Reclamă

Dovlecei pane cu usturoi. Rețetă simplă de vară

În acest sezon estival, nu rata ocazia de a savura o delicioasa rețetă de dovlecei pane cu usturoi. Este ideală pentru mic dejun sau pentru gustările rapide din timpul verii. Rețeta conține ingrediente puține și la îndemâna tuturor, iar gradul de dificultate este unul scăzut.

Publicat: 5 iulie 2021, 15:10 / Actualizat: 15 noiembrie 2021, 18:32

Dovleceii pane sunt delicioși, mai ales serviți cu un mujdei clasic de usturoi, dar și cu un sos de iaurt cu usturoi. Nu necesită mult ulei pentru a fi rumeniți, așa cum se întâmplă în cazul chiftelelor clasice. Tot ce trebuie să faci este să ungi baza tigăii cu puțin ulei, atât cât să nu se ardă dovleceii. Îi poți prepara chiar și fără adaos de ulei, însă trebuie să recunoaștem că uleiul conferă o culoare mai frumoasă și potențează gustul preparatului.

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această simplă și delicioasă rețetă de vară.

Dovlecei pane cu usturoi – Ingrediente

În afara dovleceilor pe care trebuie să-i procuri din piață, proaspeți și sănătoși, restul ingredientelor cu siguranță le ai prin frigider sau cămara cu alimente.

Ingrediente pentru prepararea dovleceilor pane:

  • 2 dovlecei proaspeți
  • 3-4 ouă
  • 200 gr făină
  • sare și piper
  • puțin ulei pentru prăjit
Reclamă

Ingrediente pentru mujdei de usturoi:

  • 1 căpățână de usturoi
  • 1/2 linguriță sare grunjoasă
  • 1/2 linguriță oțet
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2-3 linguri de apă plată
  • 1-2 linguri de apă minerală, carbogazoasă
  • mărar și pătrunjel pentru decor

Rețetă de dovlecei pane cu usturoi – Mod de preparare

Reclamă

Înainte de a te apuca de lucru, asigură-te că ai adus pe masă toate ingredientele necesare rețetei de dovlecei pane, dar și pentru sosul de usturoi.

Cum prepari dovleceii pane

Spală bine dovleceii pe coajă, apoi feliază-i în rondele de aproximativ 3-4 mm grosime. Nu este necesar să însdepărtezi coaja dovleceilor dacă aceștia sunt cruzi deoarece aceasta are gust și este plină de nutrienți. Așază rondelele de dovlecei pe un blat încăpător, o tavă sau un tocător de lemn.

Presară sare peste rondele și lasă-le așa 10-12 minute, timp în care acestea se deshidratează ușor. Apoi, tamponează-le cu prosoape de hârtie absorbante. Întoarce-le și pe cealaltă parte și procedează la fel, lăsându-le doar 5-6 minute, de data aceasta.

Între timp, pregătește restul ingredientelor. Cerne într-un bol făina, iar în alt bol amestecă ouăle cu un praf de sare, unul de piper și o lingură de făină. Toarnă un strat subțire de ulei într-o tigaie și pune-o la încins.

Trece rondelele de dovlecei mai întâi prin bolul cu făină, apoi prin compoziția de ouă cu făină. Așază-le frumos în tigaia deja încinsă și rumenește-le la foc mediu spre mare, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă și frumoasă. Transferă rondelele de dovlecei, rumenite un platou tapetat cu un prosop de hârtie absorbantă.

Colaj de poze cu pașii de preparare a rețetei de dovlecei pane
Dovleceii pane nu necesită mult ulei pentru a-i rumeni frumos / Rețetefeldefel.ro

Cum prepari mujdei de usturoi

Pentru prepararea mujdeiului, mai întâi cureți usturoiul, pui grăunții într-un mojar cu pistil și presari sare grunjoasă peste ei. Apoi îi pisezi bine până obții o pastă. Sarea grunjoasă ajută la pisarea grăunților de usturoi pentru că pătrunde bine în ei, iar aceștia nu mai sar din mojar.

După ce ai obținut o pastă omogenă de usturoi, începi să picuri câte puțin ulei și amestecă intens, precum la rețeta de maioneză. Adaugă și puțin oțet pentru a mai diminua din gustul picant al usturoiului. Apoi îl diluezi cu apă plată și apă carbogazoasă, adăugând câte puțin din fiecare, până atingi gustul optim.Apa minerală carbogazoasă conferă mujdeiului un plus de cremozitate.

Dovlecei pane într-un bol ceramic de culoare verde
Dovleceii pane pot fi serviți cu sos de usturoi / Profimedia

Savurează delicioșii dovlecei pane cu usturoi, calzi, sau reci, după preferințe. Pentru ca deliciul să fie maxim, îți recomandăm și rețeta de sos tzatziki, potrivită pentru a înnobila gustul dovleceilor.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu vești pe toate planurile. Dacă Racii vor ajunge să trăiască un capitol nou în viața personală, pentru două dintre zodii...
3
O sufragerie frumoasă, cu flori proaspete, într-o vază transparentă
Timp liber
Obiecte care aduc noroc în casă. Plus lista obiectelor care aduc ghinion
Fiecare persoană este în felul ei. Cu toate acestea, oamenii își doresc un pic de noroc în viața lor, chiar și atunci când viața le surâde. Întotdeauna se poate mai bine. Venim în ajutorul...
4
Tort Napoleon regesc porționat și decorat cu fructe
Rețete
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Atunci când vei dori să-ți impresionezi familia și prietenii cu un tort deosebit, prepară rețeta de tort Napoleon regesc. Este o rețetă de desert fin, cu aspect elegant și gust divin. Rețeta tortului Napoleon...
5
Fată frumoasă stând la birou cu o pană în mână
Horoscop
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un fel de a ne comunica anumite mesaje prin diverse metode. Una dintre acestea o reprezintă vizualizarea cifrelor...
PARTENERI
×