Reclamă

Dovlecei pane cu usturoi. Rețetă simplă de vară

În acest sezon estival, nu rata ocazia de a savura o delicioasa rețetă de dovlecei pane cu usturoi. Este ideală pentru mic dejun sau pentru gustările rapide din timpul verii. Rețeta conține ingrediente puține și la îndemâna tuturor, iar gradul de dificultate este unul scăzut.

Publicat: 5 iulie 2021, 15:10 / Actualizat: 15 noiembrie 2021, 18:32

Dovleceii pane sunt delicioși, mai ales serviți cu un mujdei clasic de usturoi, dar și cu un sos de iaurt cu usturoi. Nu necesită mult ulei pentru a fi rumeniți, așa cum se întâmplă în cazul chiftelelor clasice. Tot ce trebuie să faci este să ungi baza tigăii cu puțin ulei, atât cât să nu se ardă dovleceii. Îi poți prepara chiar și fără adaos de ulei, însă trebuie să recunoaștem că uleiul conferă o culoare mai frumoasă și potențează gustul preparatului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această simplă și delicioasă rețetă de vară.

Dovlecei pane cu usturoi – Ingrediente

În afara dovleceilor pe care trebuie să-i procuri din piață, proaspeți și sănătoși, restul ingredientelor cu siguranță le ai prin frigider sau cămara cu alimente.

Ingrediente pentru prepararea dovleceilor pane:

  • 2 dovlecei proaspeți
  • 3-4 ouă
  • 200 gr făină
  • sare și piper
  • puțin ulei pentru prăjit
Reclamă

Ingrediente pentru mujdei de usturoi:

  • 1 căpățână de usturoi
  • 1/2 linguriță sare grunjoasă
  • 1/2 linguriță oțet
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2-3 linguri de apă plată
  • 1-2 linguri de apă minerală, carbogazoasă
  • mărar și pătrunjel pentru decor

Rețetă de dovlecei pane cu usturoi – Mod de preparare

Reclamă

Înainte de a te apuca de lucru, asigură-te că ai adus pe masă toate ingredientele necesare rețetei de dovlecei pane, dar și pentru sosul de usturoi.

Cum prepari dovleceii pane

Spală bine dovleceii pe coajă, apoi feliază-i în rondele de aproximativ 3-4 mm grosime. Nu este necesar să însdepărtezi coaja dovleceilor dacă aceștia sunt cruzi deoarece aceasta are gust și este plină de nutrienți. Așază rondelele de dovlecei pe un blat încăpător, o tavă sau un tocător de lemn.

Presară sare peste rondele și lasă-le așa 10-12 minute, timp în care acestea se deshidratează ușor. Apoi, tamponează-le cu prosoape de hârtie absorbante. Întoarce-le și pe cealaltă parte și procedează la fel, lăsându-le doar 5-6 minute, de data aceasta.

Între timp, pregătește restul ingredientelor. Cerne într-un bol făina, iar în alt bol amestecă ouăle cu un praf de sare, unul de piper și o lingură de făină. Toarnă un strat subțire de ulei într-o tigaie și pune-o la încins.

Trece rondelele de dovlecei mai întâi prin bolul cu făină, apoi prin compoziția de ouă cu făină. Așază-le frumos în tigaia deja încinsă și rumenește-le la foc mediu spre mare, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă și frumoasă. Transferă rondelele de dovlecei, rumenite un platou tapetat cu un prosop de hârtie absorbantă.

Colaj de poze cu pașii de preparare a rețetei de dovlecei pane
Dovleceii pane nu necesită mult ulei pentru a-i rumeni frumos / Rețetefeldefel.ro

Cum prepari mujdei de usturoi

Pentru prepararea mujdeiului, mai întâi cureți usturoiul, pui grăunții într-un mojar cu pistil și presari sare grunjoasă peste ei. Apoi îi pisezi bine până obții o pastă. Sarea grunjoasă ajută la pisarea grăunților de usturoi pentru că pătrunde bine în ei, iar aceștia nu mai sar din mojar.

După ce ai obținut o pastă omogenă de usturoi, începi să picuri câte puțin ulei și amestecă intens, precum la rețeta de maioneză. Adaugă și puțin oțet pentru a mai diminua din gustul picant al usturoiului. Apoi îl diluezi cu apă plată și apă carbogazoasă, adăugând câte puțin din fiecare, până atingi gustul optim.Apa minerală carbogazoasă conferă mujdeiului un plus de cremozitate.

Dovlecei pane într-un bol ceramic de culoare verde
Dovleceii pane pot fi serviți cu sos de usturoi / Profimedia

Savurează delicioșii dovlecei pane cu usturoi, calzi, sau reci, după preferințe. Pentru ca deliciul să fie maxim, îți recomandăm și rețeta de sos tzatziki, potrivită pentru a înnobila gustul dovleceilor.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×