Reclamă

Ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii

Dacă ești în pană de idei și nu știi ce să mai gătești pentru un prânz gustos și hrănitor, îți oferim o rețetă de ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii.

Publicat: 24 august 2021, 6:40 / Actualizat: 14 martie 2024, 15:00

E sezonul ardeilor, iar una dintre mâncărurile preferate ale românilor este mâncarea de ardei umpluți și răsfățați într-un delicios sos de roșii. Este un preparat gustos și foarte consistent pe care nu ai cum să nu îl adori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Carnea tocată, combinată cu legume și orez, își întrepătrunde gustul cu cel ar ardeilor. În plus, sosul de roșii cu usturoi și busuioc le înnobilează gustul pe deplin. Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a-i încânta și tu pe cei dragi cu un fel de mâncare plin de savoare și sățietate.

Ardei umpluți cu carne și orez – Ingrediente

  • 10-12 bucăți de ardei gras
  • 1 kg carne tocată
  • 2 bucăți de ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 50 gr orez
  • sare și piper
  • 2-3 linguri de ulei
  • 500 gr roșii bine coapte
  • 1 crenguță de cimbru
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1-2 lingurițe de zahăr

Rețetă de ardei umpluți cu carne și orez – Mod de preparare

Începi cu pregătirea umpluturii pentru ardei. Curăță toate legumele și toacă-le mărunt. Dă deoparte o ceapă și doi căței de usturoi, pe care le vei folosi la sosul de roșii. Călește restul legumelor într-o tigaie adâncă cu două linguri de ulei, la foc mediu.

Reclamă

Amestecă constant ingredientele în timp ce se călesc, pentru a nu se arde. Nu le lăsa decât 4-5 minute să-și degaje aromele, apoi poți adăuga peste ele carnea tocată. Și de data aceasta, amestecă intens pentru a se omogeniza bine compoziția de carne cu legume.

Adaugă și câte puțină sare, puțin piper și cimbru. Când carnea se pătrunde ușor, stinge focul și adaugă orezul clătit în apă rece și bine scurs. Lasă compoziția pentru umplutură la răcit și pregătește restul ingredientelor.

Spală ardeii și decupează câte un capac din ei, de la cotoare. Cu o linguriță, răzuiește nervurile din interior și îndepărtează-le, împreună cu semințele. Clătește ardeii în interior și pune-i într-o sită, la scurs. Lasă-i acolo până prepari sosul de rioșii pentru ardei umpluți cu carne și orez.

Reclamă

Cum prepari sosul de roșii

Opărește roșiile în apă clocotită cu puțină sare, lasă-le să se tempereze și decojește-le. Taie-le în jumătăți, îndepărtează-le cotoarele și toacă-le mărunt.

Pune o oală încăpătoare cu o lingură de ulei la încins. Curăță o ceapă și un cățel de usturoi, toacă-le cât de fin poți și călește-le în ulei. Călește-le doar atât cât să își schimbe culoarea, nu mai mult.

Adaugă o lingură de apă fierbinte, din cea în care ai opărit roșiile, și continuă fierberea ingredientelor. Recurgi la acest procedeu pentru a nu căpăta ceapa gust de prăjeală.

Adaugă roșiile tocate și lasă-le să fiarbă până obții un sos de roșii consistent. Asezonează sosul cu sare, piper, cimbru și frunze de busuioc, rupte mărunt.

Când compoziția de carne s-a răcit, adaugă două ouă medii. Omogenizează bine amestecul și umple ardeii, dar fără a îndesa prea mult umplutura în ei. Las-o mai aerisită pentru a avea loc orezul să se dezvolte.

Pasul de umplere a ardeilor cu carne tocată și orez
Ardeii se umplu cu carne tocată și orez, cu ajurtorul unei lingurițe / Shutterstock

Pune ardeii umpluți în sosul de roșii de pe foc și completează cu apă până când ardeii sunt ușor acoperiți.

Fierbe delicioșii ardei umpluți cu carne și orez în sosul de roșii până se pătrund, iar orezul și carnea din interior sunt bine preparate. Spre final de fierbere, mai adaugă în sos un cățel de usturoi, răzuit. După stingerea focului, presară pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime.

Spor și poftă bună!

Trei ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii, într-un bol ceramic
Ardeii umpluți cu carne și orez se decorează cu pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×