Mielul a fost introdus în meniul tradițional de Paște datorită unei povești din biblice. Mai târziu, creștinismul l-a asociat pe Iisus cu „un miel al Domnului”, acest lucru putând contribui, de asemenea, la consumul cărnii de miel în perioada pascală.
Mielul este una dintre cărnurile cel mai frecvente consumate în întreaga lume. Creștinii, evreii și musulmanii sărbătoresc Paștele, Ramadanul sau Pesah mâncând carne de miel. Mielul este simbolul primăverii, sacrificiului, fertilității și îi unește pe oameni în jurul unei mese cu mâncăruri delicioase. Timp de secole această carne versatilă a fost preparată la grătar, înăbușită, prăjită și servită peste tot în lume. Tradiția care înconjoară modul în care mielul a fost servit în întreaga lume este o sursă de inspirație pentru noi modalități de a-l pregăti, potrivit presei internaționale.
Mielul este carnea fragedă ce provine de la oile tinere care au vârsta de până într-un an. Carnea care provine de la aceste animale ce au peste un an se numește „carne de oaie” și are o altă aromă.
Din punct de vedere nutrițional, carnea de miel este bogată în proteine de înaltă calitate. Printre care: vitamina B12, niacină, seleniu, zinc, fier și fosfor. Toate acestea sunt importante pentru menținerea funcțiilor normale ale organismului. Carnea de miel este o sursă excelentă de proteine gustoase, cu un conținut mic de grăsimi.
Cotlete de miel cu ierburi aromatice – Ingrediente
- cotlete de miel
- rozmarin, mentă
- ulei de masline
- zeamă de lămâie
- usturoi
- sare, piper
Cotlete de miel cu ierburi aromatice – Mod de preparare
Pregătești o marinadă compusă din ulei de măsline, zeama stoarsă de la o lămâie, doi căței de usturoi tocați extrem de mărunt, o crenguță de rozmarin și un fir de mentă.
Introduci șapte cotlete de miel, adică aproximativ 500 de grame, în marinadă și lași totul la frigider pentru o oră sau două.