Reclamă

Quiche cu spanac și brânză. Rețetă franțuzească de tartă sărată

Dacă te întrebi ce poți să mai gătești pentru una dintre mesele zilei, îți oferim o rețetă franțuzească de tartă sărată: Quiche cu spanac și brânză.

Publicat: 11 noiembrie 2021, 7:47 / Actualizat: 10 ianuarie 2022, 16:14

Combinația dintre spanac și brânză este foarte gustoasă și potrivită tartelor sărate. Câteva ouă pentru consistență, dar și puțină smântână, oferă compoziției o textură cremoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această delicioasă rețetă.

Rețetă franțuzească de tartă sărată – Ingrediente

Pe lângă ingredientele amintite mai sus: spanac, brânză, ouă și smântână, mai ai nevoie și de un aluat pentru tartă, dar și de câteva condimente.

Ingrediente pentru aluat de quiche cu spanac și brânză:

  • 100 gr unt cu 82% procent de grăsime
  • 200 gr făină
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de apă rece
Reclamă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 350 gr frunze de spanac, proaspete
  • 1 lingură de ulei
  • 1 cățel de usturoi
  • 250 gr brânză telemea, sărată
  • 100 gr cașcaval răzuit
  • 200 gr smântână fermentată
  • 4 ouă medii
  • ¼ linguriță cu sare
  • ¼ linguriță cu oregano uscat
  • 1 vârf de linguriță cu piper măcinat
  • 1 vârf de linguriță cu pudră de nucșoară

Rețetă de quiche cu spanac și brânză – Mod de preparare

Reclamă

Începe cu pregătirea aluatului pentru crusta crocantă. Acesta necesită un timp de relaxare la rece pentru a putea fi modelat. Între timp, pregătești și amestecul de ingrediente pentru umplutură.

Cum prepari aluat de tartă sărată

Trece făina prin sită, într-un bol, apoi o amesteci cu sare. Taie untul rece în cuburi mai mici și adaugă-l în bol împreună cu oul. Folosind vârfurile degetelor, amestecă rapid toate ingredientele până când obții un aluat ușor sfărâmicios. Adaugă apa rece pentru a potrivi textura aluatului.

Apoi, împachetează aluatul fraged de tartă într-o folie de prospețime. Pune-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Cât timp aluatul se odihnește la rece, ocupă-te de ingredientele pentru umplutura tartei sărate.

Cum pregătești compoziția pentru umplutură

Pune o tigaie încăpătoare pe flacăra aragazului și înfierbântă uleiul în ea. Adaugă un cățel de usturoi strivit și lasă-l un minut în uleiul încins pentru a-și degaja aroma. Amestecă-l prin ulei folosind o spatulă de bucătărie. Apoi, îndepărtează cățelul de usturoi și adaugă frunzele de spanac. Lasă-le în uleiul aromat, atât cât să fie ușor pătrunse. Stinge focul și lasă frunzele de spanac să se tempereze.

Într-un bol, amestecă ouăle cu toate condimentele până la omogenizare. Adaugă brânza răzuită, cașcavalul răzuit și smântâna. Omogenizează din nou compoziția și adaugă frunzele de spanac, tocate mărunt.

Cum asamblezi și coci deliciosul quiche cu spanac și brânză

Scoate aluatul de la rece și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Presară puțină făină pe masa de lucru și, cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde aluatul într-o foaie circulară de diametru mai mare decât al formei de copt.

Transferă aluatul în interiorul formei de tartă și îmbracă cu el atât baza cât și pereții laterali ai formei. Decupează surplusul de aluat de deasupra și înțeapă baza aluatului din loc în loc, cu o furculiță.

Toarnă compoziția pentru umplutură în interiorul aluatului. Nivelează frumos suprafața tartei și pune-o la cuptor pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă tarta să se tempereze 10-15 minute înainte de a o porționa. Este delicioasă atât caldă, cât și rece, alături de un pahar cu iaurt, lapte, sau un ceai aromat.

Porții de quiche cu spanac și brânză pe platouri de lemn
Tarta sărată cu brânză și spanac este delicioasă atât caldă cât și rece, luată la pachet / Shutterstock

Dacă te-am convins să prepari rețeta de quiche cu spanac și brânză îți dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×