Reclamă

Frigănele sau pâine prăjită cu ouă, pentru mic dejun

Dacă ești nostalgică după preparatele pe care le savurai în copilărie, te poți răsfăța cu frigănele sau pâine prăjită cu ouă, pentru mic dejun, dulci sau sărate, după preferințe.

Publicat: 29 iulie 2021, 7:45

Rețeta frigănelelor face parte din colecția de rețete vechi, de la mama sau bunica. Se prepară foarte rapid, din ingrediente simple și mereu la îndemână. Frigănelele pot fi servite dulci, glazurate cu miere sau dulceață de fructe. Dar pot fi servite și sărate, cu brânzeturi și legume proaspete. Indiferent de combinație, sunt delicioase și foarte apreciate, mai ales de cei mici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iar dacă le-ai adorat în copilărie, fă în așa fel încât rețeta să dăinuie mai departe. Prepară frigănelele și celor dragi, prietenilor și copiilor. Îți oferim mai jos rețeta clasică de frigănele, cu lista completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Rețetă de frigănele – Ingrediente

  • 1 pâine feliată
  • 3 ouă
  • 300 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • sare
  • miere sau dulceața preferată

Frigănele sau pâine prăjită cu ouă – Mod de preparare

Pe cât de simple și ieftine sunt ingredientele, pe atât de simplu este modul de preparat rețeta frigănelelor. Ai nevoie pe masa de lucru de un bol și o tigaie antiaderentă cu baza dublă. Baza dublă a tigăii protejează preparatele împotriva arderii, sau rumenirii rapide.

Reclamă

Începi prin a sparge ouăle în bol și presară sare peste ele. Amestecă-le bine ca pentru omleta clasică. Poți adăuga și un praf de piper, pentru un gust ușor picant. Chiar dacă le servești dulci, poți adăuga puțin piper pentru că nu va influența gustul foarte mult. Adaugă și laptele în amestecul de ouă și omogenizează bine compoziția.

Cum prepari frigănelele

Pune tigaia la foc mediu și adaugă uleiul în ea. În timp ce uleiul se încinge în tigaie, scufundă feliile de pâine în compoziția de ouă cu lapte. Nu le lăsa să se îmbibe, ci doar să se înmoaie ușor.

Reclamă

Scoate-le cu o spatulă și așază-le în tigaia încinsă. Rumenește feliile de pâine pe prima parte până devin aurii, apoi întoarce-le. Dacă vezi că se rumenesc prea rapid, mai redu din intensitatea focului. Însă nu o reduce la minim pentru că frigănelele se pot îmbiba cu ulei și nu vor mai fi gustoase.

Lasă frigănelele să se rumenească frumos și pe a doua parte, apoi scoate-le pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie, absorbante.

Servește delicioasele frigănele sau pâine prăjită cu ouă, calde, în varianta dulce sau sărată. Poți adapta rețeta de frigănele după propriile gusturi. Poți adăuga în compoziția de ouă și puțin parmezan răzuit, sau verdeață, dacă le savurezi în varianta sărată. Poți adăuga condimentele preferate.

Dacă le preferi în varianta dulce, poți adăuga în compoziția de ouă pudră de scorțișoară, pudră de cacao sau diferite arome.

Frigănelele se pot servi și sub formă de sandvișuri, umplute cu diverse creme aperitiv și legume proaspete. pot fi umplute cu cremă de ciocolată, sau crema preferată. În funcție de gusturi și imaginație, frigănelele se pot combina cu diverse ingrediente pentru a obține gustul optim.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×