Ouăle sunt alimentele cele mai consumate la masa de mic dejun. Indiferent că sunt preparate sub formă de ochiuri, omletă sau fierte, sunt gustoase și oferă sățietate pentru o perioadă mai lungă de timp.
Specialiștii în nutriție ne asigură că ouăle conțin vitamine precum vitamina A, vitaminele din grupul B, acid folic, minerale, precum fosfor, fier și zinc, dar si o multitudine de nutrienți.
Oul conține luteină și zeaxantină, două proteine ccu rol esențial în menținerea sănătății ochiului. Totodată, consumul de ouă ajută în prevenirea bolilor de inimă și ateroscleroză, acestea având în conținut colesterol bun.
Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile consumului de ouă, iar dacă te-am convins, urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu una dintre rețetele de omletă, bună de servit la mic dejun, dar și la alte mese din zi.
Omletă cu ciuperci și cașcaval – Ingrediente
- 2 ouă
- 3-4 ciuperci champignon albe sau brune
- 1/2 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 1/2 linguriță de ulei
- 20 gr unt
- 50 gr cașcaval răzuit
- mărar verde
- pătrunjel verde
- sare și piper
- roșii pentru servit
Rețetă de omletă pentru mic dejun – Mod de preparare
Începi prin a-ți aduce pe masa de lucru toate ingredientele cuprinse în listă. Curăță ceapa și usturoiul și clătește-le cu apă rece. Toacă ceapa mărunt, iar usturoiul strivește-l cu o furculiță sau cu dosul lingurii. Șterge bine ciupercile cu un prosop de hârtie ușor umezit, apoi taie-le în felii mai grosiere, fără a le îndepărta codițele. Doar le cureți de partea cu care au stat în pământ.
Pune uleiul la încins într-o tigaie plată cu diametrul de 27-28 cm. Adaugă untul și cățelul de usturoi strivit. Amestecă bine usturoiul în tigaie să-și lase aroma în grăsimea încinsă, apoi îl îndepărtezi. În locul lui adaugă ciupercile feliate și ceapa tocată. Dacă nu îți place gustul cepei în omletă, o poți exclude. Sotează ciupercile și ceapa la foc mediu spre mare, amestecându-le pentru a se rumeni pe toate părțile.