Reclamă

Omletă cu ciuperci și cașcaval, un mic dejun delicios

Dacă ești în pană de idei și nu știi ce să mai gătești pentru un mic dejun delicios și copios, încearcă rețeta de omletă cu ciuperci și cașcaval. Ingredientele se combină într-o armonie perfectă de gusturi.

Publicat: 15 iulie 2021, 9:37

Ouăle sunt alimentele cele mai consumate la masa de mic dejun. Indiferent că sunt preparate sub formă de ochiuri, omletă sau fierte, sunt gustoase și oferă sățietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Specialiștii în nutriție ne asigură că ouăle conțin vitamine precum vitamina A, vitaminele din grupul B, acid folic, minerale, precum fosfor, fier și zinc, dar si o multitudine de nutrienți.

Oul conține luteină și zeaxantină, două proteine ccu rol esențial în menținerea sănătății ochiului. Totodată, consumul de ouă ajută în prevenirea bolilor de inimă și ateroscleroză, acestea având în conținut colesterol bun.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile consumului de ouă, iar dacă te-am convins, urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu una dintre rețetele de omletă, bună de servit la mic dejun, dar și la alte mese din zi.

Omletă cu ciuperci și cașcaval – Ingrediente

  • 2 ouă
  • 3-4 ciuperci champignon albe sau brune
  • 1/2 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1/2 linguriță de ulei
  • 20 gr unt
  • 50 gr cașcaval răzuit
  • mărar verde
  • pătrunjel verde
  • sare și piper
  • roșii pentru servit
Reclamă

Rețetă de omletă pentru mic dejun – Mod de preparare

Începi prin a-ți aduce pe masa de lucru toate ingredientele cuprinse în listă. Curăță ceapa și usturoiul și clătește-le cu apă rece. Toacă ceapa mărunt, iar usturoiul strivește-l cu o furculiță sau cu dosul lingurii. Șterge bine ciupercile cu un prosop de hârtie ușor umezit, apoi taie-le în felii mai grosiere, fără a le îndepărta codițele. Doar le cureți de partea cu care au stat în pământ.

Pune uleiul la încins într-o tigaie plată cu diametrul de 27-28 cm. Adaugă untul și cățelul de usturoi strivit. Amestecă bine usturoiul în tigaie să-și lase aroma în grăsimea încinsă, apoi îl îndepărtezi. În locul lui adaugă ciupercile feliate și ceapa tocată. Dacă nu îți place gustul cepei în omletă, o poți exclude. Sotează ciupercile și ceapa la foc mediu spre mare, amestecându-le pentru a se rumeni pe toate părțile.

Reclamă

Între timp, pregătește ouăle și verdeața pentru omletă cu ciuperci și cașcaval. Spală bine verdeața și toac-o mărunt. Sparge ouăle într-un bol, presară sare și piper peste ele și amestecă-le bine până se omogenizează. Adaugă o parte din verdeață și din nou omogenizează amestecul. Păstrează din verdeață și pentru momentul servirii.

Toarnă amestecul de ouă cu verdeață peste ciupercile din tigaie și lasă omleta să se rumenească bine pe prima parte.

Omletă cu ciuperci și cașcaval rumenită pe prima parte în tigaie
Omletă cu ciuperci se rumenește pe prima parte și se presară cu cașcaval răzuit / Shutterstock

Presară cașcaval răzuit și împăturește omleta în două, Mai lasă omleta în tigaie până când cașcavalul se topește ușor în interior.

Servește omleta caldă, presărată cu cașcaval răzuit, alături de o salată din roșii proaspete, sau orice salată preferi. Poți opta pentru salata verde, rucola, sau chiar o salată de murături asortate. Foarte bună va fi omleta cu 1-2 felii dintr-o pâine de casă gustoasă și sănătoasă.

Spor la preparat rețeta de omletă cu ciuperci și cașcaval și poftă bună la savurat!

Din categoria rețetelor delicioase și consistente de omletă, mai poți prepara și rețeta de omletă cu dovlecei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×