Despre fasolea verde se spune că este săracă din punct de vedere caloric, însă are un conținut bogat în fibre. Ceea ce înseamnă că are multiple proprietăți benefice pentru sănătatea organismului. Are un conținut bogat în carbohidrați complecși, cu un indice glicemic foarte mic. Aceștia oferă un plus de energie creierului, mușchilor și întregului organism, pe o perioadă mai îndelungată de timp.
Fiind bogată în fibre vegetale, fasolea verde împiedică absorbția zaharurilor, reducând astfel secreția de insulină.
Consumul regulat de fasole verde contribuie la reducerea nivelului de colesterol din sânge. Fierul din compoziția păstăilor contribuie la întărirea imunității organismului. În plus, dacă este inclusă în salate sau în alte rețete culinare, este un adjuvant natural în dietele alimentare.
Dacă te-am convins cu câteva dintre beneficiile consumului de fasole verde, urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o gustare rapidă și delicioasă.
Fasole verde cu ouă cremoase la tigaie – ingrediente
- 500 gr păstăi de fasole verde
- 2 ouă
- 2-3 linguri de ulei
- 1 ceapă medie
- 30 gr brânză telemea, sărată
- sare și piper după gust
Rețetă de fasole verde cu ouă la tigaie – Mod de preparare
Începi prin a pune un vas cu 1,5 litri de apă la foc. Adaugă și o linguriță de sare. Până începe apa să fiarbă, curăță păstăile de fasole verde de vârfuri și clătește-le bine în apă rece. Lasă-le la scurs într-o sită.
Când apa atinge punctul de fierbere adaugă păstăile de fasole verde. Fierbe fasolea verde pentru 7-8 minute, așa încât să rămână ușor crocantă. Nu este necesar să fierbi păstăile de fasole verde timp îndelungat pentru a nu-și pierde proprietățile și culoarea. Pune din nou păstăile de fasole verde în sită, la scurs și lasă-le să se tempereze înainte de următorul pas.