Reclamă

Conopidă pane. Rețetă de gustare simplă și delicioasă

Dacă ești în pană de idei și nu mai știi ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm o rețetă de conopidă pane, simplă și delicioasă.

Publicat: 2 septembrie 2021, 9:53 / Actualizat: 8 septembrie 2022, 15:09

Conopida preparată sub forma pane, este gustoasă atât caldă cât și rece. Poate fi servită ca aperitiv, alături de alte preparate, dar și ca fel principal cu diferite sosuri, sau alături de garnitura preferată. Rețeta este simplă și necesită puține ingrediente, deci nu ai motive să n-o încerci.

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a prepara și tu această rețetă de gustare delicioasă.

Conopidă pane – Ingrediente

  • 1 conopidă, medie
  • 2 litri de apă
  • 1 lingură de sare
  • 2-3 ouă medii
  • sare și piper
  • 1/4 linguriță de usturoi granulat
  • 1/4 linguriță de boia de ardei dulce
  • 150 gr făină
  • 200 gr pesmet
  • 50 gr parmezan
  • 300-400 ml ulei de floarea soarelui

Rețetă de conopidă pane – Mod de preparare

Modul de preparare al conopidei pane este asemănător cu modul de preparare al șnițelelor clasice. Însă, conopida necesită și un procedeu de pregătire înainte de prepararea propriu-zisă.

Reclamă

Cum pregătești conopida înainte de a o prepara pane

Pune o oală cu 2 litri de apă la fiert. Când începe să fiarbă, adaugă o lingură rasă de sare și amestecă intens până când sarea se dizolvă.

Desfă conopida în buchețele și îndepărtează frunzele. Clătește-le cu apă rece, apoi scufundă-le în oala cu apă de pe foc, atunci când apa fierbe în clocot. Lasă buchețelele de conopidă să fiarbă 5 minute, apoi le scurgi și le treci prin jet de apă rece, pentru a opri procesul de fierbere. Nu este necesar ca buchețelele de conopidă să fie pătrunse definitiv pentru că vor mai trece printr-un proces termic în timpul preparării sub formă pane. După ce ai pregătit astfel conopida, treci la procesul de preparare pane.

Reclamă

Cum prepari conopida sub formă pane

Sparge ouăle într-un bol, adaugă peste ele sare, piper și usturoi granulat și amestecă-le bine până la omogenizare. Adaugă și o linguriță de făină pentru o textură mai compactă.

Pune într-un bol făina, iar în alt bol amestecă pesmetul cu parmezanul răzuit fin și boiaua de ardei. Adaosul de parmezan este opțional, dar conferă gust delicios preparatului. Ia pe rând buchețelele de conopidă și crestează-le ușor pe jumătate. dacă sunt mai mari, le poți tăia în jumătăți. Trece buchețelele de conopidă mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă. Tăvălește-le bine prin amestecul de pesmet cu parmezan și boia de ardei.

Pune uleiul la încins, într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Scufundă în el buchețelele de conopidă și rumenește-le frumos pe toate părțile.

Conopidă pane în tigaia cu ulei, pentru rumenire
Conopida pane se rumenește în ulei încins, la foc mediu / Shutterstock

Cu o spumieră, le scoți pe un platou pe care așezi prosoape de hârtie absorbantă. Lasă-le să se tempereze și să se scurgă de surplusul de ulei, apoi le poți savura cu sos ketchup, sos de iaurt, sau după preferințe. Sunt delicioase oricum.

În speranța că ți-am stârnit pofta de conopidă pane, îți dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!

Din aceeași categorie de rețete simple și rapide de gustări delicioase, îți mai recomandăm rețeta de dovlecei pane cu usturoi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu vești pe toate planurile. Dacă Racii vor ajunge să trăiască un capitol nou în viața personală, pentru două dintre zodii...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022. Vărsătorii se simt mai aproape de persoana iubită. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022 spune că nativii vor avea multe momente de cumpănă. Aceștia trebuie să țină cont de faptul că astrele vor fi întotdeauna acolo să le ofere o mână de...
4
icon
Cătălin Cazacu, pe un fotoliu, în tricou și pantaloni scurți, la CaTine.ro
CaTine
Interviu CaTine La Masculin cu Cătălin Cazacu: „Sunt un dezastru și un haos controlat”
Cătălin Cazacu este unul dintre sportivii de renume din motociclism. Pasionat, el a dus pasiunea pentru acest sport la un nivel atât de mare, încât recunoaște că nu se vede făcând altceva în această...
5
Tort Napoleon regesc porționat și decorat cu fructe
Rețete
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Atunci când vei dori să-ți impresionezi familia și prietenii cu un tort deosebit, prepară rețeta de tort Napoleon regesc. Este o rețetă de desert fin, cu aspect elegant și gust divin. Rețeta tortului Napoleon...
PARTENERI
×