Rețeta frigănelelor face parte din colecția de rețete vechi, de la mama sau bunica. Se prepară foarte rapid, din ingrediente simple și mereu la îndemână. Frigănelele pot fi servite dulci, glazurate cu miere sau dulceață de fructe. Dar pot fi servite și sărate, cu brânzeturi și legume proaspete. Indiferent de combinație, sunt delicioase și foarte apreciate, mai ales de cei mici.
Iar dacă le-ai adorat în copilărie, fă în așa fel încât rețeta să dăinuie mai departe. Prepară frigănelele și celor dragi, prietenilor și copiilor. Îți oferim mai jos rețeta clasică de frigănele, cu lista completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Rețetă de frigănele – Ingrediente
- 1 pâine feliată
- 3 ouă
- 300 ml lapte
- 150 ml ulei
- sare
- miere sau dulceața preferată
Frigănele sau pâine prăjită cu ouă – Mod de preparare
Pe cât de simple și ieftine sunt ingredientele, pe atât de simplu este modul de preparat rețeta frigănelelor. Ai nevoie pe masa de lucru de un bol și o tigaie antiaderentă cu baza dublă. Baza dublă a tigăii protejează preparatele împotriva arderii, sau rumenirii rapide.
Începi prin a sparge ouăle în bol și presară sare peste ele. Amestecă-le bine ca pentru omleta clasică. Poți adăuga și un praf de piper, pentru un gust ușor picant. Chiar dacă le servești dulci, poți adăuga puțin piper pentru că nu va influența gustul foarte mult. Adaugă și laptele în amestecul de ouă și omogenizează bine compoziția.
Cum prepari frigănelele
Pune tigaia la foc mediu și adaugă uleiul în ea. În timp ce uleiul se încinge în tigaie, scufundă feliile de pâine în compoziția de ouă cu lapte. Nu le lăsa să se îmbibe, ci doar să se înmoaie ușor.