Reclamă

Cotlete de miel cu ierburi aromatice

Nicio masă de Paște nu este completă fără carnea de miel, ce este asociată acestei festivități încă din timpurile precreștine. Dacă vrei să ai parte de un meniu pascal tradițional, sau pur și simplu vrei să te bucuri de o masă delicioasă, îți recomandăm această rețetă de cotlete de miel cu ierburi aromatice.

Publicat: 28 aprilie 2021, 14:42

Mielul a fost introdus în meniul tradițional de Paște datorită unei povești din biblice. Mai târziu, creștinismul l-a asociat pe Iisus cu „un miel al Domnului”, acest lucru putând contribui, de asemenea, la consumul cărnii de miel în perioada pascală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mielul este una dintre cărnurile cel mai frecvente consumate în întreaga lume. Creștinii, evreii și musulmanii sărbătoresc Paștele, Ramadanul sau Pesah mâncând carne de miel. Mielul este simbolul primăverii, sacrificiului, fertilității și îi unește pe oameni în jurul unei mese cu mâncăruri delicioase. Timp de secole această carne versatilă a fost preparată la grătar, înăbușită, prăjită și servită peste tot în lume. Tradiția care înconjoară modul în care mielul a fost servit în întreaga lume este o sursă de inspirație pentru noi modalități de a-l pregăti, potrivit presei internaționale.

Mielul este carnea fragedă ce provine de la oile tinere care au vârsta de până într-un an. Carnea care provine de la aceste animale ce au peste un an se numește „carne de oaie” și are o altă aromă.

Din punct de vedere nutrițional, carnea de miel este bogată în proteine ​​de înaltă calitate. Printre care: vitamina B12, niacină, seleniu, zinc, fier și fosfor. Toate acestea sunt importante pentru menținerea funcțiilor normale ale organismului. Carnea de miel este o sursă excelentă de proteine ​​gustoase, cu un conținut mic de grăsimi.

Cotlete de miel cu ierburi aromatice – Ingrediente

  • cotlete de miel
  • rozmarin, mentă
  • ulei de masline
  • zeamă de lămâie
  • usturoi
  • sare, piper
Reclamă

Cotlete de miel cu ierburi aromatice – Mod de preparare

Pregătești o marinadă compusă din ulei de măsline, zeama stoarsă de la o lămâie, doi căței de usturoi tocați extrem de mărunt, o crenguță de rozmarin și un fir de mentă.

Introduci șapte cotlete de miel, adică aproximativ 500 de grame, în marinadă și lași totul la frigider pentru o oră sau două.

Reclamă

Urmează apoi să încinzi bine o tigaie de tip grill, în care vei frige cotletele. Cam 5-6 minute pe fiecare parte.

Dacă ai posibilitatea să pregătești cotletele la un grătar, acestea vor fi și mai delicioase.

Poți servi acest preparat alături de niște delicioși cartofi la cuptor. O fasole verde la tigaie s-ar potrivi însă la fel de bine.

O pulpă de miel, pe o farfurie de culoare neagră
Carnea de miel este o sursă excelentă de proteine ​​gustoase, cu un conținut mic de grăsimi / Shutterstock

Cum alegi carnea de miel

Atunci când cumperi carne de miel, este nevoie să iei în considerare sfaturile experților culinari pentru a avea parte de o experiență extraordinară. Mielul este hrănit cu iarbă proaspătă, de aceea carnea sa are o aromă inconfundabilă.

În unele culturi însă mielul este uneori hrănit și cu cereale, pentru a se îngrășa înainte de a ajunge pe mesele consumatorilor. Acest lucru conferă cărnii un gust îmbunătățit și adaugă marmorare cărnii. Astfel, un miel hrănit numai cu iarbă va fi mai slab, însă va avea o aromă mai pregnantă de „carne de miel”, informează Mashed.com. Ține cont de aceste informații pentru a-ți alege cea mai bună carne de miel.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care stă pe un trunchi de copac, într-o rochie albă
Horoscop
4 zodii cărora le place să se joace cu sentimentele partenerilor lor. Nativii care nu sunt statornici în relații
Ai simțit vreodată că cineva se joacă cu sentimentele tale? Ei bine, astrologia ar putea avea un cuvânt de spus în această situație. Ai mai jos lista cu 4 zodii cărora le place să...
2
Gogoși berlineze umplute cu dulceață
Rețete
Gogoși berlineze. Rețetă de gogoși pufoase, umplute cu dulceață
Dacă îți plac gogoșile și obișnuiești să le prepari în modul clasic, încearcă și rețeta de gogoși berlineze. Este o rețetă de gogoși mari și pufoase, aromate cu vanilie și coajă de lămâie și...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Apă de cuișoare pusă într-un pahar elegant
Frumusețe
Beneficii uimitoare ale apei de cuișoare pentru piele. De ce e recomandat să o incluzi în rutina de îngrijire
Apa de cuișoare a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Cercetările recente au arătat că are și multiple beneficii pentru piele. Specialiștii au oferit mai multe...
5
O banană verde tăiată pe un blat de bucătărie
Sănătate
Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde
Dacă ai consumat până acum o banană verde, probabil ai realizat repede că are un gust destul de diferit față de cele coapte și galbene. Și nu neapărat într-un mod bun. În loc de...
PARTENERI
×