Reclamă

Pateuri cu brânză sărată și mărar. Rețetă simplă și rapidă

Dacă te întrebi ce poți să mai prepari simplu și rapid pentru gustările zilnice, îți oferim o rețetă de pateuri cu brânză sărată și mărar.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 9 ianuarie 2023, 6:32 / Actualizat: 25 ianuarie 2023, 10:39

Nu ai nevoie nici de ingrediente multe nici de timp îndelungat pentru a prepara pateurile. Poți folosi aluat foietaj din comerț, pe care îl găsești în toate magazinele alimentare. Însă, dacă ai timp și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți prepara aluatul acasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici rețeta clasică pentru aluat foietaj preparat în casă. Este rețeta aluatului franțuzesc pe care îl poți folosi și la rețeta de croissante. Același aluat îl poți folosi și la rețete de plăcinte, de ștrudele sau diferite aperitive. Poți prepara o cantitate mai mare de aluat și congelezi din el pentru a-l folosi mai târziu. Îți oferim în continuare rețeta pateurilor delicioase cu brânză și mărar, pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu ele.

Pateuri cu brânză sărată și mărar – Ingrediente

  • 400 gr de aluat foietaj
  • 200 gr brânză sărată
  • 75 gr cremă de brânză sau smântână acră
  • 1 legătură de mărar verde.

Rețeta pateurilor cu brânză și mărar – Mod de preparare

Tot ce ai de făcut pentru a prepara aceste delicioase gustări, este să amesteci brânzeturile cu mărarul și să formezi pateurile.

Reclamă

Dacă optezi pentru aluatul foietaj congelat, lasă-l să se decongeleze pe masa din bucătărie. Nu este necesar să se decongeleze definitiv ci doar atât cât să poată și despachetat și întins într-o foaie mai subțire.

În timp ce aluatul foietaj se decongelează, poți pregăti umplutura. Pune brânza sărată într-un bol și strivește-o bine cu furculița.

Adaugă crema de brânză și mărarul verde, tocat fin. Amestecă bine ingredientele până când obții o compoziție omogenă.

Reclamă

Cum formezi și coci delicioasele pateuri cu brânză sărată și mărar

Înainte de a începe să formezi pateurile pornește cuptorul la 220 de grade Celsius.

Când aluatul foietaj este decongelat întinde-l pe masa de lucru și trece ușor cu sucitorul de aluaturi peste el. Nu îl întinde în exces, ci doar puțin pentru a-l uniformiza. Cu un cuțit, sau un decupator de pizza secționează foaia de aluat în forme pătrate cu latura de aproximativ 9-10 cm.

Ia câte o linguriță din compoziția de brânză cu mărar și pune peste fiecare pătrat de aluat.

Aluat foietaj secționat în forme pătrate cu umplutură de brânză și mărar
Pe fiecare pătrat de aluat se pune câte o linguriță din amestecul de brânză cu mărar / Rețetefeldefel.ro

Cu o pensulă, umezește ușor marginile pătratelor cu apă. Îndoaie pătratele de aluat pe jumătate, peste cremă, unind colțurile și marginile laturilor. Cu o furculiță presează marginile unite pentru a se lipi. Astfel pateurile nu se vor desface în timpul coacerii.

Pateurile formate și așezate în tava de copt
Pentru a nu se desface pateurile în timpul coacerii, marginile aluatului se presează cu o furculiță / Rețetefeldefel.ro

Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului și transferă pateurile cu brânză în tavă. Așază-le la distanțe de aproximativ 2 cm pentru a le lăsa loc să se dezvolte.

Pune tava în cuptor și coace delicioasele pateuri cu brânză sărată și mărar pentru 15-20 de minute la 220 de grade Celsius. Pateurile se vor rumeni frumos la exterior și aluatul va deveni crocant.

Sunt delicioase savurate calde, alături de un pahar cu lapte sau unul cu iaurt.

Opțional, înainte de coacere poți unge pateurile cu ou și presăra peste ele diferite semințe sau condimente.

Iar dacă îți plac astfel de gustări rapide pe bază de brânză, pentru data viitoare îți recomandăm să prepari o rețetă de clătite aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
Un cuplu de îndrăgostiți care stau unul în brațele celuilalt și se privesc în ochi la apus
Horoscop
4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Nativii care iubesc cu sinceritate
Astrologii spun că există 4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Acești nativi iubesc cu sinceritate și nu își pun niciodată sentimentele pentru partener la îndoială. Ei sunt nativii care te vor face să...
PARTENERI
×