți pregăti umplutura. Pune brânza sărată într-un bol și strivește-o bine cu furculița.

Adaugă crema de brânză și mărarul verde, tocat fin. Amestecă bine ingredientele până când obții o compoziție omogenă.

Reclamă

Cum formezi și coci delicioasele pateuri cu brânză sărată și mărar

Înainte de a începe să formezi pateurile pornește cuptorul la 220 de grade Celsius.

Când aluatul foietaj este decongelat întinde-l pe masa de lucru și trece ușor cu sucitorul de aluaturi peste el. Nu îl întinde în exces, ci doar puțin pentru a-l uniformiza. Cu un cuțit, sau un decupator de pizza secționează foaia de aluat în forme pătrate cu latura de aproximativ 9-10 cm.

Ia câte o linguriță din compoziția de brânză cu mărar și pune peste fiecare pătrat de aluat.

Aluat foietaj secționat în forme pătrate cu umplutură de brânză și mărar
Pe fiecare pătrat de aluat se pune câte o linguriță din amestecul de brânză cu mărar / Rețetefeldefel.ro

Cu o pensulă, umezește ușor marginile pătratelor cu apă. Îndoaie pătratele de aluat pe jumătate, peste cremă, unind colțurile și marginile laturilor. Cu o furculiță presează marginile unite pentru a se lipi. Astfel pateurile nu se vor desface în timpul coacerii.

Pateurile formate și așezate în tava de copt
Pentru a nu se desface pateurile în timpul coacerii, marginile aluatului se presează cu o furculiță / Rețetefeldefel.ro

Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului și transferă pateurile cu brânză în tavă. Așază-le la distanțe de aproximativ 2 cm pentru a le lăsa loc să se dezvolte.

Pune tava în cuptor și coace delicioasele pateuri cu brânză sărată și mărar pentru 15-20 de minute la 220 de grade Celsius. Pateurile se vor rumeni frumos la exterior și aluatul va deveni crocant.

Sunt delicioase savurate calde, alături de un pahar cu lapte sau unul cu iaurt.

Opțional, înainte de coacere poți unge pateurile cu ou și presăra peste ele diferite semințe sau condimente.

Iar dacă îți plac astfel de gustări rapide pe bază de brânză, pentru data viitoare îți recomandăm să prepari o rețetă de clătite aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mariah Carey, într-o rochie aurie, lungă
Divertisment
Cum s-au îmbrăcat vedetele pentru covorul roșu American Music Awards 2024. Aniversarea cu numărul 50 a fost un adevărat spectacol
Desfășurate în Los Angeles, premiile anuale sărbătoresc impactul semnificativ al muzicii asupra culturii pop. Vezi cum s-au îmbrăcat vedetele pentru covorul roșu American Music Awards 2024. Mariah Carey, cântăreața britanică Raye și grupul de...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă pe o creangă în pădure
Horoscop
Două semne zodiacale încheie un capitol important în octombrie 2024. Cine sunt nativii care lasă trecutul în spate
Două semne zodiacale încheie un capitol important în octombrie 2024. Acești nativi lasă trecutul în spate și privesc cu mult mai mult optimism asupra viitorului. Este o perioadă minunată pentru zodiile care își doresc...
3
Sufleu de brânză dulce în bol alb, glazurat cu sos, cu o linguriță și un bol cu sos alături
Rețete
Sufleu de brânză dulce. Rețeta unui desert fin, pufos și aromat
Dacă ești în căutarea unui desert delicios și aromat, dar simplu și ușor de preparat, încearcă rețeta de sufleu de brânză dulce. Te vei bucura de un desert fin, pufos și aromat, cu o...
4
Dulceață de gutui rase în bol și în borcan, alături de gutui proaspete
Rețete
Dulceață de gutui rase, cu gust aromat și textură cremoasă
S-au copt gutuile, vrei să le conservi aroma pentru mai târziu și ești în căutare de rețete savuroase? Încearcă să prepari dulceață de gutui rase, o delicioasă rețetă tradițională românească, specifică toamnei, când gutuile...
5
Felii de pâine unse și presărate cu verdeață
Sănătate
Cele mai bune alternative la pâine. Îți pot îmbunătăți sănătatea
Pâinea este un produs alimentar de bază în meniul zilnic al unui om. Cu toate acestea, cum preocupările pentru sănătate sunt din ce în ce mai multe, ai mai jos cele mai bune alternative...
PARTENERI
×