Reclamă

Ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii

Dacă ești în pană de idei și nu știi ce să mai gătești pentru un prânz gustos și hrănitor, îți oferim o rețetă de ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii.

Publicat: 24 august 2021, 6:40

E sezonul ardeilor, iar una dintre mâncărurile preferate ale românilor este mâncarea de ardei umpluți și răsfățați într-un delicios sos de roșii. Este un preparat gustos și foarte consistent pe care nu ai cum să nu îl adori.

Carnea tocată, combinată cu legume și orez, își întrepătrunde gustul cu cel ar ardeilor. În plus, sosul de roșii cu usturoi și busuioc le înnobilează gustul pe deplin. Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a-i încânta și tu pe cei dragi cu un fel de mâncare plin de savoare și sățietate.

Ardei umpluți cu carne și orez – Ingrediente

  • 10-12 bucăți de ardei gras
  • 1 kg carne tocată
  • 2 bucăți de ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 50 gr orez
  • sare și piper
  • 2-3 linguri de ulei
  • 500 gr roșii bine coapte
  • 1 crenguță de cimbru
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1-2 lingurițe de zahăr

Rețetă de ardei umpluți cu carne și orez – Mod de preparare

Începi cu pregătirea umpluturii pentru ardei. Curăță toate legumele și toacă-le mărunt. Dă deoparte o ceapă și doi căței de usturoi, pe care le vei folosi la sosul de roșii. Călește restul legumelor într-o tigaie adâncă cu două linguri de ulei, la foc mediu.

Reclamă

Amestecă constant ingredientele în timp ce se călesc, pentru a nu se arde. Nu le lăsa decât 4-5 minute să-și degaje aromele, apoi poți adăuga peste ele carnea tocată. Și de data aceasta, amestecă intens pentru a se omogeniza bine compoziția de carne cu legume.

Adaugă și câte puțină sare, puțin piper și cimbru. Când carnea se pătrunde ușor, stinge focul și adaugă orezul clătit în apă rece și bine scurs. Lasă compoziția pentru umplutură la răcit și pregătește restul ingredientelor.

Spală ardeii și decupează câte un capac din ei, de la cotoare. Cu o linguriță, răzuiește nervurile din interior și îndepărtează-le, împreună cu semințele. Clătește ardeii în interior și pune-i într-o sită, la scurs. Lasă-i acolo până prepari sosul de rioșii pentru ardei umpluți cu carne și orez.

Reclamă

Cum prepari sosul de roșii

Opărește roșiile în apă clocotită cu puțină sare, lasă-le să se tempereze și decojește-le. Taie-le în jumătăți, îndepărtează-le cotoarele și toacă-le mărunt.

Pune o oală încăpătoare cu o lingură de ulei la încins. Curăță o ceapă și un cățel de usturoi, toacă-le cât de fin poți și călește-le în ulei. Călește-le doar atât cât să își schimbe culoarea, nu mai mult.

Adaugă o lingură de apă fierbinte, din cea în care ai opărit roșiile, și continuă fierberea ingredientelor. Recurgi la acest procedeu pentru a nu căpăta ceapa gust de prăjeală.

Adaugă roșiile tocate și lasă-le să fiarbă până obții un sos de roșii consistent. Asezonează sosul cu sare, piper, cimbru și frunze de busuioc, rupte mărunt.

Când compoziția de carne s-a răcit, adaugă două ouă medii. Omogenizează bine amestecul și umple ardeii, dar fără a îndesa prea mult umplutura în ei. Las-o mai aerisită pentru a avea loc orezul să se dezvolte.

Pasul de umplere a ardeilor cu carne tocată și orez
Ardeii se umplu cu carne tocată și orez, cu ajurtorul unei lingurițe / Shutterstock

Pune ardeii umpluți în sosul de roșii de pe foc și completează cu apă până când ardeii sunt ușor acoperiți.

Fierbe delicioșii ardei umpluți cu carne și orez în sosul de roșii până se pătrund, iar orezul și carnea din interior sunt bine preparate. Spre final de fierbere, mai adaugă în sos un cățel de usturoi, răzuit. După stingerea focului, presară pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime.

Spor și poftă bună!

Trei ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii, într-un bol ceramic
Ardeii umpluți cu carne și orez se decorează cu pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O ceașcă de cafea care se află pe un blat gri alături de o tabletă de ciocolată neagră și câteva boabe de cafea pentru a ilustra câte cești de cafea poți bea zilnic
Sănătate
Câte cești de cafea poți bea zilnic. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor
Consumul unei cești de cafea dimineața este un adevărat ritual pentru cele mai multe persoane. Nimic nu se compară cu mirosul aromat care îți inundă casa într-o zi răcoroasă de toamnă. Totuși, prea multe...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii octombrie 2022. Berbecii se vor vindeca de traumele din trecut. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2022 îi aduce pe nativi în fața schimbărilor ambițioase de viitor. Relațiile amoroase încep să prindă contur, iar cei mai mulți știu cu exactitate ce își doresc de la partenerul de...
3
Brad Pitt, în costum negru, la Festivalul de Film de la Veneția
Divertisment
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună. „Prietenii nu sunt siguri dacă este ceva serios”, a spus o sursă pentru People despre cei...
4
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie neagră lungă stă în pădure
Horoscop
Cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Află din ce categorie faci parte
Unii oameni au cu siguranță dare de mână atunci când vine vorba despre resursele lor financiare, însă acum vei afla cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Astrologii sunt de părere că există...
5
Regina Elisabeta a II-a într-un costum gri în timp ce poartă celebrul colier din perle la gât
Divertisment
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta întotdeauna perle la gât. Toate ținutele ei erau accesorizate cu un astfel de colier
Majestatea Sa a oferit de-a lungul anilor o mulțime de lecții legate de stil. În ciuda vârstei înaintate, Regina a purtat tot timpul ținute colorate care să-i reflecte personalitatea veselă și jovială. De cele...
PARTENERI
×