Reclamă

Empanadas cu carne. Rețetă de plăcinte spaniole

Dacă te întrebi cu ce preparat delicios să-i mai surprinzi pe cei dragi, îți oferim rețeta de plăcinte spaniole, cunoscute în întreaga lume drept empanadas cu carne.

Publicat: 9 noiembrie 2021, 6:52 / Actualizat: 10 ianuarie 2022, 15:05

Sunt plăcințele preparate separat, în porții individuale, foarte gustoase și cu aspect apetisant. Foarte interesant la aceste plăcinte este aluatul fraged, asemănător cu aluatul de tarte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru umplutură. poți opta pentru o combinație de ingrediente pe care o adori. Poți pregăti o umplutură din carne tocată de porc, vită sau pui, fie pentru o umplutură din legume. Potrivite sunt și legumele mexicane, combinate cu brânzeturi.

Rețetele de empanadas sunt foarte versatile, de aceea chiar și cei mai mofturoși membri ai familiei au șanse să fie cuceriți de gustul lor. Important este să respecți rețeta aluatului pentru un rezultat optim. Plăcintele pot fi savurate simple sau cu diferite sosuri. Sunt delicioase în combinație cu un sos de iaurt cu castraveți și usturoi sau cu un sos de roșii cu multe condimente.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această rețetă de plăcinte din bucătăria spaniolă.

Empanades cu carne – Ingrediente

După cum am relatat mai sus, ai nevoie pentru aceste plăcințele de două tipuri de ingrediente: pentru aluat și umplutură. Nu sunt ingrediente complexe, sunt simple și cu siguranță o parte din ele se găsesc la tine în cămară.

Reclamă

Ingrediente pentru aluat:

  •  225 gr unt rece cu 82% grăsime
  •  300 gr făină alba
  • 175 gr smântână acră, cu 20% grăsime
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

Reclamă
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 300 gr carne tocată de porc sau amestec vită + porc
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ardei roșu iute
  • 2 linguri de bulion de roșii
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • sare și piper, după gust
  • 1 ou pentru uns aluatul

Rețeta pentru Empanadas cu carne – Mod de preparare

Pentru început, pregătește aluatul pentru plăcintele spaniole. Acesta necesită un timp de relaxare la rece, pentru a-l putea modela ușor.

Cum prepari aluatul pentru plăcinte spaniole

Pune făina într-un bol, nu înainte de a o trece printr-o sită. Adaugă sarea și untul rece, tăiat în cuburi, și amestecă toate aceste ingrediente folosind vârfurile degetelor. Vei obține niște firimituri mai grosiere. Adaugă smântâna și din nou amestecă ingredientele până când obții un aluat compact și nelipicios.

Frământă aluatul mai întâi în bol, apoi pe masa presărată cu făină. Împachetează aluatul într-o folie de prospețime și pune-l la rece pentru aproximativ 2 ore.

Cum prepari umplutura pentru plăcintele spaniole

Pune o tigaie încăpătoare pe flacăra aragazului, reglată la intensitate medie. Adaugă uleiul și lasă-l să se înfierbânte. Curăță și toacă ceapa mărunt, la fel și cățelul de usturoi, iar ardeiul iute toacă-l în rondele. Adaugă-le în uleiul înfierbântat și sotează-le pentru câteva minute. Amestecă cu o spatulă să nu se ardă ingredientele.

Adaugă carnea tocată și amestec-o intens pentru a se desface și a se rumeni uniform. Presară sare și piper, iar când carnea este bine rumenită, adaugă bulionul de roșii. Amestecă din nou pentru omogenizare, timp de 2-3 minute, apoi stinge focul și adaugă pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Acoperă tigaia cu ingrediente și las-o la loc răcoros până când asamblezi plăcintele.

Colaj de poze cu pașii de pregătire a umpluturii pentru plăcinte spaniole
Carnea tocată se amestecă cu ceapă, usturoi, bulion și verdeață / Profimedia Images

Cum se asamblează și coc delicioasele empanadas cu carne

Înainte de a forma plăcintele cu carne pornește, cuptorul la 180 de grade Celsius.

Scoate aluatul de la rece și pune-l pe masa presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde-l într-o foaie subțire de 3-4 mm. Decupează cercuri de aluat folosind un bol mic de aperitive. Pune bolul invers peste aluat și cu lama unui cuțit crestați aluatul de jur împrejurul bolului.

Pune câte o lingură de umplutură la mijlocul fiecărui cerc de aluat. Unge marginile aluatului cu apă și unește-le, creând un semicerc. Sigilează aluatul presându-l cu o furculiță pe marginile unite. Transferă plăcintele astfel formate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de 2-3 cm una față de alta. Unge aluatul cu ou bătut deasupra și pune tava la cuptor pentru 12-15 minute.

Servește-le calde sau reci, după preferințe.

Colaj de poze cu pașii de asamblare a plăcintelor spaniole
Marginile aluatului de plăcinte se sigilează presându-l cu o furculiță / Profimedia Images

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×