Reclamă

Ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii

Dacă ești în pană de idei și nu știi ce să mai gătești pentru un prânz gustos și hrănitor, îți oferim o rețetă de ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii.

Publicat: 24 august 2021, 6:40

E sezonul ardeilor, iar una dintre mâncărurile preferate ale românilor este mâncarea de ardei umpluți și răsfățați într-un delicios sos de roșii. Este un preparat gustos și foarte consistent pe care nu ai cum să nu îl adori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Carnea tocată, combinată cu legume și orez, își întrepătrunde gustul cu cel ar ardeilor. În plus, sosul de roșii cu usturoi și busuioc le înnobilează gustul pe deplin. Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a-i încânta și tu pe cei dragi cu un fel de mâncare plin de savoare și sățietate.

Ardei umpluți cu carne și orez – Ingrediente

  • 10-12 bucăți de ardei gras
  • 1 kg carne tocată
  • 2 bucăți de ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 50 gr orez
  • sare și piper
  • 2-3 linguri de ulei
  • 500 gr roșii bine coapte
  • 1 crenguță de cimbru
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1-2 lingurițe de zahăr

Rețetă de ardei umpluți cu carne și orez – Mod de preparare

Începi cu pregătirea umpluturii pentru ardei. Curăță toate legumele și toacă-le mărunt. Dă deoparte o ceapă și doi căței de usturoi, pe care le vei folosi la sosul de roșii. Călește restul legumelor într-o tigaie adâncă cu două linguri de ulei, la foc mediu.

Reclamă

Amestecă constant ingredientele în timp ce se călesc, pentru a nu se arde. Nu le lăsa decât 4-5 minute să-și degaje aromele, apoi poți adăuga peste ele carnea tocată. Și de data aceasta, amestecă intens pentru a se omogeniza bine compoziția de carne cu legume.

Adaugă și câte puțină sare, puțin piper și cimbru. Când carnea se pătrunde ușor, stinge focul și adaugă orezul clătit în apă rece și bine scurs. Lasă compoziția pentru umplutură la răcit și pregătește restul ingredientelor.

Spală ardeii și decupează câte un capac din ei, de la cotoare. Cu o linguriță, răzuiește nervurile din interior și îndepărtează-le, împreună cu semințele. Clătește ardeii în interior și pune-i într-o sită, la scurs. Lasă-i acolo până prepari sosul de rioșii pentru ardei umpluți cu carne și orez.

Reclamă

Cum prepari sosul de roșii

Opărește roșiile în apă clocotită cu puțină sare, lasă-le să se tempereze și decojește-le. Taie-le în jumătăți, îndepărtează-le cotoarele și toacă-le mărunt.

Pune o oală încăpătoare cu o lingură de ulei la încins. Curăță o ceapă și un cățel de usturoi, toacă-le cât de fin poți și călește-le în ulei. Călește-le doar atât cât să își schimbe culoarea, nu mai mult.

Adaugă o lingură de apă fierbinte, din cea în care ai opărit roșiile, și continuă fierberea ingredientelor. Recurgi la acest procedeu pentru a nu căpăta ceapa gust de prăjeală.

Adaugă roșiile tocate și lasă-le să fiarbă până obții un sos de roșii consistent. Asezonează sosul cu sare, piper, cimbru și frunze de busuioc, rupte mărunt.

Când compoziția de carne s-a răcit, adaugă două ouă medii. Omogenizează bine amestecul și umple ardeii, dar fără a îndesa prea mult umplutura în ei. Las-o mai aerisită pentru a avea loc orezul să se dezvolte.

Pasul de umplere a ardeilor cu carne tocată și orez
Ardeii se umplu cu carne tocată și orez, cu ajurtorul unei lingurițe / Shutterstock

Pune ardeii umpluți în sosul de roșii de pe foc și completează cu apă până când ardeii sunt ușor acoperiți.

Fierbe delicioșii ardei umpluți cu carne și orez în sosul de roșii până se pătrund, iar orezul și carnea din interior sunt bine preparate. Spre final de fierbere, mai adaugă în sos un cățel de usturoi, răzuit. După stingerea focului, presară pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime.

Spor și poftă bună!

Trei ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii, într-un bol ceramic
Ardeii umpluți cu carne și orez se decorează cu pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și reprezintă una dintre cele 3 zodii care ăși rezolvă conflictele pe 20 februarie 2024
Horoscop
3 zodii care își rezolvă conflictele pe 20 februarie 2024. Nativii care trec peste micile neînțelegeri
Astrologii spun că există 3 zodii care își rezolvă conflictele pe 20 februarie 2024. Acești nativi reușesc să treacă peste micile neînțelegeri. Nativii care aveau o furtună de gânduri sunt pregătiți să-și pună ordine...
2
O femeie frumoasă cu ochii căprui și părul brunet pentru a ilustra ce culori de păr întineresc
Frumusețe
Culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Ce spun specialiștii în beauty
Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Alegerea celei mai bune culori de păr pentru ochii căprui poate fi o provocare. Există...
3
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și aplică unul dintre trucurile simple de frumusețe pentru femeiele care au peste 40 de ani
Frumusețe
Trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Sfaturi de la specialiștii în beauty
Frumusețea nu are vârstă. Specialiști în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Iată cum poți să-ți evidențiezi...
4
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 19 februarie – 25 februarie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii vor avea parte de modificări în viața personală. Horoscopul săptămânii 19 februarie – 25 februarie 2024 spune cine are noroc pe toate planurile. Nu vor lipsi însă provocările, fără de care zodiile nu...
5
Margot Robbie într-o fotografie portret la prmeiile BAFTA 2024
Divertisment
Covorul roșu de la Premiile BAFTA 2024. Vedetele au impresionat cu ținutele alese
Vedetele s-au întrecut în eleganță pe covorul roșu de la Premiile BAFTA 2024. Acestea s-au reunit în capitala britanică pentru a participa la una dintre cele mai așteptate ceremonii ale anului. Margot Robbie, Emma...
PARTENERI
×