Reclamă

Conopidă pane. Rețetă de gustare simplă și delicioasă

Dacă ești în pană de idei și nu mai știi ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm o rețetă de conopidă pane, simplă și delicioasă.

Publicat: 2 septembrie 2021, 9:53 / Actualizat: 7 martie 2024, 15:12

Conopida preparată sub forma pane, este gustoasă atât caldă cât și rece. Poate fi servită ca aperitiv, alături de alte preparate, dar și ca fel principal cu diferite sosuri, sau alături de garnitura preferată. Rețeta este simplă și necesită puține ingrediente, deci nu ai motive să n-o încerci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a prepara și tu această rețetă de gustare delicioasă.

Conopidă pane – Ingrediente

  • 1 conopidă, medie
  • 2 litri de apă
  • 1 lingură de sare
  • 2-3 ouă medii
  • sare și piper
  • 1/4 linguriță de usturoi granulat
  • 1/4 linguriță de boia de ardei dulce
  • 150 gr făină
  • 200 gr pesmet
  • 50 gr parmezan
  • 300-400 ml ulei de floarea soarelui

Rețetă de conopidă pane – Mod de preparare

Modul de preparare al conopidei pane este asemănător cu modul de preparare al șnițelelor clasice. Însă, conopida necesită și un procedeu de pregătire înainte de prepararea propriu-zisă.

Reclamă

Cum pregătești conopida înainte de a o prepara pane

Pune o oală cu 2 litri de apă la fiert. Când începe să fiarbă, adaugă o lingură rasă de sare și amestecă intens până când sarea se dizolvă.

Desfă conopida în buchețele și îndepărtează frunzele. Clătește-le cu apă rece, apoi scufundă-le în oala cu apă de pe foc, atunci când apa fierbe în clocot. Lasă buchețelele de conopidă să fiarbă 5 minute, apoi le scurgi și le treci prin jet de apă rece, pentru a opri procesul de fierbere. Nu este necesar ca buchețelele de conopidă să fie pătrunse definitiv pentru că vor mai trece printr-un proces termic în timpul preparării sub formă pane. După ce ai pregătit astfel conopida, treci la procesul de preparare pane.

Reclamă

Cum prepari conopida sub formă pane

Sparge ouăle într-un bol, adaugă peste ele sare, piper și usturoi granulat și amestecă-le bine până la omogenizare. Adaugă și o linguriță de făină pentru o textură mai compactă.

Pune într-un bol făina, iar în alt bol amestecă pesmetul cu parmezanul răzuit fin și boiaua de ardei. Adaosul de parmezan este opțional, dar conferă gust delicios preparatului. Ia pe rând buchețelele de conopidă și crestează-le ușor pe jumătate. dacă sunt mai mari, le poți tăia în jumătăți. Trece buchețelele de conopidă mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă. Tăvălește-le bine prin amestecul de pesmet cu parmezan și boia de ardei.

Pune uleiul la încins, într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Scufundă în el buchețelele de conopidă și rumenește-le frumos pe toate părțile.

Conopidă pane în tigaia cu ulei, pentru rumenire
Conopida pane se rumenește în ulei încins, la foc mediu / Shutterstock

Cu o spumieră, le scoți pe un platou pe care așezi prosoape de hârtie absorbantă. Lasă-le să se tempereze și să se scurgă de surplusul de ulei, apoi le poți savura cu sos ketchup, sos de iaurt, sau după preferințe. Sunt delicioase oricum.

În speranța că ți-am stârnit pofta de conopidă pane, îți dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!

Din aceeași categorie de rețete simple și rapide de gustări delicioase, îți mai recomandăm rețeta de dovlecei pane cu usturoi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Două ouă care se află într-o crăticioară la fiert
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc
Ouăle roșii nu vor lipsi de pe masa ta de Pește. Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari? Află și tu câte minute se țin în apă pe foc. Specialiștii în bucătărie...
5
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Toată această perioadă vine cu schimbări uriașe pentru nativii din zodiac. Horoscopul lunii mai 2024 oferă promisiuni și noi direcții, atât în viața personală cât și profesională. Este important să nu ne îndepărtăm de...
PARTENERI
×