Reclamă

Conopidă pane. Rețetă de gustare simplă și delicioasă

Dacă ești în pană de idei și nu mai știi ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm o rețetă de conopidă pane, simplă și delicioasă.

Publicat: 2 septembrie 2021, 9:53 / Actualizat: 15 noiembrie 2021, 18:31

Conopida preparată sub forma pane, este gustoasă atât caldă cât și rece. Poate fi servită ca aperitiv, alături de alte preparate, dar și ca fel principal cu diferite sosuri, sau alături de garnitura preferată. Rețeta este simplă și necesită puține ingrediente, deci nu ai motive să n-o încerci.

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a prepara și tu această rețetă de gustare delicioasă.

Conopidă pane – Ingrediente

  • 1 conopidă, medie
  • 2 litri de apă
  • 1 lingură de sare
  • 2-3 ouă medii
  • sare și piper
  • 1/4 linguriță de usturoi granulat
  • 1/4 linguriță de boia de ardei dulce
  • 150 gr făină
  • 200 gr pesmet
  • 50 gr parmezan
  • 300-400 ml ulei de floarea soarelui

Rețetă de conopidă pane – Mod de preparare

Modul de preparare al conopidei pane este asemănător cu modul de preparare al șnițelelor clasice. Însă, conopida necesită și un procedeu de pregătire înainte de prepararea propriu-zisă.

Reclamă

Cum pregătești conopida înainte de a o prepara pane

Pune o oală cu 2 litri de apă la fiert. Când începe să fiarbă, adaugă o lingură rasă de sare și amestecă intens până când sarea se dizolvă.

Desfă conopida în buchețele și îndepărtează frunzele. Clătește-le cu apă rece, apoi scufundă-le în oala cu apă de pe foc, atunci când apa fierbe în clocot. Lasă buchețelele de conopidă să fiarbă 5 minute, apoi le scurgi și le treci prin jet de apă rece, pentru a opri procesul de fierbere. Nu este necesar ca buchețelele de conopidă să fie pătrunse definitiv pentru că vor mai trece printr-un proces termic în timpul preparării sub formă pane. După ce ai pregătit astfel conopida, treci la procesul de preparare pane.

Reclamă

Cum prepari conopida sub formă pane

Sparge ouăle într-un bol, adaugă peste ele sare, piper și usturoi granulat și amestecă-le bine până la omogenizare. Adaugă și o linguriță de făină pentru o textură mai compactă.

Pune într-un bol făina, iar în alt bol amestecă pesmetul cu parmezanul răzuit fin și boiaua de ardei. Adaosul de parmezan este opțional, dar conferă gust delicios preparatului. Ia pe rând buchețelele de conopidă și crestează-le ușor pe jumătate. dacă sunt mai mari, le poți tăia în jumătăți. Trece buchețelele de conopidă mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă. Tăvălește-le bine prin amestecul de pesmet cu parmezan și boia de ardei.

Pune uleiul la încins, într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Scufundă în el buchețelele de conopidă și rumenește-le frumos pe toate părțile.

Conopidă pane în tigaia cu ulei, pentru rumenire
Conopida pane se rumenește în ulei încins, la foc mediu / Shutterstock

Cu o spumieră, le scoți pe un platou pe care așezi prosoape de hârtie absorbantă. Lasă-le să se tempereze și să se scurgă de surplusul de ulei, apoi le poți savura cu sos ketchup, sos de iaurt, sau după preferințe. Sunt delicioase oricum.

În speranța că ți-am stârnit pofta de conopidă pane, îți dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!

Din aceeași categorie de rețete simple și rapide de gustări delicioase, îți mai recomandăm rețeta de dovlecei pane cu usturoi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă pe un deal în timp ce privește la luna pe care se află semnul pentru zodia Fecioară
Horoscop
Tot ce trebuie să știi despre zodia Fecioară: trăsături și personalitate
Fecioarele sunt detectivii zodiacului, asta pentru că observă fiecare părticică a vieții printr-o lupă de care nu se pot despărți. Sunt foarte atente la ce din jur și pot să-ți spună foarte ușor dacă...
2
Regina Elisabeta într-o rochie labă cu o diademă din pietre rpețioase pe cap
Divertisment
Regina Elisabeta a zburat cu elicopterul la Casa Sandringham. Motivul pentru care a luat această decizie cu puțin înainte de aniversarea celor 70 ani de domnie
Regina Elisabeta a zburat cu elicopterul la Casa Sandringham din Norfolk. Conform publicației People, Majestatea Sa urmează să-și petreacă timpul aici pentru a-l comemora pe Prințul Philip, dar și pentru a celebra aniversarea a...
3
Salma Hayek într-o rochie neagră, cu un colier de argint la gât, în timp cepozează pe covorul roșu
Divertisment
Salma Hayek și-a impresionat fanii într-un costum de baie albastru. Ce imagini a distribuit actrița pe rețelele sociale
Salma Hayek și-a impresionat fanii de pe internet într-un costum de baie albastru. Actrița în vârstă de 55 de ani este în continuare în vacanță pe o insulă exotică. Vedeta nu a vrut să...
4
O masă plină cu dulciuri, ciocolată, gogoși, bomboane și alte alimente dulci în mijlocul cărora se află o tăbliță pe care scrie prea mult zahăr
Sănătate
Ce schimbări apar în corpul tău dacă renunți la zahăr. Motive care să te ajută să-ți învingi pofta de dulce
Reducerea alimentelor care conțin zahăr este o decizie excelentă dacă îți dorești să abordezi un stil de viață sănătos. Zahărul procesat poate avea efecte negative asupra corpului tău dacă este consumat în exces. Deși...
5
Un blat de lemn pe care se găsesc banane, semințe de chia, pere, nuci, grâne, afine și zmeură alături de câteva cuburi cu litere pentru a reprezenta principalelel alimente bogate în fibre
Sănătate
Alimente bogate în fibre pe care le poți adăuga în dieta ta. De ce este important să le consumi
Fibrele sunt extrem de importante pentru sănătatea ta. Ele pot să-ți îmbunătățească digestia, iar în unele cazuri să te ajute să pierzi în greutate. Un studiu realizat în Amercica a demonstrat fatul că 95%...
PARTENERI
×