E sezonul ardeilor, iar una dintre mâncărurile preferate ale românilor este mâncarea de ardei umpluți și răsfățați într-un delicios sos de roșii. Este un preparat gustos și foarte consistent pe care nu ai cum să nu îl adori.
Carnea tocată, combinată cu legume și orez, își întrepătrunde gustul cu cel ar ardeilor. În plus, sosul de roșii cu usturoi și busuioc le înnobilează gustul pe deplin. Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a-i încânta și tu pe cei dragi cu un fel de mâncare plin de savoare și sățietate.
Ardei umpluți cu carne și orez – Ingrediente
- 10-12 bucăți de ardei gras
- 1 kg carne tocată
- 2 bucăți de ceapă
- 3 căței de usturoi
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 50 gr orez
- sare și piper
- 2-3 linguri de ulei
- 500 gr roșii bine coapte
- 1 crenguță de cimbru
- 4-5 frunze de busuioc
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1-2 lingurițe de zahăr
Rețetă de ardei umpluți cu carne și orez – Mod de preparare
Începi cu pregătirea umpluturii pentru ardei. Curăță toate legumele și toacă-le mărunt. Dă deoparte o ceapă și doi căței de usturoi, pe care le vei folosi la sosul de roșii. Călește restul legumelor într-o tigaie adâncă cu două linguri de ulei, la foc mediu.
Amestecă constant ingredientele în timp ce se călesc, pentru a nu se arde. Nu le lăsa decât 4-5 minute să-și degaje aromele, apoi poți adăuga peste ele carnea tocată. Și de data aceasta, amestecă intens pentru a se omogeniza bine compoziția de carne cu legume.
Adaugă și câte puțină sare, puțin piper și cimbru. Când carnea se pătrunde ușor, stinge focul și adaugă orezul clătit în apă rece și bine scurs. Lasă compoziția pentru umplutură la răcit și pregătește restul ingredientelor.
Spală ardeii și decupează câte un capac din ei, de la cotoare. Cu o linguriță, răzuiește nervurile din interior și îndepărtează-le, împreună cu semințele. Clătește ardeii în interior și pune-i într-o sită, la scurs. Lasă-i acolo până prepari sosul de rioșii pentru ardei umpluți cu carne și orez.