Leușteanul face parte din familia Apiaceae, care mai include pătrunjelul și țelina. Folosește-l în supe și tocane, sau în orice alt preparat în care ai folosi țelina.
Leușteanul are un gust intens și poate fi adăugat cu încredere chiar și în salate. Toate părțile plantei pot fi gătite, inclusiv rădăcinile. Leușteanul poate completa în mod strălucit preparatele cu carne sau cartofi.
Îți propunem să încerci și tu această ciorbă delicioasă de miel. Este un preparat extrem de îndrăgit de români și pregătit în perioada Sărbătorilor Pascale.
Ciorbă de miel cu borș și leuștean – Ingrediente
- 1 kilogram de carne de miel
- 1 ceapă
- 3 fire de ceapă verde
- 1 țelină de dimensiuni reduse
- 1 păstârnac
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 400 grame de roșii cubulețe
- 500 mililitri de borș
- 1 ou
- 1 legatură de leuștean
Ciorbă de miel cu borș și leuștean – Mod de preparare
Spală și curață carnea de pielițe și grăsime. Pe lângă bucățele de carne poți folosi bucăți din gât, coaste.
Pune carnea în oală, acoperă totul cu apă, adaugă un vârf de sare. Va fi necesar să îndepărtezi spuma, pe măsura ce aceasta fierbe.
Între timp, spală legumele și taie-le în bucățele mici. Dacă adori cartofii, nu ezita să cureți câțiva și să îi adaugi și pe aceștia.