Rețeta nu este complexă, însă necesită puțină atenție pașii de pregătire a perișoarelor. Perișoarele sunt un amestec de carne tocată cu ceapă și orez. Iar pentru a omogeniza bine compoziția, mai sunt necesare unul sau chiar două ouă.
Supa în care fierb perișoarele se prepară în cel mai clasic mod, având la bază legumele preferate. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara una dintre rețetele de ciorbă favorite ale românilor.
Ciorbă de perișoare – Ingrediente
Ingredientele pentru această ciorbă se împart în două categorii: ingrediente pentru formarea perișoarelor și ingrediente pentru supa de legume în care vor fierbe perișoarele.
Ingrediente pentru perișoare:
- 1 kg carne tocata, amestec (vită + porc)
- 1 ceapă
- 60 gr orez
- sare și piper după gust
- 1-2 ouă
Ingrediente pentru supă:
- 3 litri de apă
- 2 buc ceapă
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 ardei roșu
- sare și piper
- 1 crenguță de cimbru
- pătrunjel verde
- 200 ml suc de roșii