Reclamă

Tartă cu legume și brânză. Rețetă de tartă aperitiv

Pentru una dintre gustările zilei sau pentru platoul cu aperitivele al unei mese festive, îți recomandăm o rețetă de tartă cu legume și brânză. Este o rețetă de tartă aperitiv, simplă, dar gustoasă și aspectuoasă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 19 octombrie 2022, 5:32

Tartele aperitiv sunt perfecte pentru a-ți încânta familia sau musafirii cu gustări delicioase. Se prepară destul de ușor și poți folosi legumele preferate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți lăsa imaginația să zburde, creând aspecte deosebite din legume de diferite culori. Vei obține un spectacol de savoare și culoare pe un platou cu aperitive.

Aluatul tartei îl poți prepara în casă sau poți apela la aluaturile clasice din comerț. Noi îți oferim mai jos rețeta tartei cu aluat preparat în casă.

Tartă cu legume și brânză – Ingrediente

Tarta se compune din trei tipuri de ingrediente, toate simple și la îndemână. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat, pentru umplutura de brânză și decorul din legume.

Reclamă

Pentru aluat de tartă:

  • 100 gr unt cu 82% procent de grăsime
  • 200 gr făină
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de apă rece.

Pentru umplutura de brânză și legume:

  • 250 gr brânză telemea, sărată
  • 250 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 150 gr cremă de brânză
  • 150 gr smântână acră
  • 2 ouă de mărime medie
  • 1 ceapă roșie
  • 1 radei capia, roșu
  • 5-6 roșii cherry
  • 5-6 buchețele de broccoli
  • 4-5 frunze de busuioc verde
  • 1/4 linguriță cu oregano uscat.
Reclamă

Rețetă de tartă cu legume și brânză – Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului de tartă deoarece necesită un timp de relaxare la rece, înainte de a-l folosi.

Cum prepari aluat de tartă aperitiv

Într-un bol de frământare, trece făina prin sită și amestec-o cu un praf de sare. Scoate untul de la rece, taie-l în cuburi mai mici și adaugă-l în bol. Adaugă și oul. Cu ajutorul mixerului sau cu vârfurile degetelor, amestecă rapid toate ingredientele. Vei obține un aluat ușor sfărâmicios. Adaugă 1-2 linguri de apă rece pentru a potrivi textura aluatului.

Împachetează aluatul pentru tartă aperitiv în folie de prospețime și pune-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Între timp, ocupă-te de ingredientele pentru umplutura tartei sărate.

Într-un bol, amestecă cele trei tipuri de brânză cu smântâna și ouăle, până la omogenizare. Adaugă frunze de busuioc rupte și oregano uscat pentru te bucura de arome deosebite.

Curăță ceapa roșie și tai-o în rondele. Buchețelele de broccoli fierbe-le în apă cu sare pentru 5 minute. Taie roșiile cherry în jumătăți, iar ardeiul în rondele.

Cum montezi și coci delicioasa tartă cu legume și brânză

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul de la rece și întinde-l într-o foaie circulară, pe masa presărată cu făină. Unge cu puțin unt o formă de tartă cu diametrul de 30-32 cm. Așază aluatul în formă și modelează-l frumos și pe laterale. Cu o furculiță, înțeapă-l din loc în loc, la baza formei. Apoi întinde în interiorul lui compoziția de brânză. Așază legumele după propria inspirație și presează-le ușor în interiorul compoziției de brânză.

Apoi coace tarta pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească înainte de a o porționa, pentru a nu se deforma compoziția de brânză cu legume.

Și dacă îți plac tartele aperitiv, îți recomandăm pentru data viitoare o rețetă de quiche cu somon și praz, sub crustă din piure de cartofi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×