Reclamă

Quiche cu spanac și brânză. Rețetă franțuzească de tartă sărată

Dacă te întrebi ce poți să mai gătești pentru una dintre mesele zilei, îți oferim o rețetă franțuzească de tartă sărată: Quiche cu spanac și brânză.

Publicat: 11 noiembrie 2021, 7:47 / Actualizat: 10 ianuarie 2022, 16:14

Combinația dintre spanac și brânză este foarte gustoasă și potrivită tartelor sărate. Câteva ouă pentru consistență, dar și puțină smântână, oferă compoziției o textură cremoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această delicioasă rețetă.

Rețetă franțuzească de tartă sărată – Ingrediente

Pe lângă ingredientele amintite mai sus: spanac, brânză, ouă și smântână, mai ai nevoie și de un aluat pentru tartă, dar și de câteva condimente.

Ingrediente pentru aluat de quiche cu spanac și brânză:

  • 100 gr unt cu 82% procent de grăsime
  • 200 gr făină
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de apă rece
Reclamă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 350 gr frunze de spanac, proaspete
  • 1 lingură de ulei
  • 1 cățel de usturoi
  • 250 gr brânză telemea, sărată
  • 100 gr cașcaval răzuit
  • 200 gr smântână fermentată
  • 4 ouă medii
  • ¼ linguriță cu sare
  • ¼ linguriță cu oregano uscat
  • 1 vârf de linguriță cu piper măcinat
  • 1 vârf de linguriță cu pudră de nucșoară

Rețetă de quiche cu spanac și brânză – Mod de preparare

Reclamă

Începe cu pregătirea aluatului pentru crusta crocantă. Acesta necesită un timp de relaxare la rece pentru a putea fi modelat. Între timp, pregătești și amestecul de ingrediente pentru umplutură.

Cum prepari aluat de tartă sărată

Trece făina prin sită, într-un bol, apoi o amesteci cu sare. Taie untul rece în cuburi mai mici și adaugă-l în bol împreună cu oul. Folosind vârfurile degetelor, amestecă rapid toate ingredientele până când obții un aluat ușor sfărâmicios. Adaugă apa rece pentru a potrivi textura aluatului.

Apoi, împachetează aluatul fraged de tartă într-o folie de prospețime. Pune-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Cât timp aluatul se odihnește la rece, ocupă-te de ingredientele pentru umplutura tartei sărate.

Cum pregătești compoziția pentru umplutură

Pune o tigaie încăpătoare pe flacăra aragazului și înfierbântă uleiul în ea. Adaugă un cățel de usturoi strivit și lasă-l un minut în uleiul încins pentru a-și degaja aroma. Amestecă-l prin ulei folosind o spatulă de bucătărie. Apoi, îndepărtează cățelul de usturoi și adaugă frunzele de spanac. Lasă-le în uleiul aromat, atât cât să fie ușor pătrunse. Stinge focul și lasă frunzele de spanac să se tempereze.

Într-un bol, amestecă ouăle cu toate condimentele până la omogenizare. Adaugă brânza răzuită, cașcavalul răzuit și smântâna. Omogenizează din nou compoziția și adaugă frunzele de spanac, tocate mărunt.

Cum asamblezi și coci deliciosul quiche cu spanac și brânză

Scoate aluatul de la rece și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Presară puțină făină pe masa de lucru și, cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde aluatul într-o foaie circulară de diametru mai mare decât al formei de copt.

Transferă aluatul în interiorul formei de tartă și îmbracă cu el atât baza cât și pereții laterali ai formei. Decupează surplusul de aluat de deasupra și înțeapă baza aluatului din loc în loc, cu o furculiță.

Toarnă compoziția pentru umplutură în interiorul aluatului. Nivelează frumos suprafața tartei și pune-o la cuptor pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă tarta să se tempereze 10-15 minute înainte de a o porționa. Este delicioasă atât caldă, cât și rece, alături de un pahar cu iaurt, lapte, sau un ceai aromat.

Porții de quiche cu spanac și brânză pe platouri de lemn
Tarta sărată cu brânză și spanac este delicioasă atât caldă cât și rece, luată la pachet / Shutterstock

Dacă te-am convins să prepari rețeta de quiche cu spanac și brânză îți dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×