Reclamă

Ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii

Dacă ești în pană de idei și nu știi ce să mai gătești pentru un prânz gustos și hrănitor, îți oferim o rețetă de ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii.

Publicat: 24 august 2021, 6:40 / Actualizat: 14 martie 2024, 15:00

E sezonul ardeilor, iar una dintre mâncărurile preferate ale românilor este mâncarea de ardei umpluți și răsfățați într-un delicios sos de roșii. Este un preparat gustos și foarte consistent pe care nu ai cum să nu îl adori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Carnea tocată, combinată cu legume și orez, își întrepătrunde gustul cu cel ar ardeilor. În plus, sosul de roșii cu usturoi și busuioc le înnobilează gustul pe deplin. Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a-i încânta și tu pe cei dragi cu un fel de mâncare plin de savoare și sățietate.

Ardei umpluți cu carne și orez – Ingrediente

  • 10-12 bucăți de ardei gras
  • 1 kg carne tocată
  • 2 bucăți de ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 50 gr orez
  • sare și piper
  • 2-3 linguri de ulei
  • 500 gr roșii bine coapte
  • 1 crenguță de cimbru
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1-2 lingurițe de zahăr

Rețetă de ardei umpluți cu carne și orez – Mod de preparare

Începi cu pregătirea umpluturii pentru ardei. Curăță toate legumele și toacă-le mărunt. Dă deoparte o ceapă și doi căței de usturoi, pe care le vei folosi la sosul de roșii. Călește restul legumelor într-o tigaie adâncă cu două linguri de ulei, la foc mediu.

Reclamă

Amestecă constant ingredientele în timp ce se călesc, pentru a nu se arde. Nu le lăsa decât 4-5 minute să-și degaje aromele, apoi poți adăuga peste ele carnea tocată. Și de data aceasta, amestecă intens pentru a se omogeniza bine compoziția de carne cu legume.

Adaugă și câte puțină sare, puțin piper și cimbru. Când carnea se pătrunde ușor, stinge focul și adaugă orezul clătit în apă rece și bine scurs. Lasă compoziția pentru umplutură la răcit și pregătește restul ingredientelor.

Spală ardeii și decupează câte un capac din ei, de la cotoare. Cu o linguriță, răzuiește nervurile din interior și îndepărtează-le, împreună cu semințele. Clătește ardeii în interior și pune-i într-o sită, la scurs. Lasă-i acolo până prepari sosul de rioșii pentru ardei umpluți cu carne și orez.

Reclamă

Cum prepari sosul de roșii

Opărește roșiile în apă clocotită cu puțină sare, lasă-le să se tempereze și decojește-le. Taie-le în jumătăți, îndepărtează-le cotoarele și toacă-le mărunt.

Pune o oală încăpătoare cu o lingură de ulei la încins. Curăță o ceapă și un cățel de usturoi, toacă-le cât de fin poți și călește-le în ulei. Călește-le doar atât cât să își schimbe culoarea, nu mai mult.

Adaugă o lingură de apă fierbinte, din cea în care ai opărit roșiile, și continuă fierberea ingredientelor. Recurgi la acest procedeu pentru a nu căpăta ceapa gust de prăjeală.

Adaugă roșiile tocate și lasă-le să fiarbă până obții un sos de roșii consistent. Asezonează sosul cu sare, piper, cimbru și frunze de busuioc, rupte mărunt.

Când compoziția de carne s-a răcit, adaugă două ouă medii. Omogenizează bine amestecul și umple ardeii, dar fără a îndesa prea mult umplutura în ei. Las-o mai aerisită pentru a avea loc orezul să se dezvolte.

Pasul de umplere a ardeilor cu carne tocată și orez
Ardeii se umplu cu carne tocată și orez, cu ajurtorul unei lingurițe / Shutterstock

Pune ardeii umpluți în sosul de roșii de pe foc și completează cu apă până când ardeii sunt ușor acoperiți.

Fierbe delicioșii ardei umpluți cu carne și orez în sosul de roșii până se pătrund, iar orezul și carnea din interior sunt bine preparate. Spre final de fierbere, mai adaugă în sos un cățel de usturoi, răzuit. După stingerea focului, presară pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime.

Spor și poftă bună!

Trei ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii, într-un bol ceramic
Ardeii umpluți cu carne și orez se decorează cu pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×