Tartele aperitiv sunt perfecte pentru a-ți încânta familia sau musafirii cu gustări delicioase. Se prepară destul de ușor și poți folosi legumele preferate.
Poți lăsa imaginația să zburde, creând aspecte deosebite din legume de diferite culori. Vei obține un spectacol de savoare și culoare pe un platou cu aperitive.
Aluatul tartei îl poți prepara în casă sau poți apela la aluaturile clasice din comerț. Noi îți oferim mai jos rețeta tartei cu aluat preparat în casă.
Tartă cu legume și brânză – Ingrediente
Tarta se compune din trei tipuri de ingrediente, toate simple și la îndemână. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat, pentru umplutura de brânză și decorul din legume.
Pentru aluat de tartă:
- 100 gr unt cu 82% procent de grăsime
- 200 gr făină
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 2 linguri de apă rece.
Pentru umplutura de brânză și legume:
- 250 gr brânză telemea, sărată
- 250 gr brânză proaspătă, de vaci
- 150 gr cremă de brânză
- 150 gr smântână acră
- 2 ouă de mărime medie
- 1 ceapă roșie
- 1 radei capia, roșu
- 5-6 roșii cherry
- 5-6 buchețele de broccoli
- 4-5 frunze de busuioc verde
- 1/4 linguriță cu oregano uscat.