Reclamă

Frigănele sau pâine prăjită cu ouă, pentru mic dejun

Dacă ești nostalgică după preparatele pe care le savurai în copilărie, te poți răsfăța cu frigănele sau pâine prăjită cu ouă, pentru mic dejun, dulci sau sărate, după preferințe.

Publicat: 29 iulie 2021, 7:45

Rețeta frigănelelor face parte din colecția de rețete vechi, de la mama sau bunica. Se prepară foarte rapid, din ingrediente simple și mereu la îndemână. Frigănelele pot fi servite dulci, glazurate cu miere sau dulceață de fructe. Dar pot fi servite și sărate, cu brânzeturi și legume proaspete. Indiferent de combinație, sunt delicioase și foarte apreciate, mai ales de cei mici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iar dacă le-ai adorat în copilărie, fă în așa fel încât rețeta să dăinuie mai departe. Prepară frigănelele și celor dragi, prietenilor și copiilor. Îți oferim mai jos rețeta clasică de frigănele, cu lista completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Rețetă de frigănele – Ingrediente

  • 1 pâine feliată
  • 3 ouă
  • 300 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • sare
  • miere sau dulceața preferată

Frigănele sau pâine prăjită cu ouă – Mod de preparare

Pe cât de simple și ieftine sunt ingredientele, pe atât de simplu este modul de preparat rețeta frigănelelor. Ai nevoie pe masa de lucru de un bol și o tigaie antiaderentă cu baza dublă. Baza dublă a tigăii protejează preparatele împotriva arderii, sau rumenirii rapide.

Reclamă

Începi prin a sparge ouăle în bol și presară sare peste ele. Amestecă-le bine ca pentru omleta clasică. Poți adăuga și un praf de piper, pentru un gust ușor picant. Chiar dacă le servești dulci, poți adăuga puțin piper pentru că nu va influența gustul foarte mult. Adaugă și laptele în amestecul de ouă și omogenizează bine compoziția.

Cum prepari frigănelele

Pune tigaia la foc mediu și adaugă uleiul în ea. În timp ce uleiul se încinge în tigaie, scufundă feliile de pâine în compoziția de ouă cu lapte. Nu le lăsa să se îmbibe, ci doar să se înmoaie ușor.

Reclamă

Scoate-le cu o spatulă și așază-le în tigaia încinsă. Rumenește feliile de pâine pe prima parte până devin aurii, apoi întoarce-le. Dacă vezi că se rumenesc prea rapid, mai redu din intensitatea focului. Însă nu o reduce la minim pentru că frigănelele se pot îmbiba cu ulei și nu vor mai fi gustoase.

Lasă frigănelele să se rumenească frumos și pe a doua parte, apoi scoate-le pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie, absorbante.

Servește delicioasele frigănele sau pâine prăjită cu ouă, calde, în varianta dulce sau sărată. Poți adapta rețeta de frigănele după propriile gusturi. Poți adăuga în compoziția de ouă și puțin parmezan răzuit, sau verdeață, dacă le savurezi în varianta sărată. Poți adăuga condimentele preferate.

Dacă le preferi în varianta dulce, poți adăuga în compoziția de ouă pudră de scorțișoară, pudră de cacao sau diferite arome.

Frigănelele se pot servi și sub formă de sandvișuri, umplute cu diverse creme aperitiv și legume proaspete. pot fi umplute cu cremă de ciocolată, sau crema preferată. În funcție de gusturi și imaginație, frigănelele se pot combina cu diverse ingrediente pentru a obține gustul optim.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×